Ana Sayfa » GİRESUN
Giresun Atatürk Meydanı'nda Dolu Dolu Ramazan
13 Temmuz 2013 Cumartesi 22:43
Giresun Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı’nda düzenlenen Ramazan iftar yemeği ve etkinlikleri yoğun ilgi gördü.

Ramazanın ilk iftarına Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz ile birlikte 700’e yakın kişi katıldı. Yemeğin ardından vatandaşlara lokma tatlısı, dondurma ve limonata da ikram edildi.

 
“FARKLI BİR KONSEPT HAZIRLADIK”
 
Ramazan ayının tüm insanlığa huzur getirmesini dileyen Giresun Belediye Başkan Kerim Aksu; “Bu akşam ilk iftar akşamımız. Burada hazırlamış olduğumuz konsept ile birlikte önce vatandaşlarımızın sıcak yemeklerini soğumamış olarak hazır paketler halinde dağıtıyoruz. Daha sonra tatlılarını ve dondurmalarını yiyip limonatalarını içecekler. Tabi ki gönül istemez ama olası bir sağlık sorunu yaşandığında burada hazır bulunan sağlık otobüsümüzde vatandaşlarımız sağlık kontrollerini yaptırabilecekler” dedi.

 
“TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLACAK
 
RAMAZAN AKŞAMLARI YAŞANACAK”
 
“Amacımız, halkımızın Ramazan'ı en iyi şekilde geçirmesidir” diyen Aksu, “Ramazan sadece yemekten ibaret değildir. Halkımız iftar sonrası burada aynı zamanda fasıl dinleyebilirler. Bu meydanda da insanlarımız nasıl eğlenmesi gerekiyorsa o şekilde eğlenecek ve dolu dolu bir Ramazan geçirmiş olacak. Gerçekten Türkiye’de örnek olabilecek bir ramazan akşamını Giresun’da yaşıyor ve yaşatıyoruz” şeklinde konuştu.

“RAMAZAN ETKİNLİKLERİNİ VATANDAŞLARIMIZIN
 
           AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ”
 
Aksu, Ramazan etkinliklerini halkın ayağına kadar götüreceklerini de kaydederek şunları söyledi: “Meydanda yapacak olduğumuz fasıl dinletisi ve çeşitli gösterilerin yanı sıra mahallelerimizde de bazı gösteriler yaparak Ramazan etkinliklerini vatandaşlarımızın ayağına götürmüş olacağız. Belediye şehir tiyatromuzun hazırlamış olduğu orta oyununu da belirlemiş olduğumuz mahallelerimizde oynayarak, orada bulunan vatandaşlarımızın bu etkinliklerinden yararlanmasını sağlayacağız.”

Başkan Aksu, Ramazan ayını hem Giresun’un hem de tüm İslam aleminin barış içerisinde geçirmesini temenni ettiğini de söyledi.

“ETKİNLİKLERE YOĞUN KATILIM OLDU”
 
Atatürk Meydanı’ndaki ilk Ramazan akşamı yemeğin ardından lokma tatlısı, dondurma ve limonata ikramları yapıldı. Daha sonra ise Belediye Konservatuarı tarafından düzenlenen fasıl dinletisi ve kısa film gösterisi sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program gece geç saatlere kadar devam etti.


Etiketler : Giresun, Atatürk, Meydanı'nda, Dolu, Dolu, Ramazan,


Bu Haber Toplam 8131 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: