Ana Sayfa » Siyaset
Giresun’da Hasan Turan Rüzgârı.
18 Şubat 2015 Çarşamba 23:10


Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ın milletvekilliği için aday adaylığına Giresun’dan başvuracağını açıklaması Giresun siyasetini hareketlendirdi.


Doğduğu ve büyüdüğü topraklara hizmet etmek için böyle bir karar aldığını söyleyen Turan, Giresun’a gelerek çalışmalara başladı. Cuma günü AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek resmi başvurusunu yapacak olan Turan, gittiği her yerde sevgi gösterileriyle karşılandı. Ziyaretlerine Giresun’un batı girişi Piraziz’le başlayıp Bulancak’la sürdüren Turan ilçe ziyaretlerini hız kesmeden sürdüreceğini bildirdi. Kulakkaya kar festivalinde canlı yayınına katılan Turan’a hemşehrileri yoğun ilgi gösterip destek sözü verdiler.

AK Parti Piraziz ve Bulancak ilçe başkanlarını, belediye başkanlarını, yerel gazeteleri, spor kulüplerini, STK temsilcilerini, kanaat önderleri ve iş adamlarını ziyaret eden Turan, akşam da Kanal 28’ in canlı yayın konuğu oldu.


Hasan Turan’ın, hizmet yürüyüşünü milletvekili olarak sürdürme kararı alması,  Giresun ve İstanbul’da yaşayanlar başta olmak üzere Giresunlular tarafından büyük heyecanla karşılandı.   Bu kararı almama başta hemşerilerimin yoğun talebi, Giresun ve İstanbul ağırlıklı olmak üzere her yer ve düzeyden siyaset, iş dünyası, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin samimi teşvikleri vesile olmuştur diyen Turan;  “Toplumum beni neye layık görmüşse ben onu olmaya çalıştım. Şimdiki süreç beni toplumun kaldıraç gücüyle siyasi alana itmiştir, buna karşı koymak artık benim insiyatifimden çıkmıştır.

Bu tusunami dalgalarının önünde durmaya benzer. Ayrıca bu teveccühü görmezden gelmek doğru da değildir. Gecenin üçünde bir hemşehriniz sizi telefonla arayıp bir sorununa çözüm bulmanız için yatağınızdan kaldırıyorsa bunun size yüklediği bir misyon var demektir. Bu tarihi bir sorumluluktur, vebali vardır, bundan kaçamazsınız” dedi.

 

Kendisine layık görülen “Mazbatasız Millet Vekili”  sıfatlandırmalarına da değinen Turan; “ Giresun’umuzun ve hemşehrilerimin sorunlarına gösterdiğim duyarlılıktan dolayı, gerek partimin bazı yetkilileri tarafından gerekse bürokrasi çevrelerinden, ‘ hemşehrilerinin sana olan sevgisine birçok platformda şahit olduk, sen zaten mazbatasız milletvekili olmuşsun, bunu artık tescil ettirmenin zamanıdır’ gibi teveccühleri uzun süredir zaten görüyorum. Doğrusu biraz da bu yaklaşımlar yola koydu beni” dedi. 

 


 



Etiketler : Giresun’da, Hasan, Turan, Rüzgârı.,


Bu Haber Toplam 12975 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: