Ana Sayfa » GİRESUN
,GİRESUN FEDERASYONU, BAŞKAN GENÇ'İ ZİYARET ETTİ
16 Ağustos 2016 Salı 21:37


  

Formun Altı

 

,GİRESUN FEDERASYONU, BAŞKAN GENÇ'İ ZİYARET ETTİ

 

**BAŞKAN GENÇ’TEN GİRESUN FEDERASYONUNA SICAK İLGİ.........
***Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'i Sarıyer Belediyesi yeni hizmet binası şantiyesinde ziyaret eden Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu, 27 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan Afyonkarahisar Giresun şehitliği programına davet etti.
‘’Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacağız’’
Ziyaret dolayısı ile memnuniyetini ifade eden Başkan Genç;’’sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğunu ve her zaman yanlarında olduklarını, ülkemizin içinde bulunduğu durumu düşünürsek Giresun Federasyonu çok önemli faaliyetler yapıyor, birlikteliğe ve geçmişine sahip çıkıyor, bunun en önemli örneği, şehit kanlarıyla bu toprakları vatan haline getiren aziz şehitlerimizin hatırasına sahip çıkıyor ve her yıl onları büyük bir organizasyon ile anıyor. Şehitlik ve gazilik insanın varabileceği en önemli manevi makamlardan biridir. Onlar kutsal değerler için canlarını feda etmişler. Tarihi şan ve şereflerle dolu bir milletiz. Atalarımız her türlü zorluğa göğüs germiş ve canlarını vermekten geri çekinmemişlerdir. Bizim görevimiz şehitlerimizi aziz hatıralarına sahip çıkıp onları unutmamaktır Bu vesile ile Bu Cennet Vatanımız için canını vermiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimiz rahmetle ve minnetle anıyoruz, Afyonkarahisar Giresun şehitliği programına muhakkak geleceğim’ ’dedi.
‘Dün gönüllüydük, bugünde gönüllüyüz’’
Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, sıcak ilgi ve alaka için Başkan Genç’e teşekkür ederek kendisini etkinlikte görmekten onur duyacaklarını söyleyerek yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. ‘Dün gönüllüydük, bugünde gönüllüyüz’’ sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Başkan Kuğu, bu yıl daha anlam kazanan Afyon şehitlik programında Giresun uşaklarının geçmişte olduğu gibi bugünde milletinin ve devletinin yanında olduklarını, aziz şehitlerimize sahip çıkmak adına ,her yıl olduğu gibi, bu seferde daha büyük bir katılım coşkusu göstereceklerini belirtti.
Başkan Mehmet Kuğu; ’Binlerce Giresun sevdalısı da, 27 Ağustos’ta şehitliklerinin yıldönümünde, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarıyla buluşacak. Bundan önceki senelerde 29 Ağustos günü büyük bir coşkuyla Afyon İscehisar’daki Giresun Şehitliği’ne ziyarette bulunan Giresunlular, bu yıl çok daha kalabalık bir organizasyonla atalarıyla kucaklaşmaya gidiyor. Vatanlarını savunurken şehit düşen 42. ve 47. Gönüllü Alayların askerlerinin bulunduğu Afyon İscehisar Giresun Şehitliği, binlerce Giresunluyu misafir etmek için bekliyor’ ’dedi.
Başka bir ilde kendi şehrinin adını yaşatan şehitlerin çok büyük bir onur vesilesi olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Kuğu, “Bu, Türkiye tarihinde örneği olmayan bir durumdur. Giresunlular olarak bunun gururunu ve onurunu yaşamakta haklıyız. Bu yüzden 15 Temmuz milli iradeye sahip çıkmanın büyük anlam kazanması doğrultusunda bütün hemşerilerimi ve milletimizi 27 Ağustos’ta Afyon İscehisar’da bulunmaya ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan dedelerimizin onurlu mücadelesinin ruhuyla buluşmaya davet ediyorum.” diye konuştu..
Ziyarette Sarıyer Belediyesi Başkan yardımcısı Mustafa Tok, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek, Sarıyer belediyesi meclis üyesi Hasan Karagöz, federasyon Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün. Başkan yardımcısı Ali Alim, Giresun Medya platformu Başkanı Sadi Toygar, Giresun Medya Platformu Başkan yardımcısı Aydın Kömürcü,Giresun Eynesil Dernek Başkanı Mustafa Civek ve Eynesil Kemaliye köyü derneği kurucu yönetim kurulu üyesi Şenel Arslan hazır bulundu
Şebinmedya-Sadi Toygar

 Günceleyen/ Aydınkömürcü .www.vatangiresun.com

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 12730 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: