Ana Sayfa » Duyurular
Giresunlular Çağlayanda Buluştu
20 Şubat 2012 Pazartesi 20:15
Giresun Federasyonu, Giresun Dernekler Birliği ve Marmaralı Çotanaklar şike davasından yargılanan yöneticilerine sahip çıktı.

Türk Futbol Tarihi’nin En Büyük Duruşması Çağlayan’da Başladı..

*Çağlayan Adliye Sarayı Meydanı tarihinin en büyük kalabalığına şahit oldu..

*Fenerbahçe taraftarlarının yan sıra, hatırı sayılır Giresunspor taraftarları, Bülent Uygun’a destek veren bir kısım Sakaryalı ve Mecnun Otyatmaz’a destek veren Sivassporlu taraftarlar da duruşma anında meydanda yerini aldılar..

3 temmuz günü başlayan şike operasyon kapsamında 7 aydır tutuklu bulunan spor yöneticileri, futbolcu, teknik direktör ve kulüp başkanları, ilk kez hakim karşısına çıktıkları Silivri’den sonra bu kez de Çağlayan’da hakim karşısına çıktılar..

Sabah erken saatlerde Çağlayan Adliye Sarayı Meydanı’nı dolduran taraftarların çoğu, sabah kahvaltısını meydanda yaptılar.

Alanda televizyonların yayın yapmaları için; çevik kuvvet görevlileri tarafından taraftarların bulunacağı alan ile gazeteciler için ayrılan alan demir bariyerler ile  sarıldı.

Çağlayan Adliye Sarayı Meydanı’ndaki çevre duvarları üzeri çeşitli sloganları üzerinde taşıyan pankartlar asıldı.

Duruşma salonuna spor taraftarları alınmadı.

 

Başta GİRFED başkan ve yöneticileri ile, GDB başkan ve yöneticileri, Marmaralı Çotanaklar ve Genç Çotanaklar Taraftar Gurubu ile çevreden gelen Giresunlular,  Giresunsporlu  yöneticilere destek vermek için Çağlayan’da hazır bulundular.

ATV, Uluslar arası Haber Ajansı Routers TV, A Kanal, Bidoluhaber TV Giresunspor taraftarları ile röportaj yaptı. Birçok TV Giresunspor için atılan sloganların çekimini yaptı..

 Şike Süreci Fazla Konuşuldu!

 4 TV’ye açıklama yapan GİRFED Başkanı Hasan Turan, yaptığı çarpıcı açıklamalarla alkışlanırken, 7 aydır Türk Futbolunun yorulduğunu, şaiası vakıasından büyük olduğunu belirterek; “Bu süreç Anadolu takımlarına büyük zarar verdi. Giresunspor 5 ay kayyumda kaldı. Şu an takım düşme hattında.Bunun hesabını kim verecek? Suç işleyen varsa tabi cezasını çekecek! Yasal süreçte gel-gitler oldu. Bu süreç fazla konuşuldu. Ülke gündemini fazla meşgul etti. Ülkeye  bir şey katmadı.Haddinden fazla gündemde kalarak, Türkiye’nin enerjisini tüketiyor.”diye konuştu…

 Rekabet varsa hata da olur!

 Rekabetin olduğu yerde hatanın da olacağını belirten Hasan Turan;” Bu durum bir an evvel ülke gündeminden uzaklaştırmalıdır. Rekabetin olduğu yerde hatalar da olacaktır. Birçok kişinin yaptığı hatayı 3-5 kişiyi öne atmakla, Türk Futbolu bağırsaklarını temizleyemez”dedi. 7 aylık süreçte basının da kabahati olduğunu belirten Hasan Turan, en kısa zamanda arkadaşlarını özgürlüğe, çoluk çocuğuna kavuşmalarını beklediklerini belirtti.

Fenerbahçe taraftarlarının yan sıra, hatırı sayılır Giresunspor taraftarları, Bülent Uygun’a destek veren bir kısım Sakaryalı ve Mecnun Otyatmaz’a destek veren Sivassporlu taraftarlar da duruşma anından meydanda yerini aldılar.

                           (Zeki AL-Çağlayan) 



Etiketler : Giresunlular, Çağlayanda, Buluştu,


Bu Haber Toplam 11098 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: