Ana Sayfa » Duyurular
Fındık İhracatı Rekora Koşuyor
25 Nisan 2011 Pazartesi 09:04
Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, fındık ihracatının rekora koştuğunu söyledi.

   Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, fındık ihracatının rekora koştuğunu söyledi. Akbaşlı geçen yılki ihraç sezonunda 436 bin ton kabuklu fındık ihracatının gerçekleştirildiğini bu dönemde ise bu rakamın Nisan ayında 420 bin tona ulaştığını kaydetti. Akbaşlı;

   "2010 mahsul sezonunun kapanmasına 4 ay gibi bir süre vardır. Geçtiğimiz günlerde fındık satışı azaldı diye söylemde bulunan ihracaatçılarımızın söylemlerinin doğru olmadığını rakamlar ortaya koymaktadır.
Bu yıl ülkemiz 540-550 bin ( kabuklu ) ton fındık satışı gerçekleştirecektir. Ölmeyen gözler görür.
İç piyasa tüketimini de 125 bin ton ( kabuklu ) olarak değerlendirdiğimizde, toplamda bu yıl 675 bin ton (kabuklu ) fındığımız tüketilmiş olacaktır.

   Peki, bu yıl rekoltemiz neydi diye geriye baktığımızda, sektörün tüm temsilcilerinin ( Sanayici İhracaatcı  Tüccar  Üretici  Vs. ) ortak görüşü, 630 bin ton ( kabuklu ) olarak benimsenmiştir.

   Yukarda ayrı ayrı verdiğim rakamlardan yola çıktığımızda, TMO nun iç piyasaya sürdüğü fındıkları da düştüğümüzde ortaya çıkan tablo, bu yıl en az 20 bin ton ( kabuklu ) fındığa piyasaların ihtiyacı olacaktır.


   Buradan fındığa inanmış, fındığa yatırım yapmış insanlara bir mesajım olacak. Sizler fındığı satıp altın, döviz, tahvil almadınız. Sizler fındığa inandınız. Çiftçinin ürününe inandınız. Sizleri tüm çiftçilerim adına tebrik ediyor, kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum. Fındık sizin yüzünüzü kara çıkartmayacak.

   Fındığa olan İnancınızı yitirmeyin. Fındık sizin yüzünüzü güldürecek. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın.FKB  TMO ilişkisi hakkında da bir iki cümle söylemek istiyorum. TMO son 3 yıldır koruduğu çizgisinden asla taviz vermiyor. Vermeyecekte. Çıkartılan dedikoduların aslı astarı yoktur. TMO piyasaları bozacak hiçbir fındık hareketi içinde olmayacağını defalarca dile getirmiştir. İnancımız tamdır. TMO'nun bu davranışlarını destekliyor ve şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.



Kaynak: yeşilgiresun Etiketler : Fındık, İhracatı, Rekora, Koşuyor,


Bu Haber Toplam 6227 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: