Ana Sayfa » İlçeler
Güce'de Şehirler Mezarı Başında anıldı
19 Mart 2016 Cumartesi 10:14


       Şaban Kale Şehitleri Mezarı Başında Dualarla Anıldı

GÜCE (Hayri BAHADIR)Şaban Kale Şehitleri Mezarı Başında Dualarla Anıldı.

18 Mart Şehitler Gününde, Şaban Kalesi’ndeki şehit mezarları da ziyaret edildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 1914- 1917 yıllarında Rus-Osmanlı savaşı sırasında Şaban Kalesi’nde şehit düşen erlerin mezarları ziyaret edildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Şaban Kalesi Şehitliği’nde düzenlenen programa, Güce İlçe Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, Garnizon Komutanı Salim Aydoğdu, İlçe Emniyet Amiri Ferit Öge, İlçe Müftüsü Mustafa Kayış,Şube Müdürü Eşref Yılmaz,okul müdürleri,müdür yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

 Müftü Mustafa Kayış, şehitler için Kuran’ı Kerim okuyarak dua etti.

 Kaymakam Köleoğlu, Türk askerinin 1916-1918 yıllarında birçok cephelerde olduğu gibi Şaban Kalesi’nde de destanlar yazdığını söyledi.

 1916- 1918 yıllarında Rus-Osmanlı savaşı sırasında Şaban Kalesi’nde şehit düşen erlerin unutulmaması gerektiğini belirten Köleoğlu,”1914-1917 yıllarında çetin savaşın yaşandığı Şaban Kalesi’nde düşman ile cansiperane şekilde savaşan ve ardından da şehit olan askerlerin defnedildiği Giyimli Mahallesi Şaban Kalesi’nde yer alan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.1. Dünya harbinde açlık, yokluk, salgın hastalığın bir sel gibi çiğneyip geçtiği Doğu Karadeniz'de önemli savaşlar yapılmış. Sarıkamış bozgunundan sonra Rus ordusu ancak Şaban kale’sinde durdurulmuş ve 16 aya yakın yapılan savunma ile Rus ordusu Şaban Kalesini geçememiştir. Biz bugün buralarda rahat ve huzur içinde yaşıyorsak ve gezip dolaşabiliyorsak bunu burada yatan şehitlerimize borçluyuz” dedi.

 

Haber: Hayri Bahadır/ Güce

Güncelleyen/ Aydın Kömürcü

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 12578 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: