Ana Sayfa » Güncel
Giresun Medya Platformu Olarak Kınıyoruz.
08 Şubat 2017 Çarşamba 23:52


 

 

Osman Ağamıza Yapılan Hakareti Giresun Medya Platformu Olarak Kınıyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucularından Milis Yarbay Gazi Osman Ağa’ya devletin resmi yayın organı olan TRT ekranlarından yapılmış olması bizleri ve Giresunlu hemşerilerimizi derinden üzmüş, yaralamıştır.

Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında büyük emekleri olan, vatanın her cephesinde göğsünü düşmana siper eden, 42. Ve 47. Milis Alaylarını kuran Giresun ve bölge halkının Milli Kahraman olarak kabul ettiği, en yüksek makamdan saygı duyduğu değerimiz Osman Ağa’ya ‘cahil’, ‘katil’ ve ‘tuzakçı’ gibi benzetmelerle aşağılamaya çalışmak hiçbir kurum ve kişinin haddi de değil görevi de değildir.

Vatanın en zor günlerinde dün olduğu gibi bugün de devletinin bekası için hiç gözünü kırpmadan bu vatan için canını vermeye hazır olan Giresun halkının Milli Kahramanı Topal Osman Ağa’ya yapılan bu karalamayı asla hak etmemiştir. Şanlı tarihimizin zaferle dolu sayfalarına Afyon’da, Dumlupınar’da, Haymana’da ve birçok savaş meydanında adını yazdıran Giresun uşakları kendi tarihlerine sahip çıktıkları gibi bu Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen Milli Kahramanlarına da sahip çıkmasını her zaman bir görev olarak kabul etmiştir.

Yakın tarih süreci içinde bu vatanın kurtulması ve bu devletin kurulması için seferber olmuş, neticesinde talihsiz bir şekilde hayata veda etmiş bu Milli Kahramanımızın manevi huzurunda kendisine yapılan şuursuzca saldırıyı kınadığımızı belirtir, yakın zaman içerisinde iade-i itibarının da tekrar sağlanması inancıyla aziz hatırası önünde Giresunlular olarak bir kez daha saygıyla eğildiğimizi ifade ederiz.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.

Giresun Medya Platformu

Yönetim Kurulu Adına

                                                                                  Başkan Sadi Toygar



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 49282 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: