Ana Sayfa » Güncel
GİRESUN TEMSİL'DE ADALET İSTİYOR
20 Aralık 2014 Cumartesi 09:40


Bu sözler “İBB Emlak daire başkanı hemşerimiz Sayın Yaşar Parlak tan.

Giresunlular yıllar önce yollara düşüp gurbet ellere gelmişler. Kimi Fabrikalarda kimi küçük ortaklı imalat hanelerde yada memur işçi, olarak çalışmaya başlamışlar ekmek parası sigorta olsun diye onun içinde fazla müteşebbis çıkmamış eğitim düzeyi de az olduğu için Akademisyende çok az sayıdaydı. Şükür geldiğimiz bu günlerde iş adamlarımız, Akademisyenlerimiz, Bürokratlarımız, Eğitimcilerimiz, var ama yetersiz bunların daha çok olması gerek özelikle siyaseten nüfusumuz oranında nüfuz edemiyoruz. Bununda bir çok nedeni vardır araştırmak gerek.             Yaşadığımız bu koca “Metropol şehirde bir çok İlçede nüfus olarak birinci sıradayız bununda temsil karşılığını almak için çalışmak gerek hani birliğiz diyoruz ya işte birlik sözü lafta kalmaması gerek,     Yukarıda dedik ya yıllar önce geçim sıkıntısı çekmemek için Ekmek parası kazanmaya geldiğimiz İstanbul da. İhtiyaçlar değişti bu şehrin yönetiminde hemşerilerimizin de söz sahibi olması gerekiyor var ama yetersiz.

Bununda yolu Hemşerilerimizin kendilerini daha iyi yetiştirmelerini  Gerekiyor siyasetten korkmamak ve mesaimizin bir bölümünü buraya ayırmaları lazım bir yerlerde söz sahibi olmaları için diye düşünüyorum,

                          EĞİTİME BAKACAK OLURSAK

Eğitim bizlerin olmasa olmazı olması gerek “Aileler tüm imkanıyla  Çocuklarını iyi yetiştirmeleri eğitim öğretimini takip etmeleri gerekirken. “Yüksek Öğretimde okuyan Öğrenci kardeşlerimize İş adamlarımız, Esnaflarımız, sivil toplum Kuruluşlarımız, Maddi durumları iyi olan Hemşerilerimiz Eğitim yardımlarını esirgememeleri gerek bizde elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız İmkanlar  Doğrultusun da Gençler bizim geleceğimizdir yarınlarımız iyi olması için onlar bizim teminatımızdır. 

                                        TOPALOSMANAĞA

Giresun deyinse akla ilk gelenlerin başında “Topal Osman ağa” için çok şeyler yazılıp çiziliyor kahraman diye övünüyoruz ama bir türlüde sahiplenemiyoruz hep sözde kalıyor, iadeyi itibarını alamıyoruz, birileri sanki korkuyor Osman ağamızdan. Yine Giresun’da hiçbir kamu binalarına adını yazmıyoruz bunun içinde kamuoyu da yapmıyoruz. Mesela “Gazi Osman ağa Giresun üniversitesi “ Gazi Osman ağa Devlet Hastanesi gibi isimler verilmesi gerek çünkü biz namı diyar Topal ağanın torunlarız geçmişimize sahip çıkarsak geleceğimizde aydınlık olur.

Dediğim gibi “Topal Osman ağayı bize iyi bir şekilde anlatmaları gerek bu gerçekten önemli bir konu hem de geçiştirilmemesi bir durum diye düşünüyorum.

                                      GİRESUNSPOR

Giresun spor Giresunlunun olmazsa olmazı markası bu markaya sahip çıkmak gerek. Şehrimizi en çok tanıtımına katkı sağlayacaktır. Zaten katkı sağlıyor. İnşallah süper ligi de görürüz. Allah nasip eder Çünkü bu şehrin insanları bunu Hak ediyor Bizde zaman zaman maçlara gitmeye çalışıyoruz gidemesek de yazılı ve görsel basından takip ediyoruz.

                                         GÖRELESPOR

Görele spor bu yıl iyi gidiyor inşallah bu yıl 3lige çıkacak. Yönetim var olan gücüyle çalışıyor Görele şehir olarak da buna hazır. İşadamları ve esnaflarımızın sahip çıkması gerek “Görele sporun ve ya başka bir ilçemiz takımının  “profesyonel lige çıkması hem Giresun sporumuza hem de Giresun şehri içinde katkı sağlar diye düşünüyorum bu bağlamda Giresun spora ve Görele spora başarılar diler bizde bir şey düşerse yapmaya hazırız diye konuştu.

 Aynı zamanda gazetemiz hukuk danışmanı olan sayın Av. Yaşar Parlak beye teşekkür ederken ”Sayın Hemşerimizi kısa birde tanıyalım 1967.yılında Görele’de doğan Yaşar bey ilk ve Ortaokulu Görele’de liseyi Giresun imam hatip lisesinde okuduktan sonra Yüksek öğretimini İstanbul üniversitesi hukuk fakültesi okumak için geldiği İstanbul’da bir daha geri dönmedi, 1995 yılında Zeytinburnu belediyesiyle başlayan belediyecilik. Sonra “İBB le devam etti Büyük şehir hukuk müşavirliğine bir dönem Tapu ruhsat müdürlüğü görevini yürüttükten sonra tekrar hukuk müşavirliğine dönen Sayın Yaşar Parlak, 2014 yılı mahalli seçimlerinden sonra “İBB Emlak Yönetimi Daire başkanlığına getirildi halen bu görevi yürüten “Sayın Parlak 20 yıldır Belediyeci Allah sayılarını artırsın.

    

 

Haber: Aydın Kömürcü       

            

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Etiketler : GİRESUN, TEMSİL'DE, ADALET, İSTİYOR,


Bu Haber Toplam 4690 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: