Ana Sayfa » Duyurular
Gemlik'te Giresunlular Şahlandı
10 Haziran 2010 Perşembe 17:11
Kardeş şehrimiz olan Gemlik Belediyesinin düzenlemiş olduğu ikinci Hemşeri Dernekleri Şenliğine Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'da katıldı.

Belediye Başkanımız Gemlik’ de

Kardeş şehrimiz olan Gemlik Belediyesinin düzenlemiş olduğu ikinci Hemşeri Dernekleri Şenliğine katılmak üzere Bursa’ ya giden Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Dereli Belediye başkanı Zeki Şenlikoğlu Gemlik’ de bir dizi ziyaretlerde bulundular.

  

Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler ve Gemlik Giresunlular derneğinin davetini kırmayarak Gemlik’e giden Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ve beraberindeki heyet  2. Geleneksel Gemlik Hemşehri dernekleri Şenlikleri’ne katılarak hemşerileri ile hasretlik giderdiler.

 

   Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptığı kısa konuşmada şunlara yer verdi. Gemlik ile Kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirerek, kardeşlik, dostluk, dayanışma içinde gerçekleşen organizasyonun hayırlı olmasını diledi.

   Programda sahne alan yöremizin yetiştirdiği değerli sanatçılardan Tuncay Uzun; burada söylemiş olduğu Giresun türküleri ile dinleyicileri Giresun akşamlarına götürdü.

 

        GİFSAD Müthiş Oyunu İle İzleyicileri Büyüledi

   TRT tarafından düzenlenen Halk Dansları programında ödül alan ve Giresun’ un adını gittiği her ortamda en iyi bir şekilde temsil eden GİFSAD ekibi Gemlik’ deki hemşerilerinin ricasını kırmayarak 15 dk gösteri için 2000 Km yol kal etmeleri hemşerileri tarafından büyük takdirle karşılandı.

 

   GİFSAD derneği yönetim kurulu başkanı Mustafa Öztürk yapmış olduğu açıklamada ’’ Yaz sezonun gelmesiyle beraber Gurbette yaşayan hemşerilerimizden yoğun talep görüyoruz. Onların ricasını da kırmayarak programımıza uyan yerlere gitmeye çalışıyoruz. Halk oyunlarımızın kültürünü ülkemizin her yerinde sergileyip ilimizin tanıtımını yapıyoruz ’’ dedi. Kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Öztük, misafir perver ev sahipliği yapan Gemlik Belediyesine de şükranlarını sundu.

   Program sonunda Giresun’ lu hemşerileri ile fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyen GİFSAD ekibine Bursa’ da kurulu bulunan taraftar grubumuz Gurbetçi Çotanaklar’ dan yapılan tezahürat da ekibi motive etti.

                            Haber Erdal Avcı

                       Fotoğraflar Gencay Yılmaz



Etiketler : Gemlik'te, Giresunlular, Şahlandı,


Bu Haber Toplam 8797 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: