Ana Sayfa » GİRESUN
GİRESUN ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI BASIN AÇIKLAMASI
06 Ekim 2021 Çarşamba 22:44
BAŞKAN SERT, ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NDAN “GECE ÇALIŞMASI VE GECE ZAMMI” KONULARINDA GÖRÜŞ İSTEDİ

 


ÇALIŞMA BAKAN YARDIMCISI ERTUĞRUL SOYSAL ZİYARET EDİLDİ

BAŞKAN SERT, ÇALIŞMA  BAKANLIĞI’NDAN “GECE ÇALIŞMASI VE GECE ZAMMI” KONULARINDA GÖRÜŞ İSTEDİ

 

BAŞKAN SERT, ÇALIŞMA  BAKANLIĞI’NDAN “GECE ÇALIŞMASI VE GECE ZAMMI” KONULARINDA GÖRÜŞ İSTEDİ

 

Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na atanan Opr. Dr. Ertuğrul Soysal’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

200 bin üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük 3. işkolunda ise lider konumda  olan Sendikamızın çalışma hayatına yönelik faaliyetlerinin görüşüldüğü ziyarette ayrıca  Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan 175 bin işçimizi  ilgilendiren ve Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “İşçi Çalışma Esasları” konulu genelge de gündeme geldi.

Genelgede, hem imzalanan toplu iş sözleşmesine hem de genel manada hukuka aykırı hükümlerin bulunduğunu belirten Genel Başkan Devlet Sert, “Uygulanması halinde çalışma barışını bozacağını, kamunun zarara  uğratılacağını düşündüğümüz bu yazıya ilişkin  Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın görüş yayınlaması taraflar açısından açıklayıcı ve net bir durum ortaya çıkaracaktır.  Sendika olarak Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdindeki diyaloğa dayalı girişimlerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz. En kısa zamanda  işçimizi mağdur edecek bu  uygulamanın geri çekileceğini umuyoruz. Bütün bu çabamıza rağmen yazı geri çekilmezse hukuki bütün işlemleri sürdüreceğiz” dedi.

Çalışma Bakan Yardımcısı Opr. Dr. Ertuğrul Sosyal da Genel Başkanımız Sert ve Yönetim Kurulumuzu ağırlamış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, işçinin sorunlarına bir bütün olarak baktıklarını belirtti, “Devletimiz  işçiyi mağdur edecek, çalışanın iş barışını bozacak bir uygulama yapmaz.  Ben de bizzat Sağlık Bakanlığı nezdinde bu yazı ile ilgili durumu takip edip, oradaki mevkdaşımla görüşeceğim.  Bizler işçimizin, çalışanımızın, emekçinin yanındayız ve  olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyarete Genel Başkan Devlet Sert’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız  Mustafa  Özüpek, Süleyman Doğan, Tuba  Gülpembelioğlu ve Yavuz Aksanoğlu da katıldılar.



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 3464 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: