Ana Sayfa » Duyurular
Giresun'a Güney Çevre Yolu
31 Aralık 2012 Pazartesi 12:17
Giresun Güney Çevre Yolu Projesi çalışmaları ilgili Giresun'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk müjdeli haberler verdi.

Giresun Güney Çevre Yolu Projesi çalışmaları ilgili Giresun’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, beraberinde Vali Dursun Ali Şahin ile birlikte taslak çalışması hazırlanan projede yapımı planlanan alanlarda inceleme yaptı.
Müsteşar Soluk’a incelemeleri sırasında; Vali Dursun Ali Şahin, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, Giresun Mimarlar Odası Başkanı Serdar Demirkan ve konu ile alakalı diğer yetkililer eşlik etti.
Projeyle ilgili Mimarlar Odası’ndan bilgi alan Soluk, bu projenin kolay bir proje olmadığına dikkat çekerek "Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda Giresun Çevre Yolu, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyemize girmiştir ve çalışmalarımız başlamıştır. Öncelikle bunun etüdü yapılacak. Etüt yapıldıktan sonra harita alımı yapılacak. Harita alımı için yapraksız bir dönem beklenecek. Ağaçlıklı bir bölge. Bu nedenle zemini sağlıklı alabilmek için yapraksız dönem beklenecek. Ondan sonra ana proje başlayacak. Bizim çalışmalarımız başladı. Biz bu başlangıca da ´28 Aralık 2012´ diyoruz. Bunun üzerine de sayıyoruz. Yani artık geriye doğru gelmeye başladı. Yapılabilirliği olan en kısa zamanda tamamlanacak."dedi.
Giresun Güney Çevre Yolu Projesi’nin, Giresun´un ulaşımı ve Giresun´a ulaşım açısından son derece hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyen Ak Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’de yaptığı açıklamada “Bunun çok ciddi çalışmanın yapılması gerekiyor. İnşaatından daha fazla zaman alacak olan teknik çalışmalardır. Toprak çalışmaları, harita alımları ve uygulama projeleri bakanlığımızca yapılacak. Hem teknik hem de finansmanı yönüyle çok büyük bir proje olduğu için zaman alması doğaldır. Projemiz kabul edilebilir bir tarihte sonlanacaktır.” diyerek projeye ilgilerinden dolayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve müsteşar Soluk´a teşekkür etti.
 

 


Etiketler : Giresun'a, Güney, Çevre, Yolu,


Bu Haber Toplam 13338 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: