Ana Sayfa » GİRESUN
Giresunlu ŞAMPİYON
08 Eylül 2016 Perşembe 23:08


 AVRUPA TAEKWONDO ŞAMPİYONASINDA GİRESUN’LU ŞAMPİYON

Kırklareli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Usta’nın kızı Nureda Kıymet USTA (Görele) Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonasında rakiplerini farklı  yenerek Altın madalyayı kazandı. Türkiye Şampiyonu olan genç sporcumuz katıldığı ilk uluslar arası şampiyona da altın madalyayı kazanarak İstiklal Marşımızı asker selamı ile büyük bir gururla okudu. Genç sporcumuz ilk uluslararası şampiyonada sergilediği perfomans ve madalyası gelecek vaad etmektedir. Sporcumuza destek için Romanya Bükreş te bulunan babası ile görüşmede ‘’Kızımın azmi ile Mutluluğun, başarının ve İstiklal Marşımızın okunması herşeye değer ve bu mutluluk kelimelerle ifade edilememektedir. Ülkemize bu yeni sporcu hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederim’’ diyerek  görüşmeyi tamamladı. 

Bayanlar 29 kiloda mücadele eden Nureda Kıymet Usta, ilk turdra Fransa’dan Dalya Rehani’yi 8-4, çeyrek finalde Ukrayna’dan Viktroiia Nahurna’yı 6-3, yarı finalde Romanya’dan Stefania Monica  16-3 teknik üstünlükle yenerek finale yükseldi. Finalde Almanya’dan Evelyn Buntusch’u  6-1 ile geçen milli sporcu altın madalyanın sahibi oldu.

Genç sporcumuzu Tebrik ederiz.

Haber: Bayram KARACA

Günceleyen/ Aydın Kömürcü



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6586 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: