Ana Sayfa » GİRESUN
Fındık Bu Sezon 3,5 TL ye Düşer
05 Temmuz 2010 Pazartesi 19:15
TMO ve Fiskobirlik'in piyasada olmayacağı sezonda,serbest piyasada oluşacak fındık fiyatı ile ilgili ilk tahmin UFK Konseyi eski Başkanı Sebahattin Arslantürk'den geldi.

Fındıkta hasat mevsimi yaklaşırken üretici merakla serbest piyasada oluşacak fiyatı beklerken, Arslantürk’ten ilginç bir yorum geldi.
Fındıkta hasat mevsimi yaklaşırken üretici merakla serbest piyasada oluşacak fiyatı bekliyor.

TMO ve Fiskobirlik’in piyasada olmayacağı sezonda, serbest piyasada oluşacak fındık fiyatı ile ilgili ilk tahmin Ulusal Fındık Konseyi eski Başkanı Sebahattin Arslantürk’den geldi.

Findık fiyatını önceden doğru şekilde tahmin etmesiyle adından söz ettiren Arslantürk, yeni sezonda serbest piyasada oluşacak fiyat için, “Bu yılki genel görüntüye bakarsak, fiyat 4 liradan başlar. Daha sonra 3,5 ila 4 arasında değişir” dedi.

İş Üreticiye Düşüyor

Arslantürk, piyasaların 4,60 liradan kapandığının, sezonun başlamasıyla birlikte fiyatta 60 kuruşluk bir düşüşün öngörülmesinin sebebinin sorulmasına ise, “Bu düşüş mevcut rekoltenin yüksek olmasından kaynaklanıyor.

Bu yıl 630–650 bin ton arasında bir rekolte öngörülüyor. Bu, Türkiye’nin satabileceği fındık seviyesinden birazcık fazla. Burada iş yine üreticiye düşüyor.

Üretici fındığını piyasaya dengeli bir biçimde sürebilirse fiyat biraz daha yukarı gidebilir. Ama ben üreticinin genel yapısını iyi bildiğim için böyle bir fiyatı öngörüyorum” şeklinde konuştu.



Kaynak: taka Etiketler : Fındık, Bu, Sezon, 3,5, TL, ye, Düşer,


Bu Haber Toplam 6419 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: