Ana Sayfa » GİRESUN
Giresun sosyal hizmetleri destekleme derneği
16 Aralık 2016 Cuma 23:50


    GİRESUN SOSYAL HİZMETLERİ DESTEKLEME VE GELiŞTİRME DERNEĞİ

“Çikolata ile Değişen Hayatlar Projesi Açılış ve Tanıtım Etkinliği”

      İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde        ‘’Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi ( ISEDP )   adlı hibe programı kapsamında Giresun Sosyal Hizmetleri  Destekleme ve Geliştirme Derneği tarafından uygulanmakta olan “Çikolata ile Değişen Hayatlar ”projemizin açılış ve tanıtım toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yard.Şeref KAZANCI,Giresun Vali Yardımcısı Murat Çağrı ERDİNÇ, ,protokol üyeleri,  proje ortakları,  ilimizdeki STK’ ların temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, yazılı ve görsel basın mensupları (100 kişi) katıldı.

Projemiz;Bu hibe programı kapsamında Türkiye çapında başvurusu yapılan 2200 proje arasından  kabul edilen 141 proje arasına girmeye hak kazanmıştır.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda;

SOSYAL HİZMETLERİ DESTEKLEME VE GELiŞTİRME DERNEĞİ(SHGD) Başkanı ve Proje Yasal Temsilcisi  Selim SAĞLIK konuşmasında derneğin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.42 yıllık emeği geçen SHDG Eski Başkanı Rahmetli Fazlı KARAMAN’ı andı.  Projemizde; ilimizdeki dezavantajlı kişilerin Butik Çikolata ve Pasta konusunda mesleki eğitimleri yapılarak istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedeflenmiştir. Bu amaçla proje kapsamında Giresun’da ilk defa Pasta ve Butik Çikolata Eğitim Atölyesi kurulacaktır.Proje Koordinatörü Şükriye YILMAZ koordinatörlüğünde dezavantajlı kişilere Butik Pasta ve Çikolata konusunda bir eğitim programı uygulanacaktır. Proje kapsamında eğitimleri tamamlanan kişilerin istihdama kazandırılması ve projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla proje sonunda eğitim verilenlerin de katılacağı Çikolata Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kurulacaktır. Projeden toplam 26 dezavantajlı kişi yararlanacaktır. Giresun Sosyal Hizmetleri Destekleme ve Geliştirme Derneğinin başvuru sahibi olduğu projenin ortakları Halk Eğitim Merkezi ve İl Özel İdare Genel Sekreterliğidir. Projenin ilimize bölgemize ve ülkemize katkı sağlamasını dilerim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6426 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: