Ana Sayfa » Duyurular
Giresun 'Öncü' İle Renklendi
20 Kasım 2010 Cumartesi 10:30
Genel yayın yönetmenliğini Candemir Sarı'nın yaptığı Giresun'un ilk renkli günlük gazetesi Giresun Öncü yayın hayatına başladı.

 

Giresun ÖNCÜ Gazatesinin yayın hayatına başlamasıyla ilgili www.giresungazete.net internet gazetesinin sahibi Candemir Sarı'nın kaleme aldığı yazı.

***

    Gazetecilik yaşamımda 30 yılımı geride bırakırken 1980 Sonbaharındaki gibi aynı şevk ve azim içinde olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

O günlerin ruhu var… 

 

            Artık ÖNCÜ var!

Giresun ÖNCÜ’süne kavuşuyor.

Geçmişi birçok ilden daha eskilere dayanan Giresun basın yayın yaşamında gazeteniz ÖNCÜ bir ilk’i başarıyor. İsmini aldığı kelime anlamından da anlaşılacağı üzere, “Önde giden haber ulaştıran” bir gazete profili ile Giresun’un önderi olmaya aday ÖNCÜ ile Giresun’un günlük yayınlanan ilk renkli gazetesini hemşerilerimize kazandırmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz.

   Taşıdığı kelime anlamının yanı sıra ÖNCÜ gazetesinin kodları; Öncü, Nitelikli, Cesur ve Üretken olacaktır.

****

   Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak görülen medyanın halkın ilgisine ve bilgilenme odağına mazhar olan en önemli organ olduğu bilinen bir gerçektir. Onun için hızlı, doğru ve tarafsız habercilik ilkesi ile topluma önderlik etme içgüdüsü ve dolayısıyla meziyeti daha büyük önem kazanmaktadır.

ÖNCÜ’de gazetecilik; haber verme sanatı olarak görülecektir.

   Devletin, siyasilerin, güvenlik kuvvetlerinin, bürokratın, patronun, ilan verenin yaz dediğini yazma, yazma dediğini yazmama sanatı olmayacaktır. Kamu yararı ve halkın bilgilenme hakkı için gerçekleri arama, hakikati gerekirse onların hepsine inat gerçekleri yazmak hedeflerimiz arasındadır. Didikleme, kurcalama, rahatsız etme, açığa çıkarma, soru sorma, perde arkasını bulma, gizliliği yarma, müsaade edilenden daha fazla hakikate ulaşma gayreti içerisinde olacağız.

   Sizlerden aldığı gücü sizin için kullanacak olan ÖNCÜ Gazetesi ayrışmanın olmadığı, Giresun’un sosyal, kültürel, sportif, siyasal, ekonomik birlikteliğini hedef alan bir yayın çizgisinde olacaktır.

***

Giresun ÖNCÜ, sporda da öncü olacaktır.

Haklı olarak spor haberciliği ve yazarlığı ile özdeşleştiren önemli bir temayül hâkim. Giresun için spor ilin sosyal, kültürel, ekonomik varyasyonlarının yanında önemli bir etkinliktir. ÖNCÜ Gazetesi olarak spor haberleri ve yazılarında da farklılıklar ortaya koyacağız.

Başta Bank Asya 1. Liginde mücadele eden Giresunspor olmak üzere, spor’un her dalında faaliyet gösteren kişi, kurum, kulüp ve diğer etki alanları kapsama alanımız içerisinde yer alacaktır.

   Bu noktada ÖNCÜ ile Giresun’da spor haberciliği ayrı bir boyut kazanacaktır. Zaman zaman gazete ekleri ile olayları ve konuları detaylarıyla siz değerli okuyucularımıza ulaştırmayı kendimize bir görev kabul ettik. Eski ile yeni, sıla özlemi ile bugün bakış açımızın yansımalarını oluşturacaktır.

***

   İletişim özgürlüğünü ülkemizde insanca yaşamanın, saydam bir yönetime kavuşmanın ve demokratik sistemin temel koşulu sayan ÖNCÜ ve onun ekibi; iletişim özgürlüğünü, halkın gerçekleri öğrenme hakkının bir aracı sayacaktır… Gazetecilikte temel işlevin, gerçekleri bulup bozmadan, abartmadan kamuoyuna yansıtmak olduğunu göz önünde tutacaktır…

Basın Meslek İlkeleri’ne uymayı, sözünü ettiğimiz temel inançlarımızın bir gereği saymaktayız.

   Giresun ÖNCÜ Gazetesi ile ilimizin basın yayın ve toplum yaşamına yeni bir soluk ve heyecan gelecektir.

                              Hayırlı olsun.

***************************************

www.vatangiresun.com  Giresun ÖNCÜ'ye yayın hayatında başarılar diler. 



Etiketler : Giresun, 'Öncü', İle, Renklendi,


Bu Haber Toplam 16450 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: