Ana Sayfa » GİRESUN
Giresun Federasyonu’ndan Şebinkarahisar Çıkarması
12 Temmuz 2016 Salı 01:12


 ·         

Giresun Federasyonu’ndan Şebinkarahisar Çıkarması

Eğribel’i aştılar, Asarcık’tan Şebinkarahisar’a ulaştılar

Mehmet Kuğu’nun başkanlığında Giresun Federasyonu heyeti, Şebinkarahisar’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Kuğu'nun başkanlığındaki heyet Tamzara’nın tarihi ve doğal dokusuna hayran kaldılar.

Haber Merkezi

Merkezi İstanbul’da bulunan Giresun Günleri Organizasyonu ile gurbetteki yüzbinlerce hemşehrimizin ilgisine mazhar olan Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu’nun başkanlığında Federasyonunun Başkan yardımcısı Murat Ay, Başkan yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün, Kadın Kolları Başkanı Suna Özbayram’dan oluşan bir heyetle mübarek Ramazan bayramının üçüncü günü Şebinkarahisar’a bir çıkarma yaptı.

Giresun Federasyonu’nun Şebinkarahisar’a çıkarma yaptığı heyette 20. 21. Ve 25. Dönem Giresun Milletvekili Yard. Doç. Dr. Turhan Alçelik, Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, Giresun dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni  Remzi Mamaşoğlu, Giresun’da faaliyet gösteren Batlamalılar Derneği eski Başkanlarından ve Çaldağ  Belediyesi eski Meclis üyelerinden Harun Özbayram’da eşlik etti.

Gezi süresince gazeteci ve Giresun Dergisi Sahibi Remzi Mamaşoğlu heyete kılavuzluk yaptı. Şebinkarahisar ulaşılmasının ardından gezi ve ziyaret süresince Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek ve beraberindeki yöneticiler, Giresun Federasyonu heyetini ilçelerine yaptıkları ziyaret boyunca bir dakika olsun yalnız bırakmadılar.  Giresun Federasyonu heyetini ilgiyle karşılamalarının yanında gösterdikleri sevgi seli ise her türlü taktirin üzerinde idi.

HEYET ŞEBİNKARAHİSAR’DA BÜYÜK İLGİYLE KARŞILANDI

Giresun Federasyonu heyeti Şebinkarahisar girişinde Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği’nin şimşek gibi Başkanı işadamı Mehmet Şimşek, Şebinkarahisar Vakfı Başkan Yardımcısı ve Giresun Federasyonu yönetim kurulu üyesi işadamı Tahir Şenel Güneş, Giresun Federasyonu Kadın Kolları Üyesi Sebat Aksoy ve beraberinde Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyeleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

ŞÜKRÜ GENÇ’İN BABASI VE ANNESİ ADINA

ANMA PROGRAMINA İŞTİRAK EDİLDİ

Giresun Federasyonu heyeti öncelikle yarım asrı aşkın İstanbul’da faaliyet gösteren ve köklü bir geçmişi bulunan Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği başkan ve yöneticileri tarafından ilgi ile karşılanmasının ardından Suboyu Köyüne giderek Sarıyer Belediye Başkanı hemşehirimiz Şükrü Genç’in annesi Kıymet Genç ve babası Abbas Genç adına okutulan Kuran-ı Kerim ve Mevlit Programına iştirak etti.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç okul bahçesinde düzenlenen anma programında Giresun Federasyonu heyetini büyük bir memnuniyetle karşılayarak programa iştirak etmelerinden dolayı memnuniyetini ifade etti.

TAHİR SEFER GÜNEŞ KÖYÜ’NDE

VE MALİKHANESİNDE AĞIRLADI

Şükrü Genç’in annesi ve babası adına düzenlenen anma programına katıldıktan sonra Giresun Federasyonu Heyeti Şebinkarahisar’ı temsilen Giresun Federasyonu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan işadamı Tahir Sefer Güneş’in kendi köyünde malikhanesinde ağırlandı.

ŞEBİNKARAHİSAR YARDIMLAŞMA DERENĞİ’NİN

ŞEBİNKARAHİSAR ŞUBESİ ZİYARET EDİLDİ

Giresun Federasyonu Heyeti İstanbul’da faaliyet gösteren ve yarım asırdır hemşehrilerine ve Şebinkarahisar’a hizmet veren tarihi bir geçmişe sahip Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği‘nin Şebinkarahisar merkezinde geçtiğimiz Mayıs ayında faaliyete geçirdiği Şebinkarahisar Şube Merkezini ziyaret ederek hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu vesile ile daha büyük başarılara imza atacaklarına inandıklarını ifade etti.

AVNİ İŞÇAN’A TAZİYE ZİYARETİ

Giresun Federasyonu heyeti Ramazan arifesinde hayata gözlerini yuman ve mübarek Ramazan Bayramının birinci günü düzenlenen törenle ebedi istirahatgahına tevdi edilen Şebinkarahisar’ın önde gelen esnaflarından İstanbul Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşçan’ın babası Şakir İşçan’ın vefatı dolaysısıyla İşçan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. İşçan ailesinin acılarını paylaşarak başsağlığı diledi.

FATİH CAMİİ GEZİLDİ

Yapılan bu ziyaretler çerçevesinde Şebinkarahisar tarihi Camisi ve 1453’de Fatih Sultan Mehmet tarafından yapılan her tarafı tarih kokan Fatih Camii de bu program çerçevesinde ziyaret edildi. Heyet ikindi namazını da Fatih Camii’nde eda etmenin manevi hazzını yaşadı.

TAMZARA’DA KÜLTÜR GEZİSİ

Şebinkarahisar’ın tarihi ve turistik mekânlarından biri türkülere konu olan Tamzara Mahallesine geçen heyet, burada öncelikle Akıl Çeşmesin’den su içerek kahvede çaylarını yudumladı. Ardından İhsan Zeren’in kılavuzluğunda Tamzara’nın tarihi mekanları gezildi. Tamamen tarih ve kültür kokan Tamzara Mahallesi’ni gezen Giresun Federasyonu heyeti böylesine güzelliğe, tarihi arşive ve türkülere konu olan Tamzara’yı ziyaret etmiş olmaktan,  aldıkları feyzden son derece mutlu olduklarını kaydettiler.

Aslen Tamzaralı olan ve Tamzara’nın ve Şebinkarahisar’ın köklü ailelerinden birinin evladı olan İhsan Zeren heyete Tamzara’yı bütün yönleri ile anlattı. Geçmişten geleceğe Tamzara İhsan Zeren tarafından ancak böyle anlatılabilirdi. İhsan Zeren sohbet esnasında babasının Giresun’da memur olmasıyla bir dönem Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrencilik yıllarının da geçtiğini söyledi.

SEFER SUCU’NUN AKŞAM YEMEĞİNE DE KATILDILAR

Şebinkarahisar’a dolu dolu bir gezi gerçekleştiren Giresun Federasyonu heyeti Tamzara gezisinin ardından İstanbul’da otomotiv sektörünün önemli isimlerinden biri Gerçek Otomobilcilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Opel Gerçek firmasıyla isminden övgüyle söz ettiren işadamı Sefer Sucu’nun Şebinkarahisar Protokolüne ve Şebinkarahisar Sivil toplum Kuruluşlarının onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Giresun Federasyonu heyeti Sefer Sucu’nun akşam yemeğinde örnek bir misafirperverlikle ağırlandı. İşadamı Sefer Sucu, tüm davetlilere teşekkür ederek Giresun Federasyonu heyetine de ayrıca katımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

GİDERKEN EĞRİBEL’DE ALİ KARA ZİYARET EDİLDİ

Giresun Federasoyu Heyeti Şebinkarahisar’a giderken Eğribel’de ikamet eden Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odası (GESOP) başkanı Ali Kara’ya da bir nezaket ziyaretinde bulundu. Kara ile bir süre sohbet eden heyet Eğribel’e dikilen Ali Osman Ağa’nın heykeli önünde bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu ziyareti objektiflere yansıttılar.

KÜMBET’TE MOLA YÖRESEL PAZARI ZİYARET

Şebinkarahisar Gezisini Kotana, Yüce Köyü ve çifte olukta buz gibi doğal su içen heyet Kümbet ve Uzundere Vadisi’nden Kanlıhan üzerinden Tamdere ve Eğribel’i aşıp Asarcık’a ulaşmasının ardından Kelkit havası kendini belli etmeye başlamıştı bile. Asarcık, Tamzara üzeri ve ver elini Şebinkarahisar diyerek heyet menziline ulaşmıştı.

Giderken Kümbet’te çifte olukta buz gibi su içen heyet burada Kümbet yöresel kadın pazarını da gezerek yöresel ürünlerden alışveriş yaptılar.

DÖNÜŞTE KÜMBET’TE ÇAY MOLASI

Akşamın ilerleyen saatlerine doğru Giresun Federasyonu heyeti Sefer Sucu’nun yemeğine iştirak etmelerinin ardından dönüş yolunu yeniden Kümbet’i tercih ederek tüm doğal güzellikleri sinesinde barındıran Kümbet’te çay molası verdiler.

Kümbet’te işadamı ve Giresunspor eski başkanı Ömer Ülkü’ye sürpriz ziyaret gerçekleştiren heyet ikram edilen lezzetli çayları ve Türk kahvelerini yudumladıktan sonra Dereli’ye indiler, ardından Giresun’a geçtiler.

BAŞKAN KUĞU’DAN ŞEBİNKARAHİSARLILARA TEŞEKKÜR

Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu Şebinkarahisar’a yapılan ziyaret çerçevesinde yakın ilgi ve alakalarını esirgemeyen başta Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek ve yönetim kurulu üyelerine, Şebinkarahisar Vakfı Başkan yardımcısı ve aynı zamanda Giresun Federasyonu’nda Şebinkarahisar’ı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi olarak yapan Tahir Senel Güneş’e, Kadın Kolları Üyesi Sebat Akzoy’a ve gezi çerçevesinde yakın ilgilerini esirgemeyen tüm Şebinkarahisarlılara teşekkür etti.

Tamzara’da yöre halkı ile sohbet eden Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu heyette yer alan federasyonunun yönetim kurulu üyelerine hitaben bundan böyle Giresun Federasyonu olarak bu tür kültür gezileri düzenlemek gerektiğini, ilçelere kültür turları gerçekleştirerek turizm değerlerimizi bilmemiz gerektiğini ve gurbet ile sıla arasında üyelerimizin kaynaşmasına daha da katkı sunacağına inandığını belirtti.

KUĞU, GEZİYİ GAZETECİLERE DEĞERLENDİRDİ

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, işadamı Sefer Sucu’nun akşam yemeğinin ardından Şebinkarahisar’dan ayrılmadan önce ilçede görev yapan yerel ve ulusal medyanın temsilcilerine Şebinkarahisar gezisi ile ilgili değerlendirmelerde, açıklamalarda bulundu. Yaptıkları ziyaretin anlam ve önemine işaret eden başkan Mehmet Kuğu, ziyaretlerde gösterilen teveccühe teşekkür ederken, Şebinkarahisar’dan önemli izlenimlerle ayrıldıklarını söyledi.

 Kaynak/giresundergisi.com



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 9782 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: