Ana Sayfa » Güncel
GİRESUN YILDIZLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
04 Ekim 2016 Salı 11:48


 

Beykoz Soğuksu Mahallesi’nin sevilen ailelerinden olan Mustafa ve Hacer İşçi çiftinin kızları Esra Özatay Türk Yıldızları’nın komutanı oldu.

 

Türk Hava Kuvvetleri'nde ilk kez filo komutanlığına bir kadın subay atandı. O Subayın Beykoz’da yaşayan bir ailenin çocuğu olması ise Beykoz’da gururu zirveye taşıdı.

Beykoz’da doğup büyüyen Mustafa ve Hacer İşçi Çifti, çalışmak üzere gittiği Almanya’dan çocuklarının okul çağlarının gelmesiyle yurda dönüş yaptı. Yine Beykoz’un Soğuksu Mahallesi’nde yaşamaya davam eden çift, kızları Esra ve Sevim’i Soğuksu İlkokulu’na kayıt yaptırdı. İlkokulu burada tamamlayan Esra, Ortaokul ve Liseyi Kadıköy’de okudu.

ESRA EVLİ, 2 ÇOCUK ANNESİ

Evlendikten sonra Özatay soyadını alan Esra Binbaşı, 1992 yılında Hava Harp Okulu’na girdi. 1996’da mezun olduktan sonra Çiğli’de pilotaj eğitimini başarıyla bitirdi. Daha sonra harbe hazırlık eğitimini tamamladıktan sonra Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na atandı.

Öğretmen Pilot olan Esra Özatay, 3 yıl önce Türk Yıldızları akrobasi ekibinin görev yaptığı 134’üncü Filo’ya atandı. Evli, biri 10 diğeri 8 yaşında iki çocuk annesi olan tecrübeli pilot, aynı zamanda gösteri uçuşlarında da aktif olarak uçuyor.

Türk Yıldızları ailesinde son bir yılı filo komutanlığı olmak üzere üç yıl görev yapan Yarbay Şenol Çetin, filo komutanlığı görevini, 4 Numara Gösteri Pilotu olarak görev yapan Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay’a devretti.

ANA MERKEZLERİ KONYA

Türk Yıldızları akrobasi ekibi, F-5 tipi süpersonik yani sesten hızlı uçaklarla gösteri yapıyor. Yedi uçağa sahip ekibin ana Merkezi Konyada.

Haber:Dost beykoz

Günceleyen/Aydın Kömürcü

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 12293 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: