Ana Sayfa » Güncel
Giresun Kültürü Afyonda Yaşayacak
01 Ağustos 2017 Salı 22:17


 

 

 

 

 

 

Giresun Kültürü Afyonkarahisar'da Yaşayacak



Giresun Kültürü Afyonkarahisar'da Yaşayacak

Bir şehrin başka bir şehirde bulunan tek şehitliği olan Afyonkarahisar’daki Giresunlular Şehitliği’nin çevre düzenlemesi kapsamında önemli bir merhale daha katedilerek “Giresun Kültür Evi”nin yapımı tamamlandı.
Giresun Federasyonu başkanlığı döneminde şehitliğin çevre düzenlemesi, yol, su, elektrik, mescit, tuvalet, şadırvan ve kültür evi gibi ihtiyaçları için kapsamlı bir proje başlatılmasına vesile olan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Giresun Kültür Evi" nin de bitmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Turan, manevi mekanların terk edilen değil daima ziyaret edilen yerler olması gerektiğini belirtti. Turan; “Biz inancımız gereği millet olarak şehadeti şiarımız, şehitlerimizi de iftiharımız olarak görüyor, Türkiye'nin şehitleriyle yaşadığına inanıyoruz. Önceki anma etkinliklerinden farklı olarak, beş senedir burada binlerce hemşehrimizle birlikte iki günü kapsayan ve resmi tören ritüellerininin dışında, daha kapsamlı bir millet töreni şeklinde şehitlerimizi anma etkinliği yapıyoruz. İhtiyaçları tespit ederek bir proje geliştirdik ve o proje doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. Geçtiğimiz iki yılda diğer ihtiyaçlar tamamlanmıştı. Projenin en önemli ayağı olan kültür evimizin de hamdolsun yapımı tamamlandı. Bu topraklarda bizim yüzlerce şehidimiz var. Doğanlar köyündeki şehitliğimizi küçük bir Çanakkale Şehitliği haline getirip oradaki manevi iklimi burada da teneffüs edebilmenin gayreti içine girdik ve bu doğrultuda adım attık. Kültür evimizin tamamlanmasıyla birlikte bu çalışmalarımızı taçlandırdık. Burayı artık herkesin  12 ay ziyaret edeceği bir şehitlik haline getirmiş olduk. İşimiz bitmiş değil. 
Şimdi iyi bir tanıtımla burayı  Türkiye’de ziyaret edilen sayılı şehitliklerden biri haline getirmeye çalışacağız. Şehitliğimizin Giresun temalarıyla donatılmış olması Giresun’umuzun tanıtımına da önemli katkılar sunacaktır. Şehitliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen bakanlarımıza, valilerimize, belediyelerimize, katkı sunan iş adamlarımıza ve özellikle işin daima takipçisi olan eski İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak ve şimdiki kaymakamımız Muhammet Öztabak'a teşekkür ediyorum” dedi. Tüm hemşehrilerini  26 Ağustos daki büyük açılışa davet eden Turan, ellerinin ve gözlerinin daima şehitliğin üzerinde olacağını söyledi.

 

Haber: Mustafa Öztürk

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 6170 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: