Ana Sayfa » Duyurular
GİMEV'den GİRMEP'e Kahvaltı
21 Şubat 2011 Pazartesi 21:17
Kısa adı GİRMEP olan ve her Feshane öncesinde yaptığı toplantı ve kahvaltılarla kendisine Feshane'de yer edinen Giresun Medya Platformu kahvaltıda buluştu.

GİMEV, GİRESUN MEDYA PLATFORMU BULUŞMASI

   Giresun Medya Platformu Pazar günü GİMEV’e  konuk oldu. Eyüp’te GİMEV binasındaki kahvaltılı buluşmaya, GİMEV Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Usta, Vakıf Yönetim Kurulu  Başkanı Mehmet Kırdemir, Esenler Belediyesi çevre koruma Müdürü Ali Aydın, Giresun Medya Platformu Başkanı Ali Şükrü Kara, Öğretmen Mesut Kaymakçı, Şaban Kutlu, Mali Müşavir İbrahim Balcıoğlu, Kelkit Vadinin Sesi Gazetesi Halkla İlişkiler ve Reklam Müdürü Metin Ruşen, Sultangazi Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şenol Saygılı, Haber Türt TV Haber Proğramcısı Hasan Kübüç, TAKA Gazetesi Giresun İstanbul Sorumlusu Zeki AL, Alucra.Com’dan Tülay Dolu ve Selim Dolu ile TV Proğram Yapımcısı Ethem Bakar, Fahri İkizoğlu, Nuri Ruşen katıldılar..

   Vakıf yöneticileri, vakıf ile ilgili bilgiler verirken, Gazeteci arkadaşlar geleceğe yönelik görüşlerini masaya yatırdılar. Giresun basının komşu illere göre çok cılız kaldığı fikrinde buluştular..

   GİMEV Mütevelli Heyeti başkanı Hüseyin Usta, “Burada bugün, katılım az da toplanmaktan ben mutlu oldum. Giresun adına bir fırsat oldu. Yeni arkadaşlar tanıdım.Bu tür toplantıların daha sık olmazını temenni ediyorum” diyerek, katılımcılara teşekkür etti.

   Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırdemir, “5 yıldır bu görevi yürütüyorum. GİMEV’e içinde bulunduğumuz  binayı kazandırdık. Daha büyük bir bina peşindeyiz. İnşallah o da olacak. Birlik ve beraberlik içinde olmak için çalışıyoruz” diyerek Giresunlu öğrencilere hizmet etmekten gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

   Giresun Medya Platformu Başkanı Ali Şükrü Kara, “ GİMEV’e teşekkür ediyorum. Uzun bir süre toplanamamıştık. Vesile oldular. Gündemli bir toplantı değil. İleriye yönelik düşüncelerimizi ve öngörülerimizi ortaya koyacağız. Katılımcılara teşekkür ederim” diyerek, Giresun Medya Plarformu’nun gibi algılanmasını yanlış olduğunu belirterek, “ Bu platform Feshane Platformu ise, Giresun’u Feshaneden başka tanıtan neresi var? Bizler platform olarak, OR-Gi de olsun, demiryolun da olsun Giresun’un başka sorunlarında olsun daima öncülük yapmaya çalıştık.Fitili ateşledik. Sonrasında bizleri takip ettiler” dedi.

   Kelkit Vadisi Sesi Gazetesi Halkla ilişkiler ve Reklam Müdürü Metin Ruşen, “ 24 sayfa bir gazete çıkarıyoruz. Giresun ötesini her yerde işlemeye çalışıyoruz” diyerek gazetecilik adına düşüncelerini anlattı..

  Esenler Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ali Aydın, GİMEV’in nasıl Giresun’a yardımcı olduğundan söz ederek, “ Gurbette belediyelerde, eğitim camiasında ve diğer kurumlarda ön plana çıkan Giresunlular var. Hepsi de kendi gayret ve çabaları ile buralarda görev alıyorlar. Bu arkadaşlarımızın daima her yerde arkasında olmalıyız” dedi.

   Eğitimci-Gazeteci-Yazar ve TAKA Gazetesi Giresun İstanbul Sorumlusu Zeki AL, Gurbette Giresun Medya Platformu’nun Feshane platformu gibi algılanmasından rahatsız olduğunu belirterek, “ Daha önce bir projem vardı. Haberi olanlar var. Gurbette Giresunlu basın mensupları olarak daha geniş katılımlı bir birlik oluşturalım. Giresun Basın Birliği’ni kuralım.GİMEV gibi bizim de bir binamız olsun. Giresun’un yığınla sorunları var. Giresun Havaalanı, Eğribel Tüneli ve Harşıt’tan Karadeniz’e gelecek demiryolu şu an ne durumda? Haberi olan var mı? Giresun’dan sanayi kenti olmaz, turizm kenti olur diyenler neler yaptılar? Kimin haberi var? Arkadaşlar Giresun basını olarak çok gerilerdeyiz. İstanbul’da o milyonlarca Giresun nüfusuna  bir ofset gazete çıkaramıyoruz” diyerek, Giresun’un acil sorunlarını ortaya döktü..

   Gazeteci Şaban Kutlu söz alarak, en kısa zamanda ofset bir gazete çıkarılması için teklifte bulundu.

   Haber Türk TV Proğram Yapımcısı aynı zamanda Giresun basınında etkili Yeni Tirebolu gazetesi sahibi Hasan Kübüç, basın olarak toparlanılması gerektiği, birlik ve beraberlik içinde Giresun adına güzel işlerin yapılacağını söyledi.

TV Program Yapımcısı Ethem Bakar, Giresundaki sorunları dillendirme adına çaılşması olduğunu, yakın gelecekte bunları yayınlayacağını belirtti. (Zeki AL-Eyüp/İst.)

Yapılan kahvaltıdan sonra Giresun Medya Platformunun (GİRMEP) ruhuna el fatiha diye dua edildi. Başkan Ali Şükrü Kara benden bu kadar, bu işi benden daha iyi yapacak olan varsa görevi o arkadaşa devretmeye hazırım diyerek koltuğa yapışık olmadığını gösterdi.

Karşılıklı menfaatler doğrultusunda, Feshane Giresun Günlerinde boy göstermek yerine 12 ay boyunca Giresun'un sorunlarının dile getirilmesi görüşü ağırlık kazandı.Ayrıca Feshane Giresun Günleri Organizasyon Komitesi Başkanı Hasan Turan'ın kendi medyasını kurduğu ve Giresun Medya platformuna eskisi kadar taviz vermeyeceği gelen duyumlar arasında.

2 sene önce kahvaltıya çağırılanlara oy kullanma hakkı bile vermeden seçilen GİRMEP yönetiminin artık miadını doldurduğu ve Giresun'u yeterince temsil edemediği, yerine yeni Giresun Medya Platformu Yönetiminin en kısa zamanda seçilmesi kararlaştırıldı.

Medya platformunda olma şartlarının yeniden dizayn edilerek en kısa zamanda yapılacak olan seçimin sonucu şimdi merakla bekleniyor.



Kaynak: zeki al Etiketler : GİMEV'den, GİRMEP'e, Kahvaltı,


Bu Haber Toplam 7972 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: