Ana Sayfa » Duyurular
Giresunlular Topal Osman Filminde
26 Mart 2012 Pazartesi 11:55
Yıllar önce bu film için uğraş veren Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük o zamanki girişimleri ve gelişen süreç hakkında bilgi verdi.

Giresunlu dernek yöneticileri, Topal Osman Filmi stüdyolarını gezdi.Yapılan çalışmaları yerinde gördü.Beykoz Ayakkabı Fabrikası’nda bir araya gelen Giresunlular. Meclis binasındaki sıralara oturarak, Film yönetmeni Atilla Akarsu, Film başrol oyuncusu Reha Beyoğlu (Topal Osman), İğneli Pembe (Ayla Çakır) gelişen süreci hakkında bilgiler verdiler.

Yıllar önce bu film için uğraş veren Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük o zamanki girişimleri ve gelişen süreç hakkında bilgilendirme yaptı.

Halil Kütük,”Tarihi yerlerde sizler oturuyorsunuz. Topal Osman Filmi için yıllar önce Ankara’ya da gitmiştik.Cumhurbaşkanı rahmetli Özal ile görüşmüştük. Atilla bey ısrarla bu filmi yapmak istedi. Israrını sürdürdü.Ben kendisine teşekkür ederim.”

Çok farklı derneklerin Topal Osman Filmi Stüdyosunda yerini aldığını belirten Halil Kütük,”Çok dağınık bir görüntümüz var. İstanbul’da Giresun dernekçiliğini olması gereken yere taşımak zorundayız. Dernekçiliğimiz, çok kısa zamanda çok da hızlı gelişme gösterdi. Feshane Giresun Günleri için yapılan afişleri bir gecede İstanbul’un her yöresine taşımalıyız.Derneklerimize burada çok büyük görev düşüyor” diye konuştu...

Giresun’da çok zorlandıklarını belirten Film Yönetmeni Atilla Akarsu,” Mecbur kaldık İstanbul’a gelmeye.İsterdik ki bu filmi Giresun’da çekelim ama olmadı. Duroğlu Beldesi’nde bir stüdyo kurduk. İnsan sıkıntısı çektik.”

Belediye ve derneklerden aldıkları destekle içinde bulundukları stüdyoyu kurduklarını ifade eden Akarsu,” Resmin aslına tabi olmak için çok ince işçilik yaptık.Yapmaya da devam ediyoruz. Daha işimiz bitmedi. Ömerli Barajı yanına TBMM yapacağız. Topal Osman’ın kaldığı konağı yapacağız. En geç Haziran 2012’de motor deyip, 29 Ekim 2012 gününe filmi yetiştirmeye çalışacağız.”

Topal Osman Filminde geç kalındı gibi görüntü olduğunu belirten Atilla Akarsu, “Rahmetli Özal gibi bir Başbakan bekledim.Şimdi Başbakanımız var. Kendisine haber verilecek.İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken sağolsun yakın ilgi gösterdi.. Arkadaşlar; Kapalı bir tarihi açamazsak, her şey gölgede kalır.Topal Osman da gölgede kalır. 47. Alay da gölgede kalır. Hepsi gölgede kalır. Filmde konu olarak o günkü tarihi işliyoruz. Kimseye saldırmıyoruz. Gerisini de tarihçilere bırakıyoruz”dedi..

Atilla Akarsu’yun Giresunlulardan bir de ricası oldu. Meclisteki locaların dolması için 40-60 yaşları arası insanlara ihtiyacı olduğunu belirtti.Bu insanlarımızın stüdyomuza gelmesi için ricada bulundu..

Kısa bir konuşma yapan başrol oyuncusu Reha Beyoğlu (Topal Osman),” Ben Piraziz’den Eynesil’e, Giresun merkezden Alucra’ya kadar bir Giresunluyum.Ben başlı başına bir Giresunluyum.Ben yürürken de Giresunluyum diyenlerdenim.Çocukluğumdan bugü kadar Topal Osman hayranı ve takip eden birisiyi. Atilla hocamın 17 yıllık araştırmasını görünce, Topal Osman’ın ne kadar büyük bir insan olduğunu gördüm.Topal Osman’ın ne kadar bir vatanperver ve lider olduğunu gördüm. Film bittiğinde sizlerde, tüm izleyenler de görecek”dedi..

İğneli Penbe rolündeki Ayla Çakır,” Bu film vizyona çıktığında çok güzel olacak.Bu film hepimizin flmi olacak.Giresun için gurur kaynağı olacak.Bu filme her kes sahip çıksın!”

Bu filmi sonlandırmasının önemli olduğunu belirten İstanbul Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan,” Destek verdik, vermeye de devam ediyoruz.Vermemiz de lazım.Sivil toplum kurumlarının destek vermesi lazım. Her gittiğimiz yerde ve ortamda gündeme getirdik. Örgüt gayreti ile yukarılara çıkardığımız Giresun insanımız az. Bir yerlere gelenlerde minnet borcumuz yok diyor.Yürüyüşümüzün değişmesi için destek vermeye devam etmeliyiz.”dedi..

Haber Kaynağı: Giresunhaberal



Kaynak: Zeki AL Etiketler : Giresunlular, Topal, Osman, Filminde,


Bu Haber Toplam 9930 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: