Ana Sayfa » Duyurular
Giresun'u Tanıtamıyorlar
29 Mart 2011 Salı 19:58
Giresun'da turizmin neden istenilen seviyede olmadığını araştıran gazetemiz yazarı Zeki AL, Giresun’da turizm adına koltukta oturanların etkisizliğinden yakındı.

Mevcut şartlarda, Giresun’un istenilen şekilde dışarıya çıkamayacağını, mevcut düşüncenin devam etmesi durumunda komşu illerden fersah, fersah geride kalacağını belirtti.

    Giresun’un turizm adına nerede olduğunu anlamak için fazla uzağa gitmeye değil, Doğu Karadeniz illerine bakmanın yeterli olacağını söyleyen Zeki AL; “Basından okudum.Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Emin YILMAZ, Giresun Turizmi ve Tanıtma Derneği Başkanı Asaf Zeki KiTAPÇI’ya cevap vermiş.Keşke cevap vermeyip, sessiz kalsaydı..Sn.Emin YILMAZ’ın  kaç yıldır bu görevde olduğunu bilmiyorum ama, 5 yılın üzerinde olsa gerek! Elin Yunanlısı Giresun’da köyleri, dağları geziyor. Kayıp kentleri ortaya çıkarıyor. Lahitler, sütunlar facebook’ta gırla gidiyor. Bizim Giresun Kültür ve Turizm Müdürlüğü ne iş yapar hala öğrenemedim. Evrak imzalatmak için Giresun Valiliği yollarını aşındırmanın da bir bedeli  olmalı. Turizm adına bir iş yapılacak ki, evrak imzalatılıyor. Belediyenin yaptıkları, belediyenin eseri. Sn. Yılmaz sizin eseriniz nerede? Giresun’da bir Zeytinlik’ten çıkamadınız. 2-3 evi restora etmek, Giresun turizmine ne kazandırdı? Zeytinlik Mahallesi’ni görmeye Avrupa’dan, Mardin’den, Edirne’den kaç kişi geldi? Bir esnaf kardeşimiz var Giresun’da adı Süleyman Potur, işinden fırsat buldukça haftalık çektiği Giresun fotoğrafları ile Giresun’u facebook aracılığı ile dünyaya tanıtıyor. Ki, şu an elinde yanılmıyorsam 18 bin fotoğraf var. Giresun denizi, yaylası , köyü, beldesi vs…Giresun Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu esnaf arkadaşımızdan bile yararlanamıyor? Süleyman Potur’a verilecek bir plaket bile gündeme gelmiyor.”diyen Zeki AL, artık Giresun Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden bırakın kitabı, broşür talebinde bile bulunmayacağını belirtti.

    Zeki AL; “Her yıl İstanbul Beylikdüzü Tuyap’ta Emitt Turizm Fuarı yapılır. Yurt dışından 50-60 ülke, yurt içinde il,ilçe ve beldeler burada en ufak ayrıntılarına kadar yöresini, folklorunu, kültürünü,yemini, yiyeceğini tanıtır. Fındığın başkenti standındaki masalara konan   fındıklar bile sayılı. Birileri alıp yemesin diye görevlilerin ödü kopuyor zannedersin. Başka stantlarda, ekmeğinden-hamsi tavaya,  şarabından-ayranına, pestilinden-pekmezine, üzüm kurusundan-incirine şekerinden-tatlısına kadar her şey 3 gün boyunca herkese dağıtılır.Bırakın Giresun’u tanıtmayı, Giresun Adası’nın posterini bile isteseniz alamazsınız.  Size verecek bir Giresun haritası bile yoktur. Turizm Merkezlerinden Kümbet, Kulakkaya, Bektaş ve Paşakonağı’nın  tek posterini, bu kurum size veremez. İsterseniz, gidin isteyin. Başkasını adres göstereceklerdir”dedi..

     Her mikrofonu kapan Giresun milletvekilleri ve brokratlarından “Giresun’dan sanayi kenti olmaz, turizm kenti olur “ diyenler adına, Giresun Kültür ve Turizm Müdürüne  buradan sorularım var!

    1-Komşu iller gibi Giresun’da turizmi canlandırmak, Trabzon’a her yıl gelen 35 bin Arap turistin 3-5 tanesinin de Giresun’a uğraması için hangi planlarınız var?

    2-Rize Ayder’de 2 bin yatağın 4 bine çıkarılacağını, buraya Kayak merkezi yapılacağını, Trabzon Uzungöl’e 2350 m uzunluğunda saatte 700 kişiyi taşıyan teleferik yapımı için karar alındığından haberiniz var mı?

    3-Giresun’un tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmak için neler yaptınız?

    4-Giresun doğasında hangi turizm aktiviteleri yapılacağını belirleyip sümen altına mı koydunuz, yoksa ciddi ciddi çalışmalarınız var mı? Bu çalışmalarınızdan haberi olan var mı?

    5- Komşu illere bakıldığında Giresun yayla turizminin neresinde?

    6-Hangi STK ve gurbetteki Giresunlu  işadamlarıyla  irtibata geçip,onları heveslendirerek, bilgilendirerek, teşvik ederek dahası yalvararakta olsa  Giresun sınırları içinde turizm adına kazandırdığınız bir tesis ve eser var mı?

    7-Her yıl geldiğiniz İstanbul Emitt Turizm Fuarında, Anadolu’dan gelen illerin etkinliklerini görmüş olmalısınız. Giresun’un burada bir belde kadar temsil edilemeyişinin suçu-günahı kimde?

     “BU ŞARTLARDA GİRESUN’U  TANITAMAZLAR !GİRESUN’U TANITMA ADINA YETERSİZLER. GİRESUN’U TANITMA ADINA İŞ BAŞINDAKİLER, KOLTUKTA OTURANLAR GİRESUN’U TANITMAK İSTEMİYORLARSA, ONLARA DİYECEK SÖZÜM ZATEN OLAMAZ !”

 

 

 



Etiketler : Giresun'u, Tanıtamıyorlar,


Bu Haber Toplam 7509 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: