Ana Sayfa » Güncel
Güce'de Gönüllü Köy Korucuları Görevine Başladı
09 Aralık 2015 Çarşamba 19:59


            Güce’de Gönüllü Köy Korucuları Görevine Başladı

GÜCE(Hayri BAHADIR) Güce’de Gönüllü Köy Korucuları Görevine Başladı.

 Güce’de gönüllü köy korucuları görevine başladı.Giresun’un Güce ilçesinde eğitimi tamamlayan 25 gönüllü köy korucusu göreve başladı.

Güce Kaymakamlığının onayıyla Güce’de 15 köyden 25 gönüllü köy koruyucusu ilçe genelinde terörle mücadelede güvenlik güçleri ile beraber görev yapmak için Güce Jandarma Komutanlığı’nda verilen eğitimin ardından göreve başladı.

Silah teslim töreninde konuşan Güce Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Salim Aydoğdu,terörle mücadelenin bölgedeki en önemli görevlerinden biri olduğunu ifade ederek, bu mücadeleyi halkla birlikte kararlı bir şekilde sürdüreceklerini söyledi.

Gönüllü köy korucularını,Türk Silahlı Kuvvetleri olarak yanlarında görmenin mutluluk ve gurur verici olduğunu belirten Aydoğdu, “Güce ilçesinde gönüllü köy korucu olma isteğinin  halkın terör örgütünün karşısında olduğunun en büyük göstergesidir.Bu topraklar, bu vatan, bu bayrak, bu birlik ve beraberlik ilelebet payidar kalacaktır. Sizler burada vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna 2 hafta boyunca disiplinli bir şekilde eğitimden geçerek gönüllü köy koruyucusu olarak  aramıza katıldınız. Bu davranışınız takdire şayandır. Gönüllü köy korucularımızın garnizon komutanlığı ve gerekse mülki amirleri ile uyumlu bir şekilde disipline riayet ederek hukuk kuralları içerisinde görev yapacaklarına olan inancım tamdır. Kendilerine yeni görevlerinde başarı diliyorum” dedi.

 Gönüllü köy korucuları adına konuşan Birol Kara ise, PKK terör örgütünün ülkeye ve insanlara ne kadar zarar verdiğini gördüklerini söyledi. Kara, “Terörün verdiği zararları gördükçe vatanımıza ve bayrağımıza, birlik ve bütünlüğümüze sevgimiz katlanarak arttı ve gönül meselesine dönüştü. Bizler gönüllü köy kuruculuğu görevini almaktan çok onurlu ve gururluyuz. Bizler yüreği vatan sevgisi ile dolu, gönüllü köy korucularıyla bikrlikte vatanımızın bir karış toprağına göz diken hainlerle mücadelemizi ömür boyu sürdüreceğiz” diye konuştu.

  Korucular silahlarını Güce Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Salim Aydoğdu’dan aldı.

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5673 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: