Ana Sayfa » Güncel
Federasyon Kendine Yakışanı Yaptı
09 Ocak 2018 Salı 22:22


Federasyon Kendine Yakışanı Yaptı

Giresun camiasını İstanbul’da temsil eden Giresun Federasyonu yaptığı organizasyon ile yönetim kurulu ve gençlik kolları ile Sarıkamış Şehitlerimizin 103. Yılı anma ve anlama etkinliği törenine katılarak kendine yakışanı yaptı.

Giresunluların tarihte iki gönüllü alay kurarak milli mücadele kahramanları olan 42. ve 47. Alaylar vatanın birçok cephesinde mücadele etmiş ve alayın bir tanesini komple şehit vermiş olan ve Afyon’da bir Giresunlular Şehitliği olan böyle bir ceddin çocukları olarak onların aziz hatıralarına sahip çıktı.

Allahu Ekber Dağları’nda Yürüyüş

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerine katılan Topal Osman’ın torunları 100 kişi ile tekbir ve dualarla dedelerine yürürken zaman zaman da duygusal anlar yaşadılar.

1 gece konaklama ile gerçekleşen ziyarette, 8 km’lik parkurdan Allahüekber Dağı’na yürüyerek gerçekleşti. Anma törenlerine Giresun Federasyonu Gençlik Kolu Başkanı Hasan Cebbar ve gençlik kolu yöneticileri, Giresun Medya Platformu Başkan yardımcıları Şaban Kutlu, Aydın Kömürcü ve İbrahim Cirit ile İstanbul’dan katılan sivil toplum kuruluşu yetkilileri iştirak etti.

Giresun Dernekler Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu yaptığı açıklamada, “Sarıkamış Şehitlerinin 103’ncü yılında 2 otobüs ile 100 kişi ile buradayız. Biz İstanbul’dan geldik. Ayrıca Giresun’dan da gelenler oldu. Burada olmamızın amacı tarihimizin en dramatik savaşlarından biri olan Sarıkamış Harekâtının 103’ncü yılında şehitlerimizi anmak ve onlara dualar etmektir.

Sarıkamış’ta, Allahuekber Dağları’nda işgalci, Moskof Ruslarla mücadele için bir an tereddüt etmeden karlı dağlara koşan ve bir talihsizlik sonucu soğuğa dayanamayıp donarak şehit olan 60.000 kadar şerefli Türk askeri, milletimizin gerektiğinde ne büyük kahramanlıklar yapabileceğini göstermiştir.

Bu büyük fedakârlığı her millet yapamaz. Bu ancak büyük milletlerin başarabileceği kadar yüksek bir inanç ve ülküdür. Savaş, yenmeyi veya yenilmeyi göze alarak yola çıkmaktır. Atsız Ata’nın “Kahramanlık içerek acı ölüm tasından, / İleriye atılmak ve sonra dönmemektir.” dediği gibi savaş, bir daha dönmemeyi göze alarak cepheye atılmaktır. Sarıkamış‘ta da yiğit Türk evlatları, donarak şehadet şerbetini içmişlerdir. “At sırtında doğmuşum, indiğim görülmemiş./ Ölümü öldürmüşüm, döndüğüm görülmemiş./ Tevhidin nûru bende, söndüğüm görülmemiş./  Îman dolu kalplerin çırası Sarıkamış,/ Burası gül bahçesi, burası Sarıkamış ! “

Sarıkamış Harekâtının 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehitlerimize vefa için Sarıkamış’tayız. Tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ayrıca burada faaliyet gösteren Karadenizliler Derneğine de ziyarette bulunarak başarılar diledik, burada bizlere sıcak ilgi gösteren yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum’’dedi.

Sadi Toygar



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5691 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: