Ana Sayfa » Duyurular
Feshane Giresun Günleri Haberleri
06 Mayıs 2013 Pazartesi 12:10
Feshane Giresun Günleri büyük bir katılımla açıldı ve büyük bir coşkuyla devam etti.

Giresunhaberi.com

ZEYNEP YILDIZ'ın

GİRESUN GÜNLERİ HABERLERİ

 

Canikli’den Giresun’a müjde üstüne müjde!

7. Giresun Günleri’nin konuğu olan ve bir konuşma yapan Giresun Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli “Bugün Giresunluların bayramıdır.” dedi.

Giresun Günleri etkinliğinde konuşan Canikli, önümüzdeki yıl Temmuz ayından itibaren Giresun’a gitmek isteyip de ulaşım zorluklarını bahane edenleri müjdeledi ve biletlerini Giresun biletlerini ayırtmalarını tavsiye etti.

Canikli, Giresun için müjdelerinin bitmediğini ve Giresun’a yeni bir Giresun kurmak için bütün hazırlıkları hızla tamamladıkları müjdesini vererek “Giresun’a 2500 kişilik bir toplu konut projesini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz.” dedi.

Çotanak Arena da yapılıyor

25.000 kişilik Çotanak Arena için de çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Canikli, Giresunspor’un bir an önce Süper Lig’e çıkarılması gerektiğini söyledi.

Bütün Giresunluların yekvücut olarak Giresunspor’u olması gereken noktaya götürmeleri gerektiğini vurgulayan Canikli, “Giresunspor o eski günlere geri dönmelidir.” diye konuştu.

“2. Organize Sanayi Bölgesi ile Giresun dışarıdan işçi alacak”

Halen Giresun’daki işsizlik oranının % 6 olduğunu söyleyen Canikli bu oranın Türkiye ortalamasından daha aşağıda olduğunu, yine de daha fazla istihdam alanı oluşturularak işsizlik oranının daha da aşağılara çekilmesi gerektiğini ifade etti. Pazarsuyu’nda kurulma çalışmaları yapılan organize sanayi bölgesi için ilk ödeneğin geldiği ve bölgenin yapımıyla en az 8000 civarında istihdam artışı sağlanacağı müjdesini de verdi.

“Bize proje sunun, Ankara değerlendirsin”

Giresun’u geliştirecek olan projelere ihtiyaç olduğunu kaydeden Nurettin Canikli, “Giresunlu bugüne kadar ne istediyse iktidarımız döneminde bunları almıştır. Daha fazla yatırım ve gelişme için ise, Giresun’a yatırımla ilgili projelere ihtiyaç var.” dedi.

“Giresun’a hayat verecek yeni proje: Giresun Çevreyolu”

Giresun’a hayat verecek yeni bir çevre yolu projelerinin olduğunu da duyuran AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, projenin teknik çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Giresun Federasyona teşekkür

Canikli konuşmasının sonunda Giresun Günleri etkinliğini düzenleyen Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, yönetim kurulu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

**********************************************

İSTANBUL VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU

 
Hüseyin Avni Mutlu: “Giresun bizim gurur şehrimizdir”

 

7. Giresun Günleri’ne konuk olarak katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şahit olduğu kalabalıktan etkilendiğini dile getirdi. Mutlu, “Giresun Günleri her yıl bir öncekinden daha mükemmel bir şekilde organize ediliyor.” diye konuştu. Giresun Günleri’nin her yıl artan bir tempo ile sürdürülmesinin kolay olmadığını dile getiren Vali Mutlu, bu başarıdan dolayı Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ı, yönetim kurulunu ve etkinlikte emeği geçen herkesi kutladı.

 

Giresun Federasyonu’nun bütün dernekleri mükemmel bir sivil toplum dayanışması sergilediğini vurgulayan Vali Mutlu, İstanbul’un kıtaların buluştuğu bir şehir olduğunu söyleyerek yurdumuzun her yerinden gelen insanların kucaklaştığını ve İstanbullu olduğunu ifade etti.


Giresun’dan gelerek İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin köklerine sahip çıkmalarının önemine değinen Mutlu, “Yaşadığımız şehrin değerlerini inkâr etmeden kendi kültürümüze sahip çıkmamız gerek.” diye konuştu.

Mutlu şöyle konuştu: “Hem kendi kendi kültürünü yaşatan ve hem de yaşadıkları şehre sorumlulukları itibariyle fevkalade sahip çıkan Giresunlular bütün Türkiye’ye örnek olmaktadır. İstanbul bizim gurur şehrimiz olduğu gibi Giresun da bir başka gurur şehrimizdir. Karadeniz’in incisidir. Kültürel zenginliğin vurgulanmasında bir gönül birliği vardır. Fakat gördüğüm kadarıyla bunu sadece Giresunlular değil, İstanbullular da yaşamaktadırlar. Fındığınız dünyanın enerji kaynağı… Kirazınız, balınız da öyle. Kemençeniz, horonunuz, yaylalarınız aynı şekilde. Bütün bunlar ülkemizin değerlerine değer katıyor. Yani Giresun da Türkiye’nin gurur şehirlerinden biri.”

******************************************
 

Kuşdili ile “Sayın Bakanım Feshane’mize hoşgeldin!”

 

7. giresun günleri bekir bozdağ ıslıkla çağrı 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Çanakçılı bir vatandaşın ıslıkla konuştuğu Kuşdili ile sahneye çağrıldı.

Giresun Günleri’ne konuk olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Bozdağ, “11 yıllık çalışma arkadaşım Sayın Nurettin Canikli’nin hemşerileriyle bir arada bulunmaktan çok güzel bir duygu.” dedi.

Giresunlu olmadığı halde Canikli sayesinde Giresun’u Giresunlular kadar tanıdığını ifade eden Bozdağ, “Beni de Giresunlu bir kardeşiniz olarak kabul edersiniz bundan büyük bir bahtiyarlık duyarım.” şeklinde konuştu.

“Giresun Türkiye medeniyetinin merkezlerinden biridir”

Giresun’un Karadeniz’in sadece incisi değil, Türkiye kültürünün, tarihinin ve medeniyetinin de merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Bozdağ, bu sebeple bu inci vilayetin bütün kültürünü, değerlerini ve anlayışlarını Türkiye’ye ve Türkiye’nin dışına taşımak gerektiğini kaydetti.

Giresun’un değerlerini Türkiye’ye ve bütün insanlığa tanıtmanın tarihi bir önemi olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Bu insanlar arasında kardeşliğin yayılması ile sonuçlanacak bir çabadır.” diye konuştu.

“Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım”

Bozdağ konuşmasında Yunus Emre’nin Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım şiirini örnek vererek, Türkiye’nin birçok sorununun temelinde tanış olma meselesinin halledilmemiş olmasını gösterdi. Giresun Günleri organizasyonunun bu yönüyle büyük bir misyon üstlendiğini vurgulayan Bozdağ, “Giresun bu anlamda tüm Türkiye’ye iyi bir örnektir.” diye konuştu.

“Önyargı ve olumsuz fikirlerin olduğu bir ortamda tanışıklık gerçekleştikten sonra, kanaatlerin nasıl değiştiğini göstermesi açısından Giresun Günleri çok önemlidir.” diyen Bozdağ, şöyle konuştu:

"Kültürel değerlerin paylaşımı, bizi zenginleştirir, çünkü kültür büyük bir servettir. Türkiye’nin her yerindeki farklı servetlere sahip çıkarak bunları çoğaltmamız gerekir. Giresunlular bu sevgi ve kardeşlik ortamını baltalayanları çok iyi analiz ediyor. Bu açıdan kültürel şenlikler son derece önemlidir.”

Bozdağ, konuşmasında İstanbulluların Giresun’u ve Giresunluları daha yakından tanımalarını sağlayan Giresun Günleri organizasyonunu yapan Giresun Federasyonu’na teşekkür etti.

“Biz göçen bir milletiz”

Türklerin göçen bir millet olduğunu söyleyen Bozdağ, göçme sonucunda kültürel alışverişlerin ortaya çıktığını ve bunlardan çok somut ve müsbet sonuçlar doğduğunu ifade ederek, “Bu noktadan bakılınca İstanbul, dünyanın kültür başkentidir. Ama özel olarak, İstanbul deyince aklıma Türkiye gelir. Başka bir vilayetten gelip İstanbul’da yaşayan bu insanların oluşturduğu ahenk ve enerji ise heyecan uyandırıcı ve gıpta uyandıran özelliktedir.” diye konuştu.

**************************************

Giresun Günleri’nde AA’ya Yılın Haber Ajansı ödülü

 

7. giresun günleri


7.si düzenlenen Giresun Günleri organizasyonu bu yıl etkinlikler kapsamında Yılın Medya Ödülleri düzenledi. Anadolu Ajansı’na Yılın Haber Ajansı dalında ödül veren Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, bu ödüllerin gelecek senelerde de verileceğini bildirdi.

 

 

 

Turan yaptığı konuşmada bu yıl Giresun’a ve Giresunluların tanıtımına hizmet eden kurumların Medya Ödülleri adı altında plaket takdim edileceğini söyledi.


Turan, Anadolu Ajansı’nın Giresunlunun sesini dünyaya duyuran bir devlet kuruluşu olduğunu, son yıllarda ciddi bir atılım yaparak dünyanın birçok ülkesinde bürolar açtığını ve Giresunluların sesini dünyaya duyurduğunu söyledi. Turan, “Bu ciddi bir büyümedir. Hemşerilerimiz ve kanaat önderlerimizin takdirleriyle böyle bir ödüllendirme yapılması gerektiğine karar vermişler. Bu ödüllendirme kesinlikle haber olmak için değil, Anadolu Ajansı’nın gelişmeleri bize ulaştırmasından dolayı yapılmıştır.” dedi.


Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’e teşekkür eden Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, ödülünü Öztürk’e takdim etti.

****************************************************

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral

 

Kalyoncu Paşa 7. Giresun Günleri’nde

 

Kendisi de bir Giresunlu olan Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu Paşa 7. Giresun Günleri’nde.

Giresunluların memleket sevgisini kendisi de taşıyan ve Giresun Günleri’nde gördüğü manzarayı etkileyici olarak nitelendiren Orgeneral Kalyoncu, Giresun Evi’nde Giresun Federasyonu yetkilileriyle bir süre sohbet ederek Hatıra Defteri’ne ziyaretiyle ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.

Daha sonra ilçe standlarını gezen Orgeneral Kalyoncu’ya çeşitli yöresel ikramlar yapıldı.

 

orgeneral bekir kalyoncu 7. giresun günleri



Kaynak: Giresunhaberi.com Etiketler : Feshane, Giresun, Günleri, Haberleri,


Bu Haber Toplam 10937 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: