Ana Sayfa » Dernekler
Giresun Rektörü İmam Hatiplilerin Misafiri Oldu
06 Mart 2018 Salı 20:53


Giresun Rektörü İmam Hatiplilerin Misafiri Oldu

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Vakfı’nın her ayın ilk Pazar sabahı düzenlediği kahvaltılı toplantısına katıldı. Eyüp Sultan Belediyesi Kültür Merkezi büyük salonda yapılan toplantıya birçok kişi çocuk çoluk katılarak ayrı bir renk kattı.

Açış konuşmasını yapan GİMEV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Maraş, vakfın bu yıl yapacağı faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Maraş, bir grup imam hatip mezunu arkadaşın kurduğu vakfın fikir alışverişinde bulunulan bir platform haline geldiğini belirterek, her ayın ilk pazar günü düzenledikleri geleneksel kahvaltılarına devam edeceklerini söyledi.

Vakfın kurulduğu günden beri okumak isteyen ancak ekonomik sıkıntı nedeniyle eğitim almakta sıkıntı çeken çok sayıda öğrenciye burs verdiğini ifade eden Maraş, GİMEV'in Eyüp'te bulunan arsası üzerine kuracağı külliye projesinin hazır olduğunu, inşaat yapılacak yerin tarihi bir alan olduğundan Anıtlar Kurulu tarafından da incelendiğini ve kabul edildiğini, külliyenin en kısa zamanda tamamlanarak hizmete gireceğini kaydetti.

Kahvaltı sonrası bilim ve metafizik gibi ağır bir konuyu gündeme getiren Prof. Cevdet Coşkun toplantıyı sonuna kadar ilgi ile takip ederek masalarını terk etmeyen dinleyicilere teşekkür ederek konunun ağırlığını biliyorum. Ama ilginiz ve dikkatiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Bilimin Doğası ve Sınır Çizme Problemi başlıklı sunumu ile birçok sorunun cevabının arandığı sunumda felsefecilerin ve bilim adamlarının asırlardır ortaya attıkları birçok soruya cevaplar aranmaya çalışıldı. Bilim ile metafizik konularının çoğu zaman iç içe girdiği belirtilerek bilimin de tek başına yeter olmadığı belirtildi.

Programda Coşkun “Bilimin temelinde kendilerine inanmaksızın bilim yapamayacağımız metafizik inançlar var mıdır? Metafizik inanç ve kabuller, pozitivistlerin iddia ettiği kadar boş ya da faydasız mıdır? Onları bilimsel düşünceden ve bilgiden tamamen çıkarıp atmak mümkün müdür? Sadece doğanın yasaları olduğu fikri bile, bizi bir kadir-i mutlak Tanrı fikrine götürmez mi? Doğa yasaları gerçekten var ve bizim kendilerini bulmamızı mı bekliyorlar, yoksa bu bizim bir yakıştırmamız mıdır?” gibi sorulara kendi perspektifinden cevaplar verdi.

Toplantıya ev sahibi GİMEV Başkanı Ahmet Maraş ve mütevelli heyeti yanında, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sebahattin Kayas, Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar, İGEDER Başkanı Arif Dede, Akit Gazetesi Yazarı Sedat Yılmaz, vakıf üyeleri ve davetliler katıldı.

Haber: İbrahim Balcıoğlu

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5702 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: