Ana Sayfa » Duyurular
Giresunlular Yerel Tatlar Festivalinde
18 Haziran 2010 Cuma 19:48
Beyoğlu Belediyesinin düzenlediği,6.Geleneksel Yerel Tatlar Festivalinde Giresun'un kültürel zenginliği eski Galata Köprüsü'nde bir araya geldi.

Haber – Fotoğraflar: Timur TAHMAZ




Beyoğlu – Hasköy sahilinde, trafiğe kapalı olan Valide Sultan Köprüsü (Eski Galata Köprüsü) üzerinde düzenlenen “6. Geleneksel Yerel Tatlar Festivali” Görelelilerden büyük ilgi gördü. Diğer il programlarından daha fazla katılımın olduğu gözlenen gece, festivalin en başarılı etkinliği oldu.

Görele, Keşap ve Piraziz ilçelerinin dışında Giresun ilçe derneklerinin yer almadığı festivalde, Görele Dernekler Birliği’nin himayelerinde Daylı, Köprübaşı, Türkelli, GDB Gençlik Kolları, Giresunlu Memurlar ve Kuşçulu Köyü Dernekleri katıldı. Gecede Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş, Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi Zafer Tahmaz, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, İBB Ruhsat ve Denetim Müdürü Yaşar Parlak, Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi Coşkun Çalık ile çok sayıda dernek başkanı ve hemşehrimiz de hazır bulundu.

Göreleli hemşehrimiz Uğur Bilgi’nin sunuculuğunu yaptığı gecede, Giresun ve Görele’nin yöresel yemeklerin yanı sıra yöremize ait kıyafetler, eşyalar ve müzikler kısacası folklorik değerler sergilendi.
Gecede sahne alan Hüseyin Bıçak, M. Sırrı Öztürk, Hüseyin Çınar, İpşiroğulları Davul Zurna Ekibi ve Baransel canlı performansları ile davetlileri coşturmayı başardı.
Görele Belediyesi tarafından yaptırılan 2 metre boyundaki Kemençe ise büyük ilgi gördü. Kemençe ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Giresunlular, gecede doyasıya eğlendi.

Kardaş’tan Tahmaz’a teşekkür…

Mutfağından giyime, türkülerden oyunlara, yaşama kültürlerine kadar tüm zenginliklerin tanıtımı yapılan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş, “Hemşehrilerimizin yoğunlukta olduğu Beyoğlu’nda, Beyoğlu Belediyesi’nin bu büyük etkinliğine dernekler birliği olarak renk kattığımızı düşünüyorum. Memleketimizi düşündüğümüz kadar yaşadığımız yerleri de düşünmemiz gerekiyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan’a bizleri bir araya getirdiği için tüm Giresunlular adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Beyoğlu Belediye Meclis Üyemiz Zafer Tahmaz kardeşimi de unutmamak gerekir. Çalışmaların başından sonuna kadar yoğun bir şekilde çalışan ve büyük desteklerinden dolayı kendisine, ve çabalarından dolayı Daylı köyü ve kuşculu köyü derneği şahsında tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Kardaş’ın ardından selamlama konuşması yapan gecenin mimarı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nda çok sayıda Giresunlu vatandaşın yaşadığını, ellerinden geldiğince derneklerle iyi ilişkiler geliştirdiklerini, onlara kültürlerini yaşama ve tanıtma imkanı sağladıklarını söyledi.

Demircan’a küçük bir kemençe hediyesinin ardından yöremize has Görele Dondurması, fındık, yöresel yiyecek ve giyecek ile el sanatları ürünleri tanıtılarak, festivalin amacına uygun bir gece düzenlendi.





















































































Kaynak: görelegentr Etiketler : Giresunlular, Yerel, Tatlar, Festivalinde, ,


Bu Haber Toplam 8143 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: