Ana Sayfa » GİRESUN
Giresun Valisi, İlk İftarı Afgan Misafirlere Verdi
11 Temmuz 2013 Perşembe 11:44


Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan ve bir bölümü de ilimizde ağırlanan Afgan misafirlerle iftarda bir araya geldi. 

Ülkelerindeki karışıklık nedeniyle yurtlarını terk eden Afganlı misafirler iftar yemeğinde çocuklarıyla birlikte Vali Şahin’in davetlisi oldu.

 

Vali Şahin, iftar yemeğinden önce masaları gezerek, misafirlere hoş geldiniz diyerek Türkçe bilenlerle bir süre karşılıklı sohbet etti.

 

Yemekten sonra kısa bir konuşma yapan Vali Şahin, Afganlı misafirlerden kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini, bulundukları ile uyum sağlamalarını ve en kısa sürede Türkçe konuşmayı öğrenmelerini istedi.

 

Vali Şahin, Afganlı misafirlerin Türkçe öğrenmeleri için kurs açılacağını ve ilimize en kısa sürede uyum sağlamaları için gerekli desteğin kendilerine sağlanacağını ifade etti.

 

Afganlı misafirlerden bir kişi de misafirler adına söz alarak kendilerine gösterilen bu misafirperverlikten dolayı devlete ve Türk Milletine teşekkür ederek, Giresun ilinde kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

 

İftar Yemeğine Vali Dursun Ali Şahin ile birlikte Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof.Dr. İlyas Doğan, Vali Yardımcıları Fethi Yorulmaz, Bekir Ergök ve Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara ve İl Emniyet Müdür Vekili Osman Fidan’da katıldı.



Etiketler : Giresun, Valisi,, İlk, İftarı, Afgan, Misafirlere, Verdi,


Bu Haber Toplam 7792 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: