Ana Sayfa » Güncel
GÖZYAŞLARI SEL OLDU..
05 Şubat 2018 Pazartesi 23:29


 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU..
Giresun ve Şebinkarahisar Şehidini bağrına bastı...Şehit Ufuk Aktağ dualar ve gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı..
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye’nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği harekata şehit düşen Tank. Uzm.Çvş. Ufuk Aktağ, memleketi Şebinkarahisar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Tank Uzm.Çvş. Ufuk Aktağ’ın naaşı 5 Şubat Pazartesi günü önce hava yoluylaOrdu-Giresun Havalimanı’na getirildikten sonra burada düzenlenen karşılama töreninin ardından, karayolu ile Şebinkarahisar ilçesi Avutmuş Mahallesinde ki baba ocağına götürüldü.
Şehit Aktağ’ın Şebinkarahisar Avutmuş Mahallesindeki cenaze törenine katılan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, şehidimizin eşi Nuray Aktağ, annesi Tülay Aktağ, Babası Mehmet Aktağ ve kardeşi Tank. Uzm.Çvş Ergin Aktağ’ı biran olsun yalnız bırakmazken, törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk , Gümüşhane Valisi Okay Memiş,Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Alucra Belediye Başkanı Asım Kaymakçı ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Avutmuş Mahallesi Köprübaşı Camii avlusunda düzenlenen cenaze töreni; Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladıktan sonra, saygı duruşu ve şehidimizin öz geçmişinin okunması ile devam etti. Şehit Aktağ için yapılan dualar ve alınan helalliğin ardından ikindi namazına müteakip İl Müftüsü Muhitin Oral tarafından şehidimiz için cenaze namazı kıldırıldı. Kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Ufuk Aktağ, Avutmuş Mezarlığı’nda dualar ve tekbirler eşliğinde toprağa verildi.
Şehidimizin tabutuna sarılı Türk Bayrağı, defin işlemlerinin ardından Vali Harun Sarıfakıoğulları tarafından, çerçeveli fotoğrafı da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman tarafından şehidin babası Mehmet Aktağ’a teslim edildi.

Haber: Sadi Toyğar

 

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5278 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: