Ana Sayfa » Duyurular
Giresun'da Üsküdar Rüzgarı Esti
17 Temmuz 2012 Salı 20:08
Giresun'da Üsküdar Rüzgârı esti. Başkan Mustafa Kara, Yardımcısı Hasan Ekmen, Meclis üyeleri Coşkun Çalık, İsmail Türkoğlu, Fatih Korkmaz ve Hasan Turan ile Giresun'a çıkartma yaptı.

       Giresun'da Yayla Şenliklerinde

                 Üsküdar Rüzgârı

 

Kavurucu sıcakların yaşandığı bugünlerde Giresun'un serin yaylaları şenliklerle coştu.

Yayla şenlikleri ile insan akınına uğrayan Giresun 4 ayrı şenlikle adeta Karadeniz’in kalbi oldu. Giresun’un çeşitli ilçelerinde gerçekleştirilen şenliklere Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ın özel davetlisi olarak katılan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen, Meclis Üyeleri İsmail Türkoğlu, Çoşkun Çalık, Fatih Korkmaz da konuk oldular.

 

Bu yıl 24.sü düzenlenen Kümbet Yaylası Şenliği kapsamında yaylada şenlik ateşi yakıldı, ağalık seçimi gerçekleştirildi. Yayla Ağalığı yarışmasını bu yıl da, geçen yılın Yayla Ağası Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kazandı.

Yöresel halk oyunlarının oynandığı, yöresel lezzetlerin tadıldığı festivallerin ikinci durağı ise Çanakçı Kuş Dili Şenliği oldu. Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara, Çanakçı Belediye Başkanı Selahattin Şenel, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Kuşdili Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Şeref Köçek, şenliğe katılan isimler arasındaydı. Festival kapsamında kuşdili ile konuşma yarışması da yapıldı.

Görele Kemençe Festivali’nde ise Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’ya bir kemençe hediye ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kara ise Melikoğlu’na misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek bir tablo hediye etti.

Bir diğer şenlik ise bu yıl 6.sı düzenlenen Espiye Pide Şenliği oldu. Pide yeme yarışması düzenlenen ve pidesiyle meşhur olan Espiye Pide Şenliği’nde konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Giresunlularla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kara ve Ekmen festivallerin ardından Piraziz ve Bulancak ilçelerini de ziyaret etti.

Etiketler : Karadeniz'de Üsküdar Rüzgarı Esti. Giresun'a Üsküdar Çıkartması. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Yardımcısı Hasan Ekmen, Meclis üyeleri Coşkun Çalık, İsmail Türkoğlu, Fatih Korkmaz ve Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan Yayla şenliklerinde. 



Etiketler : Giresun'da, Üsküdar, Rüzgarı, Esti,


Bu Haber Toplam 11150 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: