Ana Sayfa » Siyaset
GİRESUN MODERN BİR KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞUYOR
02 Temmuz 2021 Cuma 22:59


 

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyareti sonrasında açıklama yaparak, “Giresun Kültür Merkezimizin projesi tamamlanmıştır, Sayın Bakanımız İhale sürecinin başlatılması talimatını vermiştir” diyerek, Giresun’un modern bir Kültür Merkezine kavuşacağını belirtti.

Giresun’a ait kültür ve turizm alanında yürütülen çalışmaları ve projeleri istişare etmek için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret eden Milletvekili Öztürk, görüşmeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu;

“Bilindiği gibi Giresun’umuzun Kültür Merkezine ihtiyacından dolayı, uzun süredir Kültür Merkezi Projesini takip ediyoruz. Daha önce yatırım programına aldığımız ve proje ihalesinin yapılmasına rağmen çıkan bazı problemlerden dolayı süreç uzamıştı. Özellikle Kültür Merkezi arazisinin daha geniş ve güzel olması için arazi takası, önce Kültür Han projesi yapılıp bu projenin deniz seviyesinin altında -3 katının olması ve aşırı maliyetli olması nedeniyle bu projeden vazgeçilmesi daha sonra yeniden proje yapılma süreci, imar planında değişiklik süreci vs. gibi nedenlerden dolayı projenin hayata geçmesi uzamıştı. Şimdi bu zorluklar aşılarak Giresun Kültür Merkezi Projesi tamamlanmıştır ve yaptığımız görüşmeyle Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız ihale sürecinin başlatılması talimatını vermiştir. 

Giresun’umuza yapılması planlanan Kültür Merkezimiz, Giresun Merkez Atatürk Lisesinin yanındaki pansiyonun yerine yapılacak olup, yaklaşık 9839 m2’lik inşaat  alana sahip, çok amaçlı sahne ve konferans salonu, toplantı salonu, fuaye, sanatçı hazırlık odaları, 220 m2’lik bir sergi salonu, otoparkı, kütüphaneleri, idari ofisleri, atölyeleri, İnternet odaları, bireysel çalışma odalarını, grup çalışma odalarını bünyesinden barındıran, büyük, modern ve fonksiyonel bir Kültür Merkezi olarak Giresunlu hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır.

Başta Kültür Merkezimiz olmak üzere, Giresun’umuzda yürütülen ve planlanan projelere vermiş olduğu desteklerden dolayı Kültür ve Turizm Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İlimize hayırlı, uğurlu olsun.”

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 2882 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: