Ana Sayfa » Dernekler
Espiyeliler’den Milli kahramanlara vefa
04 Nisan 2018 Çarşamba 23:36


 

 Espiyeliler’den Milli kahramanlara vefa

 

Gebze Espiyeliler Derneği, Giresun’un milli kahramanları Milis Yarbay Topal Osman Ağa ve Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ı andı.

 


Başkanlığını Ekrem Balık’ın yaptığı Gebze Espiyeliler Derneği, Giresun’un milli kahramanları Milis Yarbay Topal Osman Ağa ve Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ı, Beylikbağı Ahmet Penbegülü Kültür Merkezi’nde düzenlediği program ile andı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda davetlinin katıldığı program saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması başladı. Millî Mücadele kahramanları ve şehitlerin ruhuna okunan Kur’an-ı_Kerim ve dua ile devam eden programın açılış konuşmasını yapan Gebze Espiyeliler Derneği Başkanı Ekrem Balık, derneklerin amacının kültür ve gelenekleri yaşatmak olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, Giresun’un Milli Kahramanları Milis Yarbay Topal Osman Ağa ile şehit binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ı anmak ve anlatmak için burada toplandıklarını belirterek, programa katılanlara teşekkür etti. Düşman İşgaline Uğramadığı halde en çok şehit veren illerin başında Giresun’un geldiğini hatırlatan Başkan Balık, milli kahramanların liderliğinde gönüllü alayların yazdığı kahramanlık destanlarını nesilden nesile anlatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 Selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise, Giresun’un milli kahramanları Topal Osman Ağa ile Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın, kahramanlık destanı yazdıklarını hatırlatarak, onlar adına Gebze’de iki adet park yaparak  isimlerini ölümsüzleştirdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından programa konuşmacı olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Mustafa Paşalıoğlu, üç cephede bir komutan, kılıç ve kalem erbabı şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ı slayt eşliğinde davetlilere anlattı.

İstanbul Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu ise, Atatürk’ün korumalığını yapan,  kurtuluş savaşında destansı mücadele veren Milis Yarbay Topal Osman Ağa hakkında çok önemli bilgiler verdi. Giresunluları birlik ve beraberlik olmaya davet eden Mehmet Kuğu, kurtuluş savaşında kahramanlıklar yazan Topal Osman ve Hüseyin Avni Alparslan’ın torunları olmaktan onur ve gurur duyulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konferans sonrası dernek tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Mustafa Paşalıoğlu ve Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu’ya günün anısına plaket verildi. Program, şeker ve lokum ikramı ile son buldu.



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 6025 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: