Ana Sayfa » Güncel
GÖÇ YOLU (elveda balkanlar) 21 eylülde vizyona giriyor
04 Eylül 2018 Salı 21:31


 

GÖÇ YOLU (elveda balkanlar) 21 eylülde vizyona giriyor.

Sakarya'nın Hendek ve Pamukova ilçelerinde çekimleri yapılan "Göç Yolu (Elveda Balkanlar)" sinema filmi, 21 eylül de izleyiciyle buluşacak.

Balkanlardan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan hasta, yaşlı, yaralı, kadın ve çocukların dağlarda verdiği ölüm kalım mücadelesini anlatan filmin yapımcılığını siyap film Mustafa Şengün  yaparken, senaryo ve  yönetmenliğini ise dönem filmlerinin usta yönetmeni Turgut Ural yaptı.

Oyuncu kadrosunu Ahmet Yenilmez, Aysun Güven, Sinan Bengier, İzzet Çivril, İskender Bağcılar, Tolga Öz, Gül Gülsün Yıldız, Esra Sönmezer, Hülya Diken, Kaan Keskin, Şükran Çağman, Ercüment Fidan ve Kaan Oruçoğlu oluşturuyor.

Yönetmen Ural, yaptığı açıklamada, duygu dolu bir film çektiklerini söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle son günlerde dost ve müttefik görünenlerin Ülkemiz ve halkımız üzerinde sinsice yaptığı ekonomik ve psikolojik baskıyı ülkece bertaraf etmeye çalışıyoruz. Milletimiz ve hükümetimiz olayın farkında ve bir bütün olarak hareket ediyor. Şimdilerde güçlüyüz, Bu filmin konusunun geçtiği yıllarda ülkemiz zayıflatılmış ve savunmasızdı. Zaten bu filmde bahsedilen konuda dost gibi görünen fırsatçıların, fırsat bulunca neler yapacakları anlatılıyor. Filmde herkesten bir şey var. Özellikle Balkanlarda yaşananları konu alsak da bugün Orta Doğu'da o dönem yaşananlara çok yakın olaylar cereyan ediyor. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı bizler de böyle hikayeleri filmlere konu etmeseydik. Savaşın kazananı silah tüccarları, kaybedenleri ise çocuklar. Savaşlar bitse bile o çocuklarda kapanmayan derin yaralar kaldı. Ortalama insan ömrü 60 sene maalesef biz insanlar 60 senelik hayatımıza güle oynaya mutlu mesut yaşamayı sığdıramıyoruz ama dünya malı için bütün kötülükleri sığdırıyoruz."

Tüm hazırlıkları sona eren filmin afişi ve fragmanı daha şimdiden sosyal medyada fenomen haline geldi.

Filme özellikle balkan göçmenleri ve balkan derneklerinin yoğun ilgi göstereceği sosyal medyada yer alan paylaşım ve yorumlardan anlaşılıyor.

Derin film tarafından dağıtımı üstlenilen filmin tüm Türkiye deki salonlarda ilgi göreceği tahmin ediliyor. Filmin 21 eylülde sinemaseverlerle buluşacağını dile getiren Ural, tüm sinamaseverleri filme beklediklerini, bu filmin Balkanlarda yaşanan göç gerçeğinin bu zamana kadar işlendiği en detaylı film olduğunu dile getirdi.

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5870 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: