Ana Sayfa » Dernekler
Giresun Vakfı Olağan Kongresini yaptı
08 Şubat 2017 Çarşamba 00:03


 Giresun vakfı kongre 2017

Giresun Vakfı Olağan Kongresini İstanbul Bayrampaşa Titanic Otel’de gerçekleştirdi

Ahmet Dokumacı yeniden başkan seçildi

Giresun Vakfı olağan kongrelerinden birini daha İstanbul Bayrampaşa Titanic Otel’de gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen kongre sonrası Ahmet Dokumacı tekrar başkanlığa seçildi. Böylece Giresun Vakfı’nı iki yıl süreyle yönetecek yeni yönetim kurulu belli oldu.

Kongrede divan heyetinin oluşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Genel kurul üyelerine hitaben bir konuşma yapan başkan Ahmet Dokumacı, geçmiş yılların kısaca özetini sunduktan sonra yeni olağan kongrede vakıf yönetiminin kadrosunu güçlendirdiklerini, uzun zamandan beri problemli olan Paşabahçe’deki vakfa ait TDİ’den kiralanan mekânın sıkıntılarının çözüldüğünü, kiracıyı tahliye ettiklerini, Giresun Vakfı olarak ciddi bir Giresun lobisinin altyapısını oluşturacaklarını belirterek vakfın vizyonunun güçlendirilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Başkan Dokumacı, Giresun Vakfı için bir altyapı oluşturduklarını, daha kurumsal bir hale getireceklerini, bunun için Giresun’da çalıştay düzenlediklerini, bu çalıştaydan ortaya çıkan sonuçları bir kitap haline getirdiklerini, Giresun’un 100 yıllık durumunu iktisadi anlamda incelediklerini ifade etti.

Giresun turizmi üzerine görüşlerini beyan eden başkan Dokumacı, Ordu-Giresun Havaalanı’nın hizmete girmesiyle birlikte Eğribel Tünelinin yapılması ve hizmete açılmasıyla, Kelkit Havzasına ulaşılmasının getireceği kolaylıklardan söz etti. Dokumacı, Giresun Vakfının bu anlamda bir koordinasyon vazifesi göreceğini sözlerine ekledi. Başkan Dokumacı ayrıca Giresun Federasyonu ile istişare ederek derneklerimizle ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte her zaman birlikte olacaklarını, beraber çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

Uluslararası şirketlerimizin sayısının artırılması için üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getireceklerini söyleyen başkan Dokumacı “Biz büyük Giresun, büyük Karadeniz ve büyük Türkiye projesini oluşturabilirsek lobicilik anlamında en ileri gelen il oluruz.” sözlerini sarf etti. Dokumacı, “Çünkü biz sayısal olarak İstanbul’da Karadeniz ili olarak en öndeyiz. İstanbul’da 3. sıradayız. Trabzon’dan, Ordu’dan, Samsun’dan, Rize’den öndeyiz. Giresun’a bir bütün olarak bakıyoruz” dedi.

Giresun Vakfı’nın İstanbul’da Giresun ile ilgili sivil toplum kuruluşları arasında çatı bir kuruluş olduğunu, Giresun’un marka şehir olma yolunda çalışmalar yürüttüklerini, lobicilik ve “Giresun dayanışması konusunda rol model olacağız.” diyen başkan Dokumacı, safları sıklaştıracaklarına vurgu yaptı.

FAALİYET RAROPURUNU HASAN EKMEN OKUDU

Giresun Vakfı’nın iki yıllık çalışma dönemindeki faaliyet raporunu genel kurula vakıf Genel Sekreteri Hasan Ekmen okuyarak genel kurul üyelerini bilgilendirdi. 17 Ocak 2015 tarihinde göreve geldiklerini hatırlatan Ekmen, o günden bugüne kadar yönetim kurulunun her ay toplantılarını düzenli bir biçimde gerçekleştirdiğini, Giresun milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile işadamlarımızın buluşturulduğunu, “ticari noktada neler yapılabilir” konusunun istişare edildiğini, 2015 ve 2016 yıllarında iftar programları düzenlediklerini, Giresunlu işadamları ve bürokratlarla bir araya gelindiğini, Giresun Vakfı, İktisadi Araştırmalar Vakfı, Giresun Valiliği, DOKAP işbirliği ile Giresun’un kalkınmasına yönelik sempozyum yapıldığını ve sonuçlarının kitap haline getirildiğini, Giresunlu 145 öğrenciye burs verildiğini, Giresun Vakfı üyelerinin işyerlerine ziyaretler yapıldığını, Denizcilik İşletmeleri’nden kiralanan Beykoz’daki mülk ile ilgili hukuki ve idari işlemlerin takip edildiğini, geçmiş dönemlerden devam eden hukuksal sorunları takip ettiklerini, Ordu-Giresun Havaalanı açılısına katılım sağlandığını, Ankara’da bakanlar, Milletvekilleri ve bürokrasiye ziyaretlerde bulunulduğunu, Giresun’a yapılacak yatırımlarla ilgili çalışmalar yapıldığını, şehitlerimiz için Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde mevlit okutulduğunu, vakıf merkezinin Mecidiyeköy’e taşındığını belirtti.

TAHMİNİ BÜTÇE 500 BİN

Giresun Vakfı Genel Sekreteri Ekmen, iki yıl görevde kalacak yeni yönetimin 2017 ve 2018 yıllarının tahmini bütçesini 500 bin lira olarak açıkladı.

DENETİM RAPORUNU RASİM SEZER OKUDU

Faaliyet raporu ve tahmini bütçenin okunması ve ibrasının ardından denetim kurulu raporu okundu. Denetim kurulu rapor hakkında Rasim Sezer genel kurulu bilgilendirdi.  Ardından denetim kurulu raporu da ibra edildi.

TURAN: İSTANBUL’U ZANGIR

ZANGIR TİTRETMEMİZ LAZIM

Başkan Ahmet Dokumacı’nın konuşmasından sonra kürsüye gelen İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun dernekçiliğine nasıl girdiğini anlatmasının ardından 15 yıldır bu camianın içinde cemiyetçilik yaptığını vurguladıktan sonra aidiyet duygusu üzerine görüş ve düşüncelerini ifade etti.

Konuşmasında yaşadığı bazı konuları anekdotlarla anlatan Milletvekili Turan, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak “Birbirimize el ele ve gönül gönüle vermek zorundayız. İstanbul’u zangır zangır titrememiz lazım” diye konuştu.

BESLİ, KAÇIR, AYDIN, KUĞU, EMECAN, ŞENSOY

DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ İFADE ETTİ

Kongreye katılan 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, 22. 23. 24. Dönem İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, Eyüp Belediye Başkanı Av. Remzi Aydın, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Giresun Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi Kamil Şensoy duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

KAÇIR: STK BASKISI HİZMETLERE YANSIYOR

İstanbul eski milletvekili Ünal Kaçır konuşmasının satırbaşları arasında sivil toplum kuruluşlarının zaman zaman bazı hizmetlerin gelmesine vesile olduğunu, projelerin hayata geçirilmesinde baskı unsuru olmasının faydalarının olduğunu belirterek Eğribel Tüneli Projesini bunun bir örneği olarak değerlendirdi.

Hüseyin Besli de yaptığı veciz konuşmasında genel kurula başarı dileklerini iletti.

KUĞU: ŞİMDİ GİRESUN ZAMANI

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu’da yaptığı konuşmada kendisinden önce yapılan konuşmalara toplumun birlik ve beraberliği adına katıldığını, kongreye böyle tek listeyle gidilmesinin bile birlik ve beraberliğin bir işareti olduğunu vurguladı. Giresun Federasyonu’nun geçmiş dönemde başkanlığını yapan ve halen de Onursal Başkanı olan İstanbul Milletvekili Hasan Turan’ın Giresun Günleri için “Giresun Gabuğunu Gırdı” sözünü hatırlatan Kuğu, Yenikapı’da düzenledikleri Giresun Günleri için kendilerinin de “Şimdi Giresun Zamanı” diye bir sloganla yola çıktıklarını belirterek bugünkü vakfın kongresi içinde “Şimdi birliktelik zamanı” diyerek sözlerini tamamladı.

EMECAN: İYİ BİR CENTER OLUŞTURULMALI

Giresun Vakfı eski başkanlarından Dr. Adil Emecan’da dilek ve temenniler bölümünde duygu ve düşüncelerini ifade ettiği konuşmasında, “Değerlerimize sahip çıkacağız. Siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakıp buluşacağız ve kaynaşacağız. Giresun için iyi bir center oluşturmalıyız. Giresun Federasyonunun tabanda derneklerimizle yapacağı çalışmaların meyvelerini vermesiyle o zaman daha büyük topluluklarla kongrelerimizi yapar, toplantılarımızı ancak o zaman beş binlik kişilik salonlarda gerçekleştiririz” dedi.

Emecan, İstanbul’da iki tane Giresun Federasyonu’nun kurulmuş olmasını doğru bulmadığını ve bunun teke indirilmesi gerektiğini söyledi.

Divan Başkanlığını Prof. Dr. Ahmet İncekara, kâtip üyeliklerini Av. Kemal Temel, Av. Hakan Arif Ayık’ın yaptığı kongreye İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İstanbul eski Milletvekilleri Ünal Kaçır, Hüseyin Besli, Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Bolu eski Milletvekili Mehmet Güner, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, BDDK Başkan Yardımcısı Muhittin Gülal, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Tekiroğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Deniz Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi, Türkiye Denizcilik Vakfı Genel Başkanı Bayram Öztürk, İstanbul Üniversitesi Maden Yatakları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Süleymanoğlu, İGEDER Başkanı Arif Dede, İstinye Devlet Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı Opt. Dr. Ömer Darama, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Giresun Vakfı eski Başkanı Mehmet Karamustafaoğlu, işadamları, bilim adamları, bürokratlar, STK başkan ve yöneticileri ile vakıf üyeleri, kurucu üyelerden bazı isimler ile vatandaşlar katıldı.

YENİ YÖNETİM SEÇİLDİ

AHMET DOKUMACI

YENİDEN BAŞKAN OLDU

Giresun Vakfı’nın yeni yapılan olağan kongresinde Ahmet Dokumacı güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Dokumacı listesinde geçmiş yönetimin çatısını muhafaza ederek yeni isimler ilave etti. Ahmet Dokumacı’nın başkanlığındaki Giresun Vakfı yönetimi şu isimlerden oluştu.

İlker Aycı, Bahattin Şener, Mustafa Cengiz Safi, Adil Emecan, Hakan Yılmaz, Muzaffer Aygün, Hasan Ekmen, Bilal Kavrazlı, Galip Tiryaki, Ahmet Turan Hasbal, Süleyman Bahat, Metin Koç, Birol Dandin, Dr. Mustufa Kuruca, Hikmet Tekiroğlu, Cumhur Melikoğlu, Burak Akburak, Yaşar Kümbetli, Süleyman Baba, Osman Acar, Azmi Erdoğan, Nurullah Öztürk, Yaşabey Kalebaşı, Fuat Kuş, Dursun Çözel, Selami Sivritepe, Yakup Engin, Coşkun Çalık, Muhterem Memiş.

DENETLEME KURULU

Veysel Ekmen, Mustafa Dindarol, Hamit Topçu, Faruk Aydın, Abdurrahman Ada, Yusuf Sivritepe, Aydın Bay, Mürsel Çırak, Nurettin Aydın, Murat Pogen, Birol Kardaş.

Kaynak: Giresun Dergisi Haber Merkezi

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 52327 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: