Ana Sayfa » GİRESUN
Giresunlular Afyonkarahisar'da Şehitleriyle Buluştu
05 Eylül 2018 Çarşamba 00:51


 

·      

 

 

 

Giresunlular Afyonkarahisar'da Şehitleriyle Buluştu

 

 

 

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu'nun Afyonkarahisar Giresun Şehitliğinde düzenlediği Şehitleri anma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi


 

 

 

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu'nu öncülüğünde her yıl Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi Doğanlar Köyünde bulunan Giresun Şehitliğinde düzenlenen anma törenleri 01 Eylül 2018 Cumartesi günü yoğun katılımla yapıldı.

İstanbul başta olmak üzere, GiresunBursa ve yurdun dört bir yanından GiresunlularMilli Mücadeledöneminde Afyona kadar gelip düşmanla savaşırken şehit olan ataları için Doğanlar Köyünde düzenlenen anma törenine katıldılar.  Giresun Şehitliğinde düzenlenen anma töreninin açılış konuşmasını yapan Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu, Dedesiviri tepesinde Giresun uşaklarının neden şehit olduklarının Afyonkarahisar Giresun Şehitliğe geldiğimizde daha iyi anlıyoruz. Giresunluların 96 yıl önce olduğu gibi bu günde vatanı için göreve her zaman hazır olduğunu ifade etti.  

Programda İscehisar Müftülüğü imam hatipleri tüm şehitler için Mevlii şerif ve Kuran-ı kerin tilaveti okuyarak dualar edildi. Bulancak Mehteran bölüğü bir birinden güzel eserleri seslendirerek konser verdi. Asker menüsünün ikram edildiği tören alanında, yöresel yemeklerin yanı sıra, Giresun Federasyonu tarafından davetlilere, kara lahana çorbası, Görele Kesme helvası ve Görele dondurması ikram edildi.

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi Doğanlar Köyü Dede sivri tepesi Giresun Şehitliğinde yapılan törenlere, Orman ve Su işleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Hasan Turan, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın,  Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Cafer Sarılı,  Giresun Vali Yardımcısı Rasim Belge, İscehisar Kaymakamı Muhammet Öztabak, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Siyasi partilerin ilçe başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Dernek başkanları, Basın mensupları, iscehisar ve doğanlar köyü sakinleri ile İstanbul, Giresun, Bursa, Ankara ve değişik il ve ilçelerden binlerce vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan protokol konuşmalarının sonunda, Giresun Şehitliğinin sürekli açık kalmasını sağlayacak ailenin konaklaması için yaptırılan Giresun evinin ve Çeşmenin açılışı yapıldı. İstanbul Milletvekili Hasan Turan'a Orman ve Su işleri eski bakanı Veysel Eroğlu tarafından Afyonkarahisar Fahri Hemşerilik Beratı verildi. Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu, Bakan Veysel Eroğlu'na plaket ve Federasyon logolu kahve fincanı hediye etti. Milletvekili ve Giresun federasyonu onursal başkanı Hasan Turan'a resminin işlendiği ve Giresun şehitliğin yer aldığı bir tablo hediye etti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Tarafından Doğaya salınmak üzere alana getirilen 300 Adet keklik protokol tarafından doğaya salındı. Akşam namazından sonra Şehitlik alanından başlayarak tekbirler eşliğinde Dede sivri tepesine meşale yürüyüşü yapılarak burada Bakan Veysel Eroğlu tarafından şehitlere dua edildi. Programların tamamlanmasının ardından Giresun Kültür Evinde Misafirlere yöresel yemek ikramı yapıldı. Program Mavikaradeniz Televizyonundan canlı yayınlandı.

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 14260 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: