Ana Sayfa » Duyurular
Giresun Günleri Coşkusu Büyüyor
04 Mayıs 2012 Cuma 19:56
6. Feshane Giresun Günleri coşkusu tüm Türkiye'ye yayılıyor. Her Giresunlu gönüllü bir nefer gibi Giresun Günleri için çalışıyor.

www.memleketgiresun.com ve www.giresunhaberi.com

6.GİRESUN GÜNLERİ TANITIM ARACI EGE VE AKDENİZDE

Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün Çanakkale'den Başlayarak Antalya-Kemer'e Kadar 6.Giresun Günleri Afişlerini Her tarafa Astı ve Dağıttı.

Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün Çanakkale'den Başlayarak Antalya-Kemer'e Kadar 6.Giresun Günleri Afişlerini Ege ve Akdeniz'in Dörtbir yanına Astı ve Dağıttı.

Çanakkale, GeliBolu, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Afyon, Denizli, Muğla, Alanya, Antalya, Kemer..

Çanakkale'den başlayarak Antalya'ya kadar her gittiği yerde 6.Giresun Günleri'nin tanıtımını yapan Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün 6.Giresun Günlerinin Gördüğü yoğun ilgiden çok mutlu oldu Ege ve Akdeniz Halkına Giresun Günlerinin Uluslar arası çapta ne kadar başarılı olduğundan Geçen Senelerdeki Giresun Günlerinin yoğun kalabalıklar ile tanıtılmasından yerli ve yabancı basının gösterdiği ilgiden bahsederek Herkesi 6.Giresun Günleri'ne Davetetti.

Abdullah Akgün "İzmir ve Antalya'da Karşılaştığım Giresunlu Hemşerilerimiz geçen senelerde Giresun Günlerine katılmışlar ve bu seneki organizasyonumuzu iple çektiklerini söylediler özellikle İzmir Kemeraltın'daki esnafın ilgisi bi hayli yoğundu ve mutlaka bu organizayonu görmek istediklerini söylediler geçensene basında(Gazete ve Tv) Kızılderili'leri gördüklerini ve bu organizasyondan haberdar olduklarını ve busene ziyaret etmek istediklerini söylediler dedi.

Abdullah Akgün;" Ben bu afişleri dağıtırken Ege ve Akdeniz'de bu kadar yoğun bir ilgi beklemiyordum ama gördümki Giresun Günleri Markası Türkiyemizin Dört Bir Yanıda yankı yapmış bu beni gerçekten duygulandırdı ve mutlu oldum" dedi.

GİRESUN GÜNLERİ TOPLANTISI

Federasyon merkezinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Giresun’un çeşitli sivil toplum kuruluşlarından çok yoğun bir katılım gerçekleşti. 6. Giresun Günleri’nin heyecanının somut olarak hissedildiği toplantıda, bütün katılımcılar Giresun’un kalkınması ve Giresun’un güzel geleceği için ellerinden gelen her türlü katkı ve desteği vereceğini söyledi.
 
Toplantıda vereceği destekleri dile getirenlerden yaptığımız kısa alıntılar şöyle:

Küçükçekmece Giresunlular Dernek Başkanı Yalçın Kaya Böber: “Hem 6. Giresun Günleri’nde hem de 17 Mayıs Taksim yürüyüşü için 8 servis aracı hazırlayacağız.”

Anadolu Yakası Giresun Dernekleri Platformu Başkanı İsmail Serkan Gezmiş birlik ve dayanışma mesajı verdi. “Ataşehir Derneği olarak orada olacağız.” dedi.

Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Birol Kardaş: “Giresunlu ve Göreleli bütün sanatçılarımız 17 Mayısta ve 6. Giresun Günleri’nde bulunacak. Meşhur Görele dondurması ve Görele pidesi dağıtılacak”

Çorlu’dan gelen Trakya Giresunlular Derneği Başkanı Yaşar Karadağ: “Dünyada iki güç var; biri paranın gücü, diğeri de birlikteliğin ve dayanışmanın gücü. Toplumun gücü paranın gücünden üstündür.”

Kartal Giresunlular Dernek Başkanı Reşat Dandin: “Federasyon yönetimini tebrik ediyorum.”

Engin Güner: “Fındık bahçesini Taksim’e taşıyacağız.”
Görele Pidecisi sahibi İbrahim Kodal: “Yüzlerce pide yaparak Taksim’de bunları dağıtacağız ve Feshane’de 3 gün boyunca yer alacağız.” dedi.

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi Muhtarı İmdat Toraman: "Zeytinburnu’nda bütün sokaklara 6. Giresun Günleri afişlerini astık. Giresunlu olsun olmasın bütün halkımızı organizasyonumuza davet ettik. Herkes heyecanımızı paylaşıyor.” dedi.


 

 
 
 
     
     

 

BAĞCILAR BELEDİYE ZİYARETİ

Giresun Federasyonu 6. Giresun Günleri’yle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Güngören ve Gaziosmanpaşa Belediyelerine yapılan ziyaretlerden sonra dün de Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı makamında ziyaret edildi.

Giresun kültürünün tanıtılmasıyla ilgili çalışmaları ihtiva eden 6. Giresun Günleri’nde hazırlıkların geldiği aşama hakkında Başkan Lokman Çağırıcı’ya bilgi verildi, organizasyona davet edildi.

Kendisi de bir Giresunlu olan Başkan Çağırıcı Giresun Günleri’nin yerel organizasyonlara öncülük eden bir işleve sahip olduğunu ifade ederek, “Bu büyük bir hizmettir. Kültürün yaşatılması da hayati bir meseledir. Köklerinden, kültür ve tarihinden kopmamış bir gelecek için bu çalışmalar elzemdir.” dedi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan da, bütün bu yoğun çalışmalarla geleceğe güzel bir miras bırakmak istediklerini söyledi. Turan, “Amacımız yerelde durup evrenseli kucaklamaktır. Vizyonumuz geleceği kuşatıyor, çünkü sadece bugün için yaşamıyoruz.” dedi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve beraberindeki heyet, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya özel olarak ambalajlanmış bir Giresun fındığı hediye etti. 

 

 

















































































































 


 


Etiketler : Giresun, Günleri, Coşkusu, Büyüyor,


Bu Haber Toplam 19376 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: