Ana Sayfa » GİRESUN
Gümüşhane Tren Kaçmasın Dedi
25 Ocak 2011 Salı 11:02
Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Sözen, 'Sırf kapımızdan geçsin, biz görelim' diye demiryolunun şunun veya bunun ilinden geçmesini istersek treni kaçırırız.

   Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Sözen dernekte demiryolu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulun. Demiryolu güzergahında yanlış yapmayalım diyen Sözen, “Sırf kapımızdan geçsin, biz görelim” diye demiryolunun şunun veya bunun ilinden geçmesini istersek treni kaçırırız. Milletimize yanlış yapmış oluruz” dedi.

   Gümüşhaneliler Derneği adına bir açıklama yapan Dernek Başkanı Muhammet Sözen, “2023’te hayata geçirilmesi planlanan bu önemli fakat uzun vadeli demiryolu projesi için insanların birbirini kırmasını üzmesini istemiyoruz. Trabzon-Erzincan Demiryolu projesi konuda devletin en üst kademesinde planlamalar yapılıyor.

   Bu nedenle kişisel ihtiraslardan ve çıkarlardan öte projelerin ve güzergahların verimliliği bizce daha ön planda olmalı. Sırf ‘kapımızdan geçsin, biz görelim’ diye demiryolunun şunun veya bunun ilinden geçmesini istersek treni kaçırırız bölgemize, ülkemize ve milletimize yanlış yapmış oluruz. Demiryolu projesinde önemli olan, hangi güzergahın maliyetinin daha az olacağı ve bu güzergahın verimli olup olmayacağıdır.

   Bunu en iyi bilecek olan da yine yetkili devlet birimleri ile bilim adamlarımızdır. Hem Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın 2023 olarak tarih verdiği bu proje için şimdiden fırtınalar koparmak, iller arası ilişkileri zedelemek yersizdir. Bölge illeri sivil toplum kuruluşları gerekiyorsa bir araya gelerek toplu fikir alışverişi sonucu deklarasyon yayınlayıp bu projeyi masaya yatırmalıdır” diye konuştu.



Etiketler : Gümüşhane, Tren, Kaçmasın, Dedi,


Bu Haber Toplam 9714 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: