Ana Sayfa » Dernekler
Espiye Yeniköylüler Bursa’da Dernekleşiyor
20 Aralık 2016 Salı 20:53


 Espiye Yeniköylüler Bursa’da Dernekleşiyor

Bursa’da bulunan Giresun Espiye Yeniköylüler akrabalık bağlarını kuvvetlendirmek ve kültürlerini yaşatmak için dernekleşiyor.

“50 Yıldır Bursa’dalar”

Yaklaşık 50 Yıl önce Bursa’da ikamet etmeye başlayan Espiye Yeniköylüler Dernekleşme çalışmalarını Bursa Espiye ve Çevre Köyleri Derneği Başkan Vekili Zihni Yıldırım öncülüğünde sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta kalabalık bir topluluk ile derneğin kuruluş şemasını ve yol haritasını belirleyen Yeniköylüler, derneklerinin tüzük çalışmasını sürdürüyorlar.

Derneğin kuruluşu hakkında açıklamada bulunan Zihni Yıldırım; Espiye Yeniköy köyünün Bursa tarihi yaklaşık 50 yılı buluyor. Bu 50 yıllık zaman zarfında Yeniköy’ün Sosyal ve Kültürel anlamda hiç bir faaliyeti bulunmamıştır, buda bizleri derinden üzmekteydi. Çok geç kalınmış bir birlikteliği sağlamak adına bugün Espiye Yeniköy Derneğimizi kurmaya karar verdik” dedi.

“Tüm Köylülerimizi Derneğimiz Çatısı Altında Birlik Olmaya Davet Ediyorum”

Bursa’daki Giresun Nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan Espiye’nin şirin köyleri arasında yer alan Yeniköy Köyünün de Bursa’da yaklaşık 1000’e yakın Nüfusunun olduğunun altını çizen Yıldırım; “Bursa’da Akrabalık bağımızı kuvvetlendirmek ve kültürümüzü  yaşatmak için  bu derneği kurmaya karar verdik.İlk toplantımıza çok mükemmel bir katılım oldu.İnşallah en kısa sürede de resmi kuruluşumuzu tamamlayacağız. Bu bağlamda Bursa’da yaşayan tüm köylülerimizi derneğimizin çatısı altında birlik olmaya davet ediyorum” dedi.

Haber:Erdal AVCI

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 7760 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: