Ana Sayfa » İlçeler
Giresunlular Muhammet Gülenç'i ağırladılar
11 Mart 2015 Çarşamba 00:27


 Beykozlu Giresunlular Derneği Muhammet Gülenç’i Ağırladı

 

7 Haziran 2015 Milletvekili seçimleri için CHP’den 1. bölgeden aday adayı olan Muhammet Gülenç Beykozlu Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Fuat Kuş “Öncelikle hemşehrimize çıktığı yolun hayır getirmesini diliyorum. Bizler dernek olarak bölgemizden aday adayı olan ya da aday olan milletvekili adaylarımızı siyasi parti gözetmeksizin derneğimizde ağırlamaya çalışacağız. İnşallah Muhammet Bey’de aday olarak listedeki yerini alır. İstanbul’da nüfus açısından ön sıralarda olmamıza karşın milletvekili seçiminde nüfusumuz oranında temsil edilmiyoruz. Bunun sorumlusu olarak da STK larımızın iyi yönetilememesinin etkili olduğunu düşünüyorum. Düşünün ki Yunanistan’ın nüfusu 8 milyon. İstanbul’un nüfusu 20 milyon. İki ülke büyüklüğünde olan ve 20 milyon nüfusun  1 milyonunu oluşturduğumuz İstanbul’da 88 milletvekilinden kaç tanesi Giresunlu diye kendimize sormamız lazım. Bunun yanında Giresun da çok geri kalmış. Benim size tavsiyem imkan bulabilirseniz Ovit yaylasına gidin. Birde Sisdağı yaylasına. Bu yaylaların yollarına baktığınızda Giresun gerçeğini göreceksiniz. Giresun insanının yapısından mı bilemiyorum siyasette çok başarılı değiliz. Giresun’daki basketbol salonu benimle yaşıt. Giresunspor stadının kale arkasına seyirci alınmıyor. Çünkü yıkılma tehlikesi var. Bize yeni bir stat yapılmasa bile en azından kale arkası tribünlerimizi tamir edilsin. Ben hemşehrimize çıktığı yolda başarılar dilerken CHP’den aday olarak da seçilmesini istiyorum” dedi.

Muhammet Gülenç “Öncelikle Beykozlu Giresunlular derneğimize bu toplantı için teşekkür ediyorum. Fuat Başkanımız Giresun’un sorunlarını anlattı. Bende bu sorunların çoğuna vakıf biri olarak bu sorunların giderilmesi noktasında elimden gelen gayreti göstereceğime söz veriyorum. Size İnönü’nün Çavuşluyu ziyareti sırasında yaşanan bir olayı size anlatayım. İnönü Çavuşlu ziyareti sırasında insanlara buyurun sorunlarınız anlatın diyor. Herkes bir şeyler anlatıyor. Sonra İnönü ‘Oyu bize verin sorunlarınız çözelim’ diyor ve o seçimde Çavuşludan çok oy alıyor. Siyaset farklı bir mecra. Ben burada sizin huzurunuzda Fuat Bey’e söz veriyorum. Eğer biz seçilip Ankara’ya gidersek Fuat Bey’i çiçeklerle karşılayacağız. Bu ülkeye gönüllü alaylar kuran, bu ülke uğruna canını veren bir toplumun evlatları olarak Giresunluya hizmet etmeye çalışacağız. Benim dedemde Görele’nin üç şehidinden biri.  Bizler atalarımızdan aldığımız bu ülkeyi çocuklarımıza daha iyi şartlarda vermeliyiz. Bizim atalarımız bugün bizim yaşadığımız koşullardan çok daha iyi koşullarda yaşamadılar. Atalarımızın verdiği bu mücadeleyi unutmadan onların bu emanetine sahip çıkmak her Giresunlu’nun görevdir. Biz isteriz ki hemşehrilerimiz yaşadıkları her yerde güçlü olsunlar. Bu dernek siyaset yeri değil ama elbette her görüşten hemşehrimizi burada ağırlayacaktır. Bizim hemşehrilerimiz ANAP, DYP, MHP gibi partilerde mücadele vermediler. Karadeniz’in genelinde CHP’ye üye olan hemşehrimizin sayısı gerçekten çok az. CHP’de siyaset yapan hemşehrilerimizin sayısının artması gerekir. Hiç kimse sen Giresunlusun diye geri çeviremez. Yeter ki hemşehrilerimiz üye olup siyaset yapsınlar” dedi.

Beykoz Belediye Meclis Üyesi Hakkı Emanet, CHP’nin Beykoz’dan gerekli desteği alacağına inandığını söyledi.

Beykozlu Giresunlular Derneği Genel Sekreteri Gökhan Taneri Vural’da ağırlıklı nüfusu Giresunlulardan oluşan Beykoz’da CHP’deki üye sayısının nüfusla orantılı olmadığını belirterek burada yaşayan hemşehrilerinin çok ciddi sorunlarının olduğunu belirtti.

Beykozlu Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Eski Belediye Meclis Üyesi Hayrullah Usta “Beykoz’da yaşanan 2B süreci ile ilgili şikayetlerini meclise taşımak için TBMM’de bir muhatap bulmakta çok zorlandıklarını CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi’nin gösterdiği gayretlerle 2B arazilerinin fiyatlarının indirildiğini söyledi. Giresunlu aday adaylarına parti gözetmeksizin destek olunması gerektiğini belirten Usta “Beykoz bir köydür, herkes birbirini tanır. Bu nedenle bizlerde tanıdıklarımıza adaylarımızı tanıtmalıyız.”dedi.

Dernek Başkanı Fuat Kuş “Muhammet Beyin buradaki söylemlerimi kayıt altına aldık. İnşallah aday olarak da görürüz. Bu ziyaret için kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Muhammed Gülenç Kimdir?

Gülenç, 1960 Eynesil doğumlu, İktisat Fakültesi Mezunudur. Son 5 yıldır Pendik Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığını yürütüyor. 2007 Genel Seçimlerinde Milletvekilliği Aday Adayı oldu. 2007 seçimlerinde CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayı oldu. 2009 Yerel Seçimlerinde CHP Pendik Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. İstanbul Giresunlular Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Giresun Kültür ve Yardımlaşma Derneklerinde yöneticilik görevinde bulundu. İyi derecede Almanca ve İngilizce bilen Gülenç,evli ve 4 çocuk babası.

 



Etiketler : Giresunlular, Muhammet, Gülenç'i, ağırladılar,


Bu Haber Toplam 7622 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: