Ana Sayfa » Duyurular
Giresun'a, Erzincan'dan Kara Haber
06 Mart 2011 Pazar 22:41
Demiryolu projesinde Giresun-Gümüşhane adı anılmadı. Başbakan Erdoğan bir dizi açılış için gittiği Erzincan'da Hızlı Tren güzgahını açıkladı.

Demiryolu projesinde Giresun-Gümüşhane adı anılmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış için gittiği Erzincan'da Hızlı Tren güzgahını açıkladı; Erzincan‘a, Trabzon‘,a Sivas‘a, Konya‘ya, Eskişehir‘e, İstanbul‘a hayırlı olsun. dedi.

Kurdukları platformlar ve yapılan paneller ile güzergah çalışması yapan Giresun-Gümüşhane illeri uğraşa dursun artık resmi ağızdan bu uğraşların boş olduğu belgelendi. Başbakan Recep Tayyiy Erdoğan her iki ili şok edecek açıklamayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın memeleketi Erzincan'da yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan güçlü Erzincan-Trabzon lobisini adeta hizmete boğarken Giresun ve Gümüşhane ismini ağzına bile almadı.

İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Giresunluları Şok  eden açıklaması;
 
Cumhuriyeti kurma mücadelesini verenlerin doğru dürüst tren bile görmediğini ama şimdi hızlı trenin Erzincan‘a da geleceğini belirten Erdoğan, Ankara- Eskişehir, Ankara-Konya‘nın ardından, Ankara-Sivas-Bursa hattında çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Erdoğan, "Sırada Sivas-Erzincan hızlı tren hattı var. Bu yılın yatırım programına Sivas-Erzincan hızlı tren hattını alıyoruz. Ankara-Erzincan arasını 3.5 saate indiriyoruz. Ankara‘dan bineceksiniz 3.5 saatte buradasınız. Erzincan-Trabzon hızlı tren hattını da projelendirdik. Erzincan‘a, Trabzon‘,a Sivas‘a, Konya‘ya, Eskişehir‘e, İstanbul‘a hayırlı olsun. George, Helga hızlı trene binecek de, benim Ahmet‘im, Mehmet‘im, Hüseyin‘im , Ayşe‘m, Fatma‘m niye hızlı trene binemesin? Onlar da binecek" diye konuştu. Bugün Erzincan‘da tarihi bir günün yaşandığını belirten Erdoğan, "Sadece bu törenle tam 81 farklı hizmet ve yatırımın toplu açılışı gerçekleştiriyoruz. Fakat ana muhafeti de muhalefeti de bunu anlamaz ha. Onların aklı bunu almaz. Çünkü bizim icraatımızın ulaştığı yere onarlın hayalleri bile ulaşamaz" diye konuştu. Erdoğan, konut noktasında da Erzincan‘ı ihmal etmediklerini vurgulayarak, TOKi tarafından Erzincan‘da 3 bin 967 konut planlandığını ve bu konutların 3 bin 61 adedinin tamamlandığını söyledi.
 
Kaynak: Salih Aydın/Haber24
              Erzincan


Kaynak: gurbetcigiresun Etiketler : Giresun'a,, Erzincan'dan, Kara, Haber,


Bu Haber Toplam 6639 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: