Ana Sayfa » Spor
Giresunlular Sahada
03 Ocak 2014 Cuma 18:50
Giresun Federasyonu’nun 6 yıldan beri düzenlediği ve artık gelenekselleşen Giresun Dernekler arası Futbol Turnuvası bu yıl 19 Ocak’ta start alıyor.

Giresunlular Sahada
Giresun Federasyonu’nun 6 yıldan beri düzenlediği ve artık gelenekselleşen Giresun Dernekler arası Futbol Turnuvası bu yıl 19 Ocak’ta start alıyor.
Gaziosmanpaşa’daki Kazım Karabekir Spor Kulübü tesislerinde yapılacak olan turnuva, onbinlerce Giresunlu genci ve yüzlerce Giresun derneğini bir araya getiriyor.
"Giresunlular Sahada" sloganıyla organize edilen turnuva, sporun kardeşlik, birlik ve dayanışma ruhu olduğuna vurgu yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda kadınların ve çocukların da yoğun ilgi gösterdiği turnuvalarda açılış ve kapanış şenliklerinde birçok sanatçı, folklor ekipleri ve çeşitli eğlenceler düzenlendi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Turnuva’nın Giresunlu gençlerin sosyal, kültürel ve manevi değerlerini paylaşacakları bir platform olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Giresunlular Sahada” sloganı; üzerinde düşünülmüş sosyal bir mesaj barındırıyor. Biz her türlü aktiviteyi sosyal bir potada eritmek için yola çıkmış; kültüre, milli ve manevi değerlere kıymet veren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Turnuvamız futbol vesilesiyle yüzlerce gencimizi bir araya getiriyor. 3-4 ay boyunca, müsabakalarda oynayan gençleri seyretmek için onbinlerce hemşerimiz buluşuyor, tanışıyor, hasret gideriyor ve bir paylaşım ve iletişim yaşanıyor. Bütün bunlar, kültürel bir backgroundun önünde yaşanan tablodur. Biz, gençlerimizin meşru ve toplum tarafından kabul edilebilir zeminlerde sosyalleşmesi ve kendi kültürünü yaşaması için bu çalışmaları yapıyor ve yıllardan beri yapmaya devam ediyoruz.”
Bu yıl 6.sı düzenlenen Giresun Dernekler arası Futbol Turnuvası’nın açılış programında ise, açılış konuşmalarından sonra halk oyunları gösterileri, müzik dinletileri, ünlü konuklar ve sürpriz eğlenceler ile protokol gösteri maçı yer alacak. Açılış programından sonra turnuva karşılaşmalarına geçilecek.


Etiketler : Giresun, Federasyonu’nun, 6, yıldan, beri, düzenlediği, ve, artık, gelenekselleşen, Giresun, Dernekler, arası, Futbol, Turnuvası, bu, yıl, 19, Ocak’ta, start, alıyor., ,


Bu Haber Toplam 8667 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: