Ana Sayfa » Dernekler
Giresunlular Taksim'de Tarih Yazdı, Rekor Kırdı
28 Nisan 2013 Pazar 22:08
Giresunlular bir ilki gerçekleştirdi. Büyük Giresun Yürüyüşüne rekor sayıda katılım oldu.

Haber ve Resimler :

 

Nuri YILMAZ

 

VATAN GİRESUN GAZETESİ.

 

2-3-4-5 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan 7. Feshane Giresun Günleri öncesinde yapılan yürüyüş ile Giresunlular yine bir ilki gerçekleştirdiler. Yoğun ilgi sebebiyle zaten trafiğe kapalı olan Beyoğlu İstiklâl caddesi adeta kilitlendi, Nostalji Treni seferlerini iptal etmek zorunda kaldı.

 

GİRESUNLULAR TARİH YAZDI

 

Tüm Resimler İçin Tıklayınız

 

 

 

 

YÜRÜYÜŞE GÜNCEL PANKARTLARLA GELENLERDE VARDI.

 

Giresunlular Büyük Taksim Yürüyüşü'nün ikincisini gerçekleştirdi. Sayı olarak kolay bir tahmin yürütmenin zor olduğu bu yürüyüşte, kortejin bir ucunun Taksim'de, diğer ucunun Tünel'de olduğu görüldü.

 

Yürüyüşe AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun milletvekilleri Adam Tatlı ve Mehmet Geldi, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Giresun eski Milletvekili Rasim Zaimoğlu, Zeytinburnu eski Belediye Başkanı ve Giresun Vakfı Genel Sekreteri Dr. Adil Emecan, TOKİ Başkan Yardımcısı Veysel Ekmen, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tüfekçi, Giresun İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Dokumacı ve Vakıf Başkanı Ali Aydın, Esenyurt Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Abdurrahman Ada ve onlarca protokol katıldı.


Taksim'deki şölen havasındaki yürüyüşe katılan on binlerce Giresunlu, adeta Giresun'u yaşadı. Etkinliğe katılanlara fındık, pancar çorbası ve kaşarlı pide dağıtıldı. Beyoğlu Belediye Bandosu'nun eşlik ettiği şölende davul, zurna ve kemençe de yer aldı. Boyu 2 metreyi bulan kemençe büyük ilgiyle karşılandı. Giresun'un yerel kıyafetleri içinde horon tepen ve karşılama oynayan ekipler turistlerin oldukça ilgisini çekti.
 

Yürüyüş hakkında konuşan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, "Etkinliği 2-3-4-5 Mayıs tarihlerinde Feshane'de düzenlenecek olan Giresun Günleri'nin işaret fişeği olarak düzenlediklerini ve ilerleyen yıllarda da bu organizasyonu yaşatacaklarını söyledi. Meydanda düzenlenen nikah törenine de değinen Turan, Düğünü bugüne denk gelen hemşehrilerimiz vardı, biz de onların düğünlerini düğün salonlarında yapmak yerine tüm hemşehrilerimizin şahitliğinde Taksim Meydanı'nda en güzel şekilde yapmak istedik. Onlar da bizi kırmadı ve nikahlarını burada yapmaya karar verdik" dedi.
 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, "Giresun'un son yıllarda gösterdiği gelişmeye vurgu yaptı. Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce insanın Giresun'un bu gelişiminin en büyük göstergesi olduğunu vurgulayan Canikli, Bu etkinlik Giresunluların sahip olduğu coşkunun doruğa çıktığı an oldu. Giresun İstanbul'da en çok nüfusa sahip dördüncü il. Şehrimiz bu çoğunluğun etkisini yıllarca fiiliyata dökemedi, ancak son yıllarda Giresun İstanbul'da varım diyor, siyasette ve iş dünyasında varım diyor, bu kalabalık bu durumun ne büyük kanıtıdır. Bu gelişimi en iyi Giresun gabuğunu kırıyor cümlesi özetliyor" diye konuştu. 
 

Yürüyüşe katılan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de, "Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Bu güne kadar bu meydanda yüzlerce, binlerce toplantı yapıldı ancak hiçbirisi Giresun'u Türkiye'ye bu kadar güzel tanıtmadı. Organizasyonu düzenleyen Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Yürüyüşün en renkli anlarından biride CHP İstanbul İl Binasının önünden geçerken kortejin üstüne çiçek atılması oldu. CHP'nin bu hareketi alkışlarla karşılık buldu.  

 

Tüm Resimler İçin Tıklayınız

 

*************************************************************

 

           HASAN TURAN TAKSİM YÜRÜYÜŞÜ VE 

 

7. FESHANE GİRESUN GÜNLERİ HAKKINDA KONUŞTU.

 

Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan; Giresunluların gerçekleştirdiği 2. Büyük Taksim Yürüyüşü sonrası Boğaziçi Gündem Gazetesi’ne konuştu. Turan, “İstanbul’u 7. Giresun Günleri’nde hiçbir mimariye, kuruma zarar vermeden 7 şiddetinde sallayacağız” dedi.

 

GİRESUNLULARIN KUTLU YÜRÜYÜŞÜ

 
Giresun'lu Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve bürokratların yanı sıra on binlerce Giresunlunun katıldığı ikinci büyük Taksim yürüyüşü  sonrası konuşan Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan, Taksim yürüyüşünü ve 2-3-4-5 Mayıs tarihleri arasında 4 gün sürecek 7. Feshane Giresun Günleri’ni değerlendirdi.
 
“Toplumsal varlığımızı ortaya çıkarıyoruz…”
 
Turan, yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Tüm samimiyetimle söylüyorum bu Giresunluların ortak yürüyüşüdür. Mutlaka her ordunun bir komutanı, her hareketin bir yöneticisi olacaktır. Yönetici olduğumuzu da iddia etmiyoruz ama Giresunluların İstanbul’da ki enerjisini sinerjiye dönüştürerek ortaya çıkartmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Bu organizasyona arkadaşlarıyla birlikte iki üç ay emek verdiklerini belirten Turan sözlerine şöyle devam etti. “Sizde görüyorsunuz, siz de medyadan destekliyorsunuz. Bürokratımız, siyasetçimiz, iş adamımız herkes elinden geldiğince bir şeyler ortaya koyuyor. Biz de aşçı olarak yemeği pişirmeye çalışıyoruz. Biraz önce vurguladığım gibi bizim her şeyimiz burada. Kültürümüzü de, tarihimizi de ama her şeyden önce toplumsal varlığımızı ortaya çıkarıyoruz” dedi.
 
“Giresunluların Karadeniz içinde sıkışıp kalsın istemiyoruz…”
 
Giresun’un demografik yapısıyla İstanbul’da ilk üçe girdiğini ifade eden Turan, “İstanbul’da ilk üç demek İstanbul yönetiminde söz sahibi olmak demek. Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olmak demektir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü. “Giresunluların, Karadeniz içinde, yanlarındaki vilayetlerin içinde sıkışıp kalmalarını istemiyoruz. Giresunluların mütevazi kişiliğinin ötekileştirilmesine, örselenmesine fırsat verilmemesini istiyoruz. Biz sesimizi çıkartmayan çok onurlu bir milletiz. Sessiz yürüyüş yaparız ama bizim sessiz çığlığımız, ses çıkaranlardan daha etkilidir. Bu gün onu temin etmeye çalıştık. Tabi ki kültürel öğeler vardı içinde. Ortaya sadece siyasi söylemle çıkmıyoruz. Kaldırım taşı sökmüyoruz. Biz fındık dağıtıyoruz, helva dağıtıyoruz, keşkek dağıtıyoruz. Hemşerilerimizle, tarihi öğelerimizle, kültür varlıklarımızla, sanatımızla, müziğimizle ortaya çıkıyoruz. Ama arif olan anlar misali ortaya da bütün varlığımızı koyarak, işte biz buyuz.”
 
2-3-4-5 Mayıs 7. Feshane Giresun Günlerine davet…
 
2-3-4-5 mayıs tarihlerinde 4 gün sürecek 7. Feshane Giresun Günleri’nde bütün ilçelerimiz en güzel şekilde varlığını ortaya koyacak, adeta yarış edecekler diyen Turan sözlerini şöyle tamamladı. “Feshane’de birbirinden değerli otantik stantlarımız, kültürel öğelerimiz olacak. Birbirinden değerli sanatçılarımız sahne alacak. Her ilçe stantlarımızda misafirperverliğimiz doruğa çıkacak. Yöresel tatlarımız ve mutfağımız en güzel şekliyle orada ikram edilecek. Rekor denemelerimiz olacak. Gökyüzüne balonlar, uçurtmalar uçurulacak. Her şeyiyle orijinal belki binlerce detay üzerinde çalıştık. Üst düzey protokolümüz olacak. Siyasi partilerimizin genel başkanları, kuvvet komutanlarımız, bürokrasiden üst düzey yöneticilerimiz olacak. Her şeyden önemlisi yüz binlerce hemşerilerimiz olacak. İstanbul'u 7. Giresun günlerinde hiçbir mimariye, kuruma zarar vermeden 7 şiddetinde sallayacağız. Tüm vatandaşlarımızı 7. Feshane Giresun Günleri’ne davet ediyorum.” (Boğaziçigündem).
 



Etiketler : Giresunlular, Taksim'de, Tarih, Yazdı,, Rekor, Kırdı,


Bu Haber Toplam 19853 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: