Ana Sayfa » İlçeler
Espiyeliler Yaylaya Türk Bayrağı diktiler
14 Temmuz 2016 Perşembe 23:48


 YAYLAYA TÜRK BAYRAĞI DİKTİLER

Bursa'da yaşayan Espiyeli bir grup dağcı, bin 300 km yol kat ederek Giresun'un en yüksek dağlarından olan Akılbaba Dağı'na geçtiğimiz günlerde Alucra'ya bağlı Tohumluk köyü kırsalında düşen helikopterde şehit olan 7 kişinin anısına Türk bayrağı dikti.

13 metre uzunluğundaki bayrak direğine 3 metreye 4 metre büyüklüğünde bayrak asan grup adına konuşan Zihni Yıldırım, "Bayrağımızı 2 bin 826 metrede Akıbaba Dağı'nda dalgalandırmak için dağın eteklerinden 3.5 saatte zirveye ulaşabildik, mutluyuz. Türk olarak bu vatanın evlatları olarak gururluyuz amacımız şov yapmak değil, düşmana vatan hainlerine karşı sadece şehirde değil şartlar ne olursa olsun aynı zamanda ülkenin bir karış toprağının olduğu her yerde olduğumuzu göstermektir" dedi.

"Helikopter kazasının duyduğumuz anda çok üzüldük" diyen Yıldırım "Zaten Giresunumuz bir süredir terör olaylarıyla da anılıyordu. Biz de bir şeyler yapamaya karar verdik ve bu bayrak projesi ortaya çıktı. Kimse bu vatanı bölemez, bütünlüğüne zarar veremez, veremeyecektir. Biz Türk'üz her zaman her yerdeyiz hep olduk olmaya da devam edeceğiz. Şanlı bayrağımızın böyle yüksek bir dağa dikilmesinde yardımcı olan 10 arkadaşıma, 60 yaşında olmasına rağmen zorlu hava şartlarına sarp kayalıklara rağmen zirveye kadar çıkıp bize manevi destek olan anneme, teşekkürü borç bilirim. Hepimizi yasa boyan ve 7 kişinin şehit olduğu kazada ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bir daha böyle olaylarla karşı karşıya kalmayız" şeklinde konuştu.

   (FİKRET BIYIK *İHA*)

Günceleyen/ Aydın Kömürcü

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 13617 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: