Ana Sayfa » GİRESUN
Giresun vakfı iftarı
02 Haziran 2017 Cuma 23:27


GİRESUN VAKFI ,STK, BÜROKRAT, AKADEMİSYEN, SİYASET VE İŞ DÜNYASINI İFTARDA BULUŞTURDU..


**4 MİLLETVEKİLİ, 2 REKTÖR....
**İstanbul’da faaliyet gösteren Giresun, Eğitim, Kültür, Sanat ve Spor Vakfı (Giresun Vakfı) , Giresunlu bürokrat, Akademisyen siyaset, iş dünyası, STK ve mütevelli üyelerine, hemşerimiz Aygün Şirketler Grubu’na ait Bayrampaşa Titanic Otelde iftar daveti verdi.
İftara TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul milletvekili Akif Hamza Çebi,AK Parti Giresun milletvekilleri Giresun Sabri Öztürk, Cemal Öztürk, İstanbul milletvekili Hasan Turan, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ekrem Türkoğlu,Giresun Üniversitesi Rektörü Cevdet Çoşkun,Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü Bahri Şahin , 22.ve23. Dönem İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyesi (BDDK) Muhiddin Gülal, Halkbank genel müdür yardımcısı Selahattin Süleymanoğlu, İBB Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Tahmaz, Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahman Ada, Giresunlu bürokrat, siyaset ve iş dünyası, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Giresun Medya Platformu yönetim kurulu ve Vakıf mütevelli heyeti katıldı.


BAŞKAN DOKUMACI;’’YURT PROJEMİZ VAR’’
Vakıf Başkan yardımcısı Hasan Ekmen’in sunumu gerçekleştirdiği iftar programı açılış konuşmasını yapan Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı davete gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür ederek sözlerine başladı.
Giresun Vakfı’nın gelecekte iyi noktaya geleceğini belirten Dokumacı, Giresunluların yaşadığı her noktada başarılar sergilediğini, iş adamlarını sanayide üretimde faaliyetlerini artırdığını ve iş dünyasında etkili olduklarını, iş adamlarının yatımları ile Giresun’unda giderek gelişme gösterdiğini, Giresun Vakfının güzel işler yaptığını Üniversiteler ile iş birliğine giderek proje geliştirdiklerini, çok sayıda öğrenciye burs verdiklerini, İstanbul’da yurt projeleri olduğunu söyleyerek iş adamlarının bağışlarını Giresun Vakfına vermelerini istedi.


TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul milletvekili Akif Hamza Çebi,AK Parti Giresun milletvekilleri Sabri Öztürk, Cemal Öztürk, İstanbul milletvekili Hasan Turan, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Giresun Üniversitesi Rektörü Cevdet Çoşkun,Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü Bahri Şahin iftar daveti ile ilgili duygu ve düşüncelerini açıkladılar.
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner’de yaptığı kısa konuşmasında böylesine mübarek bir Ramazan akşamında Giresunlulara ilçe olarak ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
**FINDIK POLİTİKASI
TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul milletvekili Akif Hamza Çebi, Giresunlular olarak sizleri tebrik ediyorum, her zaman etkinliklerinize katılmaya çalışıyorum, davet için teşekkür ediyorum.Milletvekili Akif Hamza Çebi, fındık ekonomisi üzerine yaptığı tespitler ve fındık ve üretici sorunları hakkında durum değerlendirmesi yaparak ,uzun vadeli fındık politikası ortaya konulması gerekir diyerek sözlerini tamamladı.


**SOSYAL PROBLEMLER PROJESİ
Yıldız Teknik üniversitesi Rektörü Bahri Şahin insana yatırım yaptıklarını, bütün dünyada teknoloji devrimi yaşıyor, Teknoparklar ile Türkiye ve Giresun’un gelişim hamlesine katkı sunmak gerekir, Üniversitede sosyal İnovasyonun yapılanmasını bitirdik ve ülkenin sosyal problemlerini proje haline getirip Üniversite olarak desteğimizi sunacağız, dedi.


**ORTAK AKIL
Giresun Üniversitesi Rektörü Cevdet Çoşkun, İstanbul’da hemşerileri ile bulunmaktan mutlu olduğunu, Giresun’da ortak bir akıl oluşturmayı amaçladıklarını üniversitelerin, akademisyenler , iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları birlikte yönetilmesini sağlayacaklarını belirterek iş dünyası ile işbirliği içinde yeni projeler geliştireceklerini söyledi.


**YATIRIM DESTEĞİ
Giresun milletvekili Sabri Öztürk, Giresunlular İstanbul’da etkili bir nüfusa sahip ve bu gücü ortaya çıkaracak yapıya ihtiyaç var. STK olarak Giresun Vakfı bu işi başardı, kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca burs anlamında Vakıf gayet başarıl Giresun Turizm alanında Karadeniz’da yıldızı parlıyor ve turizm alanında büyük talep var, iş adamları olarak turizm alanında yatırım yapmanız gerekir, hükümet olarak her türlü desteği sizlere vereceğiz, dedi.


**İNSAN ZENGİNLİĞİ
Giresun milletvekili Cemal Öztürk, bir ülkenin en büyük zenginliği insan zenginliğidir. Zenginlik o ülkenin yetişmiş insan gücüdür , ülkelerin ve bizim bölgenin kalkınmasında insan faktörü çok önemlidir. Bu açıdan birbirimize sahip çıkmamız gerekir, dedi.


**STK’LAR SAHİP ÇIKTI
İstanbul milletvekili Hasan Turan, İstanbul’da500.000’i aşkın nüfusa sahip Giresun camiasına STK’lar sahip çıktı ve kaynaşma, dayanışma ile birlikte kültürlerine de sahip çıktılar. Sivil toplum kuruluşları söz sahibi olarak önemli hizmetler veriyor ve Giresun geleceğine de sahip çıkıyor, bu açıdan STK’lar çok önemlidir.
Yoğun ilginin olduğu iftar programı Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından icra edilen iftar programı Başkan Dokumacı’nın kapanış konuşması ile sona erdi.

HABER VE RESİM SADİ TOYGAR



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 6251 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: