Ana Sayfa » GİRESUN
Fiskobirlik 77 Olağan Genel Kurulunu yaptı
25 Ocak 2016 Pazartesi 19:09


 

 

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ne (Fiskobirlik) 77. Olağan Genel Kurulu bugünyapıldı.
FİSKOBİRLİK 
eğitim ve Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda söz alan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındığın bir var bir de yok yılının olduğunu belirterek "Ben son 10 yılın Türkiye’deki toplam üretimi, yurt dışı ihracatı gibi raporlarını incelediğimde devreye stok ihtiyacı giriyor. Stok kontrolünü Türkiye’de yapmazsak piyasayı nasıl kontrol altına alacağız, alınmaz ise fındığın fiyatı her gün farklı olacak" dedi.
FINDIK FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ ?
"Daha önceki dönemlerde ’3 yılı değerlendirmeden desteklemeye aynen devam edilsin’ demek fındıkçıya yapılan bir iyilik değildir demiştim" diyen Bayraktar "Fiyat neden yükseldi? ’Ülkede üretim fazlalığı var’ denildi. Arkadaşlar ülkede üretim fazlalığı yok. Bu tarım ürünü bir yıl olacak bir yıl olmayacaktır. Ben son 10 yılın Türkiye’deki toplam üretimi, yurt dışı ihracatı gibi raporlarını incelediğimde devreye stok ihtiyacı giriyor. Stok kontrolünü Türkiye’de yapmazsak piyasayı nasıl kontrol altına alacağız, alınmaz ise fındığın fiyatı her gün farklı olacak. Fındık fiyatlarının neden yükseldi ? Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. 2009 yılından bugüne fındık olmuyor. Stok olmaz ise piyasaya nasıl müdahale edeceksiniz ? Fiyat bir gün 5 TL bir gün sonra 10 TL bu şekilde olmaz. Bugün sanayicilerimizin hepsi serbest piyasa diye ortalığı yıktılar. Serbest piyasa demek ’devlet sen bundan sonra bu işe karışma’ demektir. 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 fındık olmadı. Türkiye’de serbest piyasa adı altında fındık başka bir tekelin elinin geçirilmektedir. Doğru bir sistemle stok kontrolünü sağlamak mı önemli yoksa bu mu daha iyidir?" şeklinde konuştu.
28 MİLYON KAR BEKLENİYOR
FİSKOBİRLİK’in şuan iyi durumda olduğunu belirten Bayraktar "Bu yıl 28 Milyon kar gözüküyor. Sonuç itibariyle yeni ürünlerimiz ve ARGE’miz genişliyor. Bir kısım sıkıntılarımız var onları da halletmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin çikolata ve nuga alanında en iyi ekip ve ekipmanlarla çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Aydın Kömürcü

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 13834 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: