Ana Sayfa » Spor
Giresunlular Futbol Turnuvası Başladı
04 Şubat 2013 Pazartesi 15:51
Giresun Dernekleri 5. Topal Osmanağa & Hüseyin Avni Alparslan Futbol Turnuvası muhteşem bir açılışla başladı.

Giresunlular Sahaya Çıktı. 

Turnuva kardeşlik dilekleriyle başladı

RESİMLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

ŞİMDİDEN HAZIR OL.

28 NİSAN'DA 100 BİN GİRESUNLU 

BÜYÜK YÜRÜYÜŞTE

TAKSİMDE BULUŞUYOR. 

 

TÜM RESİMLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Giresun Federasyonu tarafından bu yıl 5.si gerçekleştirilen " Osman Ağa, Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Futbol Turnuvası" başladı. Turnuvaya başta Türkiye'den olmak üzere yurt dışından da bir çok Giresunlu katıldı.

Mavi Karadeniz TV'den canlı yayınla verilen ve sunuculuğunu TÜMBİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Giresun Federasyonu ailesinden Fatih Aydın'ın üstlendiği turnuva açılışında ilk olarak Küçükçekmece Yeşil Giresun Derneği Folklor Ekibi kemençe eşliğinde horon oynadılar. Ardından sahne alan Ahmet Olgun'un türküleriyle coşan Giresunlular daha sonra Eynesil Kösemen Köyü Folklor ekibinin horonu ve Salim Işıklı'nın türküleriyle coştu.

 

Protokolün tamamlanmasıyla Tirebolu Eymür Dernek Başkanı Hamza Vıcıl Hoca turnuvanın hayır ve kardeşliğe vesile olması dileğiyle dua etti. Şehitlere okunan Fatihanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep birlikte okunmasından sonra, Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Turnuva Komitesi Başkanı Abdullah Akgün kısa bir selamlama konuşması yaptı.

 

Turnuvanın ve diğer etkinliklerin kardeşlik ve dostluk için birer vesile olarak görülmesi gerektiğini ve kendilerinin de bu inançla aylardan beri çalıştıklarını ve turnuvaya hazırlandıklarını ifade eden Akgün, dostluk ve centilmenliğin kazanmasını dilediklerini kaydetti.

 

Daha sonra söz alan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, yaptıkları etkinliğin sadece bir turnuva olarak değerlendirilmemesi gerektiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bugün öncelikle İstanbul'daki Giresunlularla bir araya geldik. Yurdumuzun çeşitli vilayetlerinde yaşayan Giresunlu kardeşlerimiz de bugün bizleri yalnız bırakmayarak yanımızda oldular.

 

Biz gençlerimizi küresel kültür saldırılarına karşı donanımlı kılmak adına bu etkinliği düzenledik. Onlara kendi kültürümüzü, kendi değerlerimizi aşılamak hedefiyle yola çıktık. Onlara birlik ve kardeşliğin insan olarak ufkumuza neler katacağını göstermeyi amaçlıyoruz.

 

Burada gelenek ve göreneklerimizin yüksek değerlerini olabildiğince benimseyerek birlikte güzel vakit geçirmek sözkonusu olmalıdır. Biz bu yüksek hedefler için bir araya geldiğimiz halde, sadece maç yapıp kazanma hırsıyla hareket edilirse, bunun ardından kavgalar olursa, bu tablo bizim hedefimizle hiçbir ilişiği olmayan bir tablodur."

 

3 – 4 – 5 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılacak olan 7. Giresun Günleri şenliğiyle ilgili bilgi de veren Turan, bütün dünyadaki Giresunlulara seslenerek, takvimlerini bu tarihlere göre ayarlamalarını istedi. İlkini geçen yıl gerçekleştirdikleri Büyük Giresun Taksim Yürüyüşünü bu yıl Giresun'un plaka numarasına yapılan bir atıfla, 28 Nisan'da tekrarlayacaklarını, fakat bu sefer hedefi biraz daha büyüttüklerini ifade etti. Hedef: 100 bin sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan Turan, herkesi 28 Nisan'da Taksim'e beklediklerini söyledi.

 

Daha sonra sırasıyla Üsküdar Bld. Bşk. Yrd. Hasan Ekmen, GOP Bld. Bşk. Yrd. Arif Parlakkılıç, Güngören Bld. Bşk. Şakir Yücel Karaman, AK Parti İstanbul Eski Milletvekili&başbakan danışmanlarından Hüseyin Besli ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütgen de birer kısa konuşma yaparak turnuvayla ilgili iyi dileklerini bildirdiler.

 

Etli pilav, ayran ve helva ikramlarının sunulduğu açılıştan sonra şöhretler maçı yapıldı.

 

Maçın ilk vuruşunu Eski İstanbul Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarından Hüseyin Besli yaptı. Maç berabere sonuçlandı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar Bld. Bşk. Lokman Çağırıcı, Z.burnu Bld. Bşk. Murat Aydın, GOP Bld. Bşk. Dr. Erhan Erol, Güngören Bld. Bşk. Şakir Yücel Karaman, üsküdar Bld. Bşk. Mustafa Kara turnuvayı gönderdikleri çelenklerle kutladılar.

 

Katılamadıkları için üzüntülerini ve turnuvayla ilgili iyi dileklerini telgrafla paylaşanlar ise şöyle: Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, TBMM Başkanvekili&İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Giresun Milletvekili &KİT Komisyonu Başkanı Nurettin Canikli, İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, İstanbul Milletvekili Av. Bülent Turan, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, TBMM Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü Bld. Bşk. Yusuf Uzun, Pendik Bld. Bşk. Salih Kenan Şahin, Eyüp Bld. Bşk. İsmail Kavuncu, Beyoğlu Bld. Bşk. A. Misbah Demircan, Sancaktepe Bld. Bşk. İsmail Erdem, Fatih Belediye Başk. Mustafa Demir, Görele Bld. Bşk. Ertuğrul Melikoğlu.

 

Ülke TV, TGRT Televizyonu başta olmak üzere Kaçkar TV ve birçok basın yayın kuruluşu tarafından izlenen organizasyon Mavi Karadeniz TV tarafından canlı olarak yayınlandı. Turnuvanın açılışında bulunan konukların listesi ise şöyle:

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütgen, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak,

 

AK Parti İstanbul eski milletvekili&başbakan danışmanı Hüseyin Besli, AK Parti Sarıyer İlçe Bşk. Hüseyin Özdemir, AK Parti Güngören İlçe Bşk. Ercüment Sever, AK Parti G.Osmanpaşa İlçe Bşk. Yrd. Şahin Pirdal, AK Parti G.Osmanpaşa İlçe Yön. Kur. Bşk. Ömer Karabörk, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Üsküdar Beld. Bşk. Yard. Hasan Ekmen, Zeytinburnu Bld. Bşk. Yrd. Gökhan Kasap, Bayrampaşa Bld. Bşk. Yrd. Ahmet Tüfekçi, G.Osmanpaşa Bld. Bşk. Yrd. Arif Parlakkılıç, İstanbul İl Dernekler Müd.’nden Ahmet Metin Demirel, Beyoğlu Bld. Meclis Üyesi Zafer Tahmaz, Spor A.Ş. Gen. Md. Serhat Karadağ, SGK Gen. Md. Yrd. Mustafa Kuruca, Zabıta Daire Bşk. Yrd. Mustafa Tahmaz, BBP G.Osmanpaşa İlçe Bşk. Yrd. Ömer Koç, CHP Eyüp İlçe yönetiminden Necati Yurdakul, TEİAŞ Özel Kalem Md. Halil İbrahim Karakaş, GİMEV Vakfı Yön. Kur. Bşk. Ali Aydın, İHH Bşk. Yrd. Hüseyin Oruç – Yön. Kur. üyesi Ahmet Sarıkurt, Bahat Sağlık Grup Bşk. Reşat Bahat, Mavi Karadeniz TV Yön. Kur. Bşk. Fuat Kuş, Kaçkar TV Gen. Yayın Md. Metin Ruşen, Aydınses Gazetesi Yön. Kur. Bşk. Murat Aydın, İmzalı Otomotiv Yön. Kur. Bşk. Dursun İmzalı, Giresunspor eski başkanlarından Osman Çırak & Cevat Korkmaz, GDB Başkanı İhsan Yüksel, GDB Eski Başkanı ve Giresun Federasyonu Kurucu Üyesi Halil Kütük, Trabzon Dernekler Fed. Bşk. Salih Zeki Durmuşoğlu, Doğankent Fed. Bşk. Serkan Cihan – Başkan Yard. İsmail Ulusoy Mındız, Çamoluk Derneği Yön. Kur. Bşk. Yaşabey Kalebaşı, Sultangazi Giresunlular Dern. Bşk. Ahmet Demiray, B.Çekmece Giresunlular Dern. Bşk. Mustafa Durmuş, Esenyurt Bld. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Md. Abdurrahman Ada, Görele Beydut Köyü Derneği Reşat Kurucu ve Durmuş Yayla, Beykoz Giresunlular Dern. Bşk. Hasan Karakaya ve yön. kur. Üyeleri, Bulancak İnece Köyü Dern. dernek üyeleri ve temsilcileri Hamdi Erdemir – Ulvi Sönmez, Yağlıdere Tekkeköy Dern. Bşk. Mahmut Önal, Nevşehirliler Dern. Yön. Kur. Üyesi Adnan Çiftçibaşı, Nevşehir Suvermezler Köşebaşı Dernek Bşk. Erdoğan Yücel, Amasya Dernekler Fed. Bşk. Turan Sayar, Bulancak Dernekler Fed. Yön. Kur. Üyesi Yakup Özdemir, Başakşehir Giresun Dern. Bşk. Aziz İslam, K.Çekmece Yeşil Giresun Dern. Bşk. Mehmet Cebeci ve yön. kur. üyeleri, Çamoluk Derneği Hacı Halil Canik – Hüseyin Kızılhan, Usluca Köyü Derneği Mehmet Aydın, Zeytinburnu Tüm Giresunlular Derneği Bşk. Yaşar Güner, Marmaralı Çotanakları yöneticilerinden Hasan Alim, Eynesil Federasyonu Başkanı Ayhan Arlan, Espiye Dernek Başkanı Temel Kahveci, Giresun İstanbul Eğitimciler Dern. Gn. Sekreteri Asiye Kocademir, Osman Ağa filminin yönetmeni Atilla Akarsu ve oyuncuları, sanatçı Karadavut.

Ayrıca onlarca dernek başkanı ile yüzlerce hemşerimiz de organizasyona iştirak ettiler.

GİRESUNLULAR TURNUVASINDA DOĞANKENTLİLER

TÜM RESİMLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu sene beşincisi düzenlenen Giresunlular Topal Osman Ağa Futbol Turnuvası görkemli bir açılışla başladı.Milletvekilleri , belediye başkanları , dernek başkanları , 42 takım ve oyuncuları ve Giresunlularla oldukça renkli görüntülerin olduğu açılışta Doğankentliler olarak yerimizi aldık.

 

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan konuşmasını yaparken Doğankentliler olarak kendisine bir sürpriz yaptık.Doğankentspor kulubu yonetim kurulu üyesi Osman Alim Federasyon başkanı Hasan Turana Mavi Karadeniz televizyonununda canlı yayını esnasında forma takdim etti.

Renkli ve heyecanlı bir Giresun gününü daha başarılı bir şekilde organize eden Giresun Federasyonuna , başta Abdullah Akgün olmak üzere , turnuvanın her ayrıntısı ile ilgilenen Aydn Kömürcü ve Temel Bilecene teşekkür ediyoruz.

 

DOĞANKENTSPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE İSTANBUL SORUMLUSU OSMAN ALİM , DOĞANKENT FEDERASYONU BAŞKANI SERKAN CİHAN VE DOĞANKENT FEDERASYONU BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL MINDIZ

Giresun Federasyonu Teşkilatlanma Başkanı ve Turnuva Komite Başkanı ABDULLAH AKGÜN

 

Taksimde yapılan yürüyüşte Federasyon Başkanımızda vardı.

 

Giresun Doğankent Federasyonu Başkanı Serkan Cihan'a Doğankentspor Formasını Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan takdim ettiler.

GİRESUN FEDERASYONU BAŞKANI HASAN TURAN VE GİRESUN DOĞANKENT FEDERASYONU BAŞKANI SERKAN CİHAN

GİRESUNUN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİ NURİ YILMAZ

DOĞANKENT FEDERASYONU BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL MINDIZ , DOĞANKENTSPOR KUÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE İSTANBUL SORUMLUSU OSMAN ALİM VE DOĞANKENT FEDERASYONU BAŞKANI SERKAN CİHAN

 

GİRESUN FEDERASYONU BAŞKANIMIZ HASAN TURANA DOĞANKENTSPOR FORMASINI DOĞANKENTSPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜSYESİ OSMAN ALİM TAKDİM ETTİLER.

GİRESUNLU SANATÇIMIZ KARA DAVUT

PROTOKOL MAÇI DOĞANKENT FEDERASYONU BAŞKANI SERKAN CİHAN PROTOKOL MAÇINDA DOĞANKENTSPOR FORMASIYLA 3 GOL ATTI VE GOLLERİ DOĞANKENTSPORA HEDİYE ETTİ.

TÜM RESİMLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


 



Kaynak: dogankentfederasyonu.com Etiketler : Giresunlular, Futbol, Turnuvası, Başladı,


Bu Haber Toplam 19840 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: