Ana Sayfa » Dernekler
Giresun Vakfından Eğitime Destek
11 Aralık 2017 Pazartesi 21:59


Giresun Vakfından Eğitime Destek

Giresun Kalkınma, Eğitim, Kültür, Spor ve Tanıtım Vakfı, Üniversite öğrencilerine verdiği bursla eğitime destek olmaya devam ediyor.

Giresun Kalkınma, Eğitim, Kültür, Spor ve Tanıtım Vakfının Titanic Business Bayrampaşa'da verdiği akşam yemeğinde bursiyer öğrenciler ve işadamları ile bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu yemeğe Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'de katıldı.

Titanic Business Bayrampaşa'da düzenlenen Eğitime seferberlik gecesinde konuşma yapan Giresun Kalkınma, Eğitim, Kültür, Spor ve Tanıtım Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı, Giresun Vakfının ilçeler arasında birlik ve beraberliği sağladığını, sahil ilçeleri ile dahil ilçelerini bir araya getirerek bir güç oluştuğunu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin gayretleriyle çalışmaları başlayan Eğribel Tünelinin tamamlanmasıyla bunun fiziki anlamda da sağlanacağını söyledi.

Konuşmasında Giresun'un 14 ilçesinden çeşitli üniversitelerde okuyan 400 öğrenciye burs verdiklerini söyleyerek " İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize de burs vereceğiz. Giresun Vakfı bir çatı kuruluşu olarak kardeş kuruluşumuz Giresun Federasyonumuzla birlikte hedefimiz büyük Türkiye'de Giresunluların varlığını üst seviyelere çıkartmak olacaktır. Bizler, Türkiye Cumhuriyetinin Kurtuluş mücadelesinde kurduğu gönüllü alaylar ile önemli bir rol üstlenen Giresunluların evlatları olarak, bu gün ülkemizin maruz kaldığı saldırılarla, bulunduğu ortamdan çıkması ve kalkınmasında mücadele etme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.  Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizin gelecekte, Türkiye'nin en iyi Mühendisleri, en iyi doktorları, en iyi siyasetçileri, en iyi işadamları, en iyi yöneticileri olmaları için onlara sadece burs vermiyor Vakfımız her konuda onlarla ilgilenerek destek olacak. " dedi.

Başkan Dokumacı konuşmasının sonunda, burs vererek katkıda bulunan işadamlarına, "Vakıflar ecdat yadigarıdır, bu emanete sahip çıkan, öğrencilerimize destek olan, Giresun ve ülkemizin kalkınması için gayret gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Giresun Kalkınma, Eğitim, Kültür, Spor ve Tanıtım Vakfı, Tıp Fakültesi 61, İşletme Fakültesi 56, Hukuk Fakültesi 45, Mühendislik Fakültesi 43, Öğretmenlik 22, Mimarlık Fakültesi 20, İlahiyat Fakültesi 15 ve diğer fakültelerde 150 öğrenci olmak üzere 412 öğrenciye burs veriyor.

Giresun Kalkınma, Eğitim, Kültür, Spor ve Tanıtım Vakfının düzenlediği yemeğe, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Giresun milletvekili Cemal Öztürk, İstanbul milletvekili Hasan Turan, İstanbul milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahman Ada, Başakşehir Belediye Başkan yardımcısı Sebahattin Kayas, TSMF Başkanı Muhittin Gülal, Halkbank genel müdür yardımcısı Selahattin Süleymanoğlu, Giresun Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu, Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşcan, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Dernek Başkanı Mehmet Şimşek, Giresun ilçeleri STK Başkanları, Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar, iş adamları ve bursiyer öğrenciler katıldı.

Hüseyin Şenel Odacı

www.sebingundem.com



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5478 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: