Ana Sayfa » GİRESUN
GENÇLİK KOLLARI HAMLESİ
04 Ocak 2017 Çarşamba 21:13


 GİRESUN MÜFTÜLÜĞÜ BÜNYESİNDE GENÇLİK KOLLARI OLUŞTURULDU

 

GENÇLİK KOLLARI HAMLESİ

 

MÜFTÜLÜK BÜNYESİNDE GENÇLİK KOLLARI OLUŞTURULDU

 

GİRESUN MÜFTÜLÜĞÜ’NE BAĞLI İLK GENÇLİK KOLLARI KURULDU

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI, GENÇLERİN ZARARLI YAPILARDAN UZAK DURMASINI SAĞLAMAK AMACIYLA CAMİLERDE GENÇLİK KOLLARI OLUŞTURMA KARARI ALDI. KARAR DOĞRULTUSUNDA GİRESUN’DA İLK GENÇLİK KOLLARI BATLAMA SANAYİ CAMİİ BÜNYESİNDE KURULDU.

 

GİRESUN MÜFTÜSÜ MUHİTTİN ORAL, GENÇLERLE BİR ARAYA GELEREK TAVSİYELERDE BULUNDU. ORAL, GENÇLİKTE EDİNİLEN BİLGİ VE KAZANIMLARIN ÖNEMİNE DEĞİNEREK GENÇLERİN KENDİLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE GELİŞTİRMELERİ GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ.

 

GİRESUN MÜFTÜSÜ MUHİTTİN ORAL, “GENÇLİK HARMAN ZAMANI GİBİDİR. BU YAŞLARDA EDİNECEĞİNİZ BİLGİ VE BİRİKİM SİZİ HAYATA HAZIRLAYACAKTIR. BU ZAMANLARIN KIYMETİNİ İYİ BİLİN VE KENDİNİZİ EN İYİ ŞEKİLDE GELİŞTİRİN”

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, gençlerin zararlı yapılardan uzak durmasını sağlamak amacıyla camilerde gençlik kolları oluşturma kararı aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı doğrultusunda Giresun Müftülüğü’nün himayesinde Batlama Sanayi Cami bünyesinde gençlik kolları oluşturuldu.

Giresun genelinde Müftülük bünyesinde oluşturulan ilk gençlik kolları olan Sadık Gençler Topluluğu Giresun Müftüsü Muhittin Oral ve Batlama Sanayi Camii İmam Hatibi Necmi Yavuz Karaca ile faaliyetler ve hedefler üzerinde değerlendirme yapmak için yemekli toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan gençlere seslenen Giresun Müftüsü Muhittin Oral, “Gençlik harman zamanı gibidir. Bu yaşlarda edineceğiniz bilgi ve birikim sizi hayata hazırlayacaktır. Bu zamanların kıymetini iyi bilin ve kendinizi en iyi şekilde geliştirin” şeklinde konuştu.

KURAN’ VE SÜNNET

Kur’an ve sünnetin dışındaki kaynak ve söylemlerin bazen insanı vebal altına sokabileceğini ifade eden Müftü Oral, “Günümüzde yaptığı yorumlar ve hitabet yeteneğiyle toplulukları olumsuz yönde etkisi altına alabilen insanlar var. Sizler kendinizi Kur’an ve Hz. Muhammed’in sünnetini merkeze alarak en iyi şekilde geliştirirseniz bu akımların etkisi altında kalmaz ve istikametinizle örnek bir hayat sergilemiş olursunuz. Önemli olan da budur. Sizin çevrenizde güzel bir ortam tesis edip insanlara örnek olmanızdır. Toplumun geneli, muhataplarının söylem ve tavır uyumunu hissiyatıyla süzgeçten geçirerek zaten Kur’an ve Sünnet dışı akımların ve kişilerin etkisinde kalmaz. Önemli olan istikamet üzere olarak yaşadığımız güzel anların kıymetini bilmek ve bu doğrultuda imtihanı tamamlamaktır” dedi.

KURAN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK

Kuran’ın anlamıyla buluşmanın önemine değinen Oral, “Bir insan hafız olmayabilir. Fakat gayret göstererek ezber yapar ve okuduğu Ayet-i Kerime’lerin anlamını da öğrenirse bu çok önemli bir kazanımdır. Ben ilk müftülük yıllarımda görev yerime dolmuş vasıtasıyla gidip geliyordum. Yolda geçen bu süreyi değerlendirmek için her surenin önemli gördüğüm bölümlerinden aşrı şerif ezberledim. Cuma sabahları da Hacı Miktat Cami’nde düzenlediğimiz sabah namazı buluşmalarında her hafta bir surenin tefsirini cemaatimizle paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

SPORTİF FAALİYETLER

Sporun gençlerin kişisel gelişimine önemli katkılar sağladığını belirten Oral, “Giresun İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilik yaptığım yıllarda okul dışında kalan zamanlarda arkadaşlarımla spor yapar, yorulduğumuz zamanda istirahat için kütüphaneye giderdim. Bu vesileyle haftada 3 kitabı bitirdiğim dönemler olurdu. Spor gençleri olumsuz alışkanlıklardan koruduğu gibi kişisel gelişime de önemli katkılar sağlıyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Müftü Oral, örnek çalışmalarından dolayı Sadık Gençler Topluluğu üyelerini tebrik etti.

SADIK GENÇLER TOPLULUĞU

Sadık Gençler Topluluğu Başkanı Muhammet Türkyılmaz ise, dini, kültürel, sosyal faaliyetlerle gençlerin manevi alanda yetişmesini hedeflediklerini, sportif faaliyetlerle de gerek fiziki gerek sosyal iletişimin artırılmasına çalıştıklarını söyledi.

Sadık Gençler Topluluğu yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan Muhammet Türkyılmaz, Başkan Yardımcısı Necat Başuslu, Başkan Yardımcısı Alican Sala, Sekreter Samet Sefa Başuslu, Kültürel Faaliyetler Temsilcisi Muhammet Mustafa Dizdar, Dini Faaliyetler Temsilcisi Muhammet Mustafa Yılmaz, Sportif Faaliyetler Temsilcisi Bilal Ayar, Sosyal Faaliyetler Temsilcisi Muhammet Çubuk.

DİYANET’TEN GENÇLİK KOLLARI HAMLESİ

Cami dernekleri ve Diyanet Vakfı bünyesinde kurulacak gençlik kolları merkez camiler başta olmak üzere kendi camii bünyesinde faaliyet gösterecek.

Gençleri ibadete teşvik etmeyi amaçlayan gençlik kolları, sabah namazında buluşarak ilmihal, hadis, tefsir gibi dersler alırken, futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi turnuvaları da düzenleyecek.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI

Gençlik kollarının ‘gönüllülük’ esasıyla hareket edeceği belirtilirken, üyelik sistemiyle hareket edilecek ve üye her gence üye kartı verilecek. Üye gençler, kendi aralarında başkan, başkan yardımcısı ve eğitim sorumluları seçebilecek. Böylece aidiyet duygusunun oluşturulması planlanıyor.

KURUL RAPORUNDA DA ÖNERİLMİŞTİ

Din İşleri Yüksek Kurulu’nca hazırlanan raporda da, cami gençlik kollarına dikkat çekilerek şu ifadeler kullanılmıştı: “Bu çerçevede camilere bağlı ‘Gençlik Kolları’ oluşturulmalı, il ve ilçelerde ‘Gençlik Rehberi’ adıyla yeterli kadrolar ihdas edilmeli ve bu rehberler aracılığıyla DİB ideal bir gençliğin yetiştirilmesinde gerekli desteği vermelidir.”

 

Haber:DavutAyar

Güncelleyen / Aydın Kömürcü

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6218 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: