Ana Sayfa » Dernekler
Giresun'dan Bursa'ya Göç Araştırma Konusu oldu
01 Ocak 2016 Cuma 19:28


 Giresun’dan Bursa’ya Göç Araştırma Konusu Oldu

 

Espiye Soğukpınar Beldesi Derneği kuruluş yıl dönümü kutlama programı için Bursa’ya gelen Araştırmacı-Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman Giresun’dan Bursa’ya göç konulu araştırma dizisinin startını Bursa’dan verdi.

 

Bursa’da kurulu bulunan Giresun İl,İlçe ve Köy Dernek Başkanları ile bir araya gelerek; Giresun’dan Bursa’ya ilk gelen ailelerin tespit edilerek onların hikayelerinin de içerisinde bulunacağı güzel bir araştırma dizisinin ortaya çıkabileceğini belirten Kahraman; “Giresun’dan Bursa’ya Göç Konulu bir araştırma dizisinin burada ilk startını veriyoruz. Tabi bu çalışma bununla beraber bitmez. Burada derneklerimize ve tarihe ışık tutmak isteyen hemşelerimize büyük iş düşüyor. Herkes elindeki eski fotoğrafları arşiv niteliğinde bir araya getirip, bunları derleyebilirsek güzel bir çalışmaya imza atmış olacağız” dedi.

 

“Bursa Diğer İllerimize Örnek Olabilir”

Bu Projenin Giresun’dan gurbette açılan hemşerilerimiz için bir ilk olduğunu belirten İsmail Kahraman; bu tarz çalışmalarında diğer illere göç eden hemşerilerimiz üzerine de yapılabileceğinin altını çizdi.

 

Dernek Başkanları Bilgilerini Aktardı

 

Toplantıya katılan dernek başkanları dernekleri hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, köylerinden veya ilçelerinden ilk olarak Bursa’ya göç eden aileler hakkında da Araştırmacı-Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman’a bilgi verdiler.

 Haber: Erdal Avcı/Bursa 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Hasan, TuranAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6310 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: