Ana Sayfa » Duyurular
Giresun'a Yeni Atapark Projesi
12 Ocak 2012 Perşembe 22:46
Modern Atapark Projesi'nin temel atma töreni aşırı yağışlı havaya rağmen yoğun bir katılıma sahne oldu.

 

İstiklal marşının okunması ile başlayan tören Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun açılış konuşması ile devam etti. 

Konuşmasına Atapark'ın Giresun için bir değer ve herkesin hatıralarının kesişme yeri olduğunu dile getirerek başlayan Başkan Aksu, "1982 yılında dönemin belediye başkanı Sayın Saffet Beyazıtoğlu'nun şehrimize bıraktığı önemli eserlerden biri Atapark’ımız; zaman ve şartlar içinde değişime ihtiyaç duyar hale gelmiştir. Giresun belediyesi olarak Giresun’un vitrini olan Atapark’ımızı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yeniden yapımına başlamış bulunuyoruz." dedi.

Giresun Belediyesi olarak Atapark'ı kısa sürede yeni çehresine kavuşturacaklarını da dile getiren Aksu, "Bu çalışma çerçevesinde yeni düzenlemede Parkın toplam alanı 4700 metrekare. Ayrıca Alparslan Caddesi trafiğe kapatılarak parka dahil edilecek. Parkımızda 1 tane belediye ofisi, 1 tane Turizm Danışma Bürosu, 2 tane hediyelik eşya reyonu, Lostra Salonu, Erkek, bayan ve engelli tuvaletleri, 3 farklı süs havuzu, manolya, erguvan ve süs kirazı ağaçları yer alacak. Yaklaşık 1.000.000 liraya mal olacak olan proje şehrimizin yeni sembol değerlerinden biri olarak , en geç 200 gün içerisinde siz değerli halkımızın ve kentimize gelen misafirlerimizin hizmetine açılacak."şeklinde konuştu.

Aksu sözlerini şöyle sürdürdü; "Kentler büyük parkları ve rekreasyon alanlarıyla simgeleşir. Giresun’un simgesi olan Atapark’ı Giresun’un yüz akı ve gurur kaynağı yapacak bu projeye ilk kazmayı vurup temelini sizlerle birlikte atmaktan onur ve mutluluk duyduğumu bilmenizi isterim. Bu mutluluğu bizlerle paylaşmak için törenimize katılan herkese teşekkür ediyor.Yeni Atapark’ımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."
 

Başkan Aksu'nun konuşmasının ardından Hacı Miktat camii imamı Ali Sural eşliğinde dua okunarak Temel atma törenine geçildi. Gerçekleşen Kurban kesiminin ardından Atapark'ın temsili temelini Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Karadere ve Hacı Miktat camii imamı Ali Sural attılar. 
 

 

 

 

 

Temel atılışının ardından olumsuz hava şartlarına rağmen yoğun katılıma sahne olan tören son buldu. 



Etiketler : Giresun'a, Yeni, Atapark, Projesi,


Bu Haber Toplam 12650 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: