Ana Sayfa » Duyurular
Giresunlular Arnavutköy'ü Salladı
28 Mayıs 2011 Cumartesi 10:53
Uluslarası Arnavutköy Gençlik ve Spor Festivali'nin ikinci gün programına Giresunlular Gecesi damgasını vurdu.

Giresunluların bol kemençe ve horonları eşliğinde başlayan gecede yöresel sanatçıların şarkıları eşliğinde coşan izleyiciler saatlerce horon oynayıp dans ettiler.
 
Festivalin ikinci programları için Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Arnavutköy Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Karasakal tarafından karşılandı. Karasakal, başkana Giresun’a özgü peştamal fular ve Giresunspor’un renkleri yeşil beyaz kravat hediye etti. Dernek Başkanı Ahmet Karasakal, kravatı ve fuları Başkan Haşim Baltacı’nın boynuna kendi taktı.
 
Orakla Açılış Yaptılar
 
Ardından Giresunlular Derneği çadırının açılışına geçildi. Kendisi de bir Giresunlu olan Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı yine Giresun’a özgü bir orakla açılışı gerçekleştirdi.
Çadırda misafirlere ikramda bulunan Arnavutköy Giresunlular Dernek Başkanı Ahmet Karasakal ve beraberindeki heyet tekrar konser alanına geldiler. 
Giresun halk oyunları ekibinin yapmış olduğu kemençe ve horon gösterisi Giresunlulara ve festival katılımcılarına eğlenceli saatler yaşattı.
Festival de bir konuşma yapan Arnavutköy Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Karasakal Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya düzenlenen festival nedeniyle teşekkür etti.
Belediye Başkanı Haşim Baltacı da derneğin çalışmaları nedeniyle program sunucusu Erkan Sazak’a plaket  sundu.
Erdoğan Erol'un Kemençesi eşliğinde Kemaliye Köyü folklor ekibi geceye katılanlara unutulmaz dakikalar yaşattılar.
Program, Giresun folklor ekibinin gösterisi eşliğindeki danslar eşliğinde gece geç saatlere kadar sürdü.
 
 


Etiketler : Giresunlular, Arnavutköy'ü, Salladı,


Bu Haber Toplam 7670 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: